ניתוח בקבע

D A N 1 6

New member
ניתוח בקבע

הי,

יש סיכוי שאעשה בקרוב ניתוח בקרוב בבית חולים ציבורי, והרופא המנתח אמר שזה כחודש וחצי חופשה מחלה. השאלה איך זה עובד בקבע מבחינת גימלים \ ר"ם 2 ? לאן אני מסתפח? אני צריך לעשות משהו מסויים מעבר ללשלוח את הטופס חופשת מחלה שאקבל מביה"ח לשלישות ביחידה שלי? האם תהיה פגיעה בשכר בגימלים ו\או בר"ם 2 ?

בתודה מראש.

deathcaster

New member
תשובות

"השאלה איך זה עובד בקבע מבחינת גימלים \ ר"ם 2 ? "- אתה מתקבל לר"מ 2, הם מאשרים לך את הגימלים, ואתה מסופח לשם במידה ויש צורך לספח אותך, במידה ואתה מסופח- אתה שייך אליהם, אין צורך לשלוח כלום ליחידה שלך (רק מן הנימוס לעדכן את מפקדך הישיר). אם אינך מסופח... אם הם נותנים לך את הגימלים אין צורך לאשר אותם אצל רופא יחידה רק לפקסס אותם למפקדך. אם רופא שעושה את הניתוח רושם לך ימי מחלה, אתה צריך לאשר אותם אצל רופא היחידה ולעדכן את מפקדך.

פגיעה בשכר? בשכר הבסיסי לא, אולם כשאתה בחופשת מחלה, לא תקבל תוספת פעילות (במידה ואתה ברמ"פ שהיא ג' ומעלה) והוצאות נסיעה ברכב (ובצדק).

D A N 1 6

New member
שאלות

הי,

אני צריך לחפש בביה"ח את רם2?
לפי מה הם מחליטים אם אני צריך להסתפח אליהם או לא?
רק אם אני מסתפח לרם2 אין הוצאות נסיעה או בכל מקרה אין? הרי כשאני בגימלים רגילים על חום למשל, יש החזרי נסיעות.

דבר נוסף ביחידה שלי אנחנו ברפואה אזרחית בקופת חולים, אז אם אני צריך לאשר ימי מחלה לגימלים-מי זה רופא יחידה מבחינתי?

בתודה מראש

deathcaster

New member
תגובה

"אני צריך לחפש בביה"ח את רם2?-לא, אל דאגה בקבלה בבית החולים כבר יפנו אותך....
לפי מה הם מחליטים אם אני צריך להסתפח אליהם או לא?"- אם הפעולה הרפואית שאתה עומד לעבור מצריכה אשפוז או מנוחה בביתך מעבר לתקופה מסוימת (נדמה לי מעל 7 ימים... אבל אל תתפוס אותי במילה).

"הרי כשאני בגימלים רגילים על חום למשל, יש החזרי נסיעות"- לא, אין לך, החזרי הנסיעות משולמים לך ע"ב ימי הנוכחות שלך ביחידה, אם אתה בבית בגימלים (או בחופש), בדו"ח הנוכחות היומי ביחידתך זה נרשם ומוזן ובהתאם לכך משולמות לך הוצאות הנסיעה (אלא אם כן זה השתנה לטובה מאז שאני קיבלתי ואני מאוד בספק אם משהו בקבע השתנה לטובה).

"דבר נוסף ביחידה שלי אנחנו ברפואה אזרחית בקופת חולים, אז אם אני צריך לאשר ימי מחלה לגימלים-מי זה רופא יחידה מבחינתי?"- הרופא המטפל שלך.

למעלה