אחרי ניתוח
שלום, איני רופא אך עברתי ניתוח מסוג זה וקראתי מעט על הנושא. ע"פ הבנתי בניתוח מורידים את החלק של הדיסק שזז (פרץ) ממקומו. בד"כ עוברים את הניתוח רק לאחר שהדיסק יצא מסםיק בכדי ללחוץ על העצבים שבסביבה שלו. במידה ואכן היה לחץ מהסוג הזה - יורגש - בהתאם לגובה פריצת הדיסק - כאבים בגב (או צוואר) ולאורך האברים ומסלול העצב - כדוגמאת כאבים עזים לאורך הרגל במידה ונפרץ דיסק בחוליות בגב התחתון. ברגע שמורידים את הדיסק מהעצב הלחוץ אמור האדם להרגיש הקלה מידית בכאבים, במידה והם היו מלוים בשיתוקים/הירדמויות גם הם אמורים לעבור. לאחר מספר שבועות אמור להתאושש העצב שנפגע מהלחץ (תלוי כמה זמן היה לחוץ) ולמעשה אמור להישאר רק כאב עמום בעזור הפריצה בלבד ללא כל הקרנה! לעיתים, מחליט הרופא המנתח (ע"פ צילום או אפילו במהלך הניתוח) גם לבצע למינקטומיה - שזה הורדה של זיז מהחוליה על-מנת לתת לעצב מקום לזוז אליו במידה ויווצר מצב של לחץ חוזר - במקרה כזה הלחץ יהיה קטן יותר. לצערי אין אני יכול להמליץ על הניתוח. ע"פ הבנתי ישנם סיכוי הצלחה גבוהים מאוד - כ 85% הצלחה לניתוח - הכוונה בהצלחה היא בגרימה לירידה משמעותית ברמות הכאב כמו-גם הפסקת השיתוק. ישנם סיכויים נמוכים מאוד, כ-5% לפריצת חוזרת - ובה הדיסק (בד"כ כבר מנוון) פורץ כמעט מידית חזרה. במידה ובוצעה גם למינקטומיה אז בכל זאת יחול שיפור שהוא. אני כבר מעל שנה לאחר ניתוח, יש לי דיסק חוזר וכ- 85% מהחוזק של הכאבים לפני כן. אני בעל מוגבלויות מסוימות וכמו-כן התנוון לי הדיסק. השיתוק לעומת זאת פחות קבוע מלפני הניתוח. - אך הוא הגיע למצב הזה רק כ 3 חודשים לאחר הניתוח. יש לשקול טוב את אופציית הניתוח וחשוב להתייעץ עם מספר רופאים. כמובן-שחשוב לשקול זאת ע"פ הפגיעה בתפקוד היום יומי שלך. במקרה שלי הייתה פגיעה בעצבים של הסוגרים ועל-כן הוחלט על ניתוח. הבעיה לא נפתרה. שוב אני מציין כי איני רופא וכי המקרה שלי הוא אחוז קטן בסטטיסטיקה. לפני הניתוח בדקתי בכל מיני פורומים ונאמר לי כי למשך מספר שנים האדם מרגיש שיפור מדהים ולאחר מכן זה חוזר. חושב ליזכור כי אע"פ שלאחר הניתוח יכול להיווצר שיפור אסור להזניח את הגוף! ויש לפעול לכך שלא יווצר מצב אשר יכול לגרום לדיסק לזוז. מקווה שעזרתי עמרי