ניתוח א"א כתב יד

דנדנותה

New member
ניתוח א"א כתב יד

שלום לכולן/ם לאחרונה העברתי את "אבחון איכות כתב יד" ויש לי מס' שאלות לגבי הניתוח שלו. האם מישהי מכירה את אופן הניתוח ויכולה לענות שאלותיי? תודה ולילה טוב...

דנדנותה

New member
איזה כיף... אני מקווה שזה לא יותר מדיי

ושהשאלות ברורות... אני נעזרת בספר ההדרכה למאבחן, אבל עדיין יש דברים שאינם ברורים לי. לגבי דף התצפית: 1. בסעיף של ייצוב הדף- הנבדקת ייצבה את הדף עם יד העזר רוב הזמן ורק לקראת הסוף עזבה את הדף (ליותר מ-4 שניות) כדי להצביע על המילים שעליה להעתיק. לא ברור לי האם הדירוג במקרה זה הוא 1 או 3. לגבי ניתוח דגם הכתיבה: 2. בסעיף מדידת הזמן- איך אני מתייחסת ל-15 שניות- מעגלת כלפי מטה או כלפי מעלה? 3. בסעיף הקריאות בנוגע לעיצוב האות, עלי לכתוב לגבי אותיות שאינן ניתנות לזיהוי. אני מתקשה להחליט לגבי זה אז אלו המקרים: ג' במקום ז' (האם זה נחשב היפוך אותיות?), ת' שדומה יותר ל-ח', ך' שדומה ל-ב', ם' שהקו שלה מתעגל עם זנב ולא אנכי. בנוסף יש אפשרות להתייחס לאותיות שאינן סגורות- איך להתייחס לאות ל' שרואים שהיא ל' אבל היא לא סגורה עד הסוף (האם זה לא מחמיר מדי להתייחס אליה כאל אות שאינה ניתנת לזיהוי?). 4. התארגנות במרחב הדף- הבנתי שבמידה והרווח בין האותיות והרווח בין המילים גדול מדי, עלי להשתמש ב"קליבר" אבל אין לי מושג מה זה אז אשמח לקבל הסבר. 5. למה הכוונה בציון הסופי? האם עלי לחבר את סך הציונים שנתתי? 6. איך אמור להראות דו"ח המסכם את האבחון? תודה רבה ושוב, אני מקווה שזה לא יותר מדיי...

שירהד1

Member
מנהל
דנדנותה שלום

מלבד התשובות על-גב המחשב, גם שלחתי לך מסר. לפני שאענה לשאלותייך , אני חייבת לאמר שלפעמים מרוב שנכנסים לפרטים, מתקשים לראות את התמונה השלמה. יותר חשוב בעיניי לנתח ניתוח איכותני את האבחון, מאשר לדעת אם הדירוג הוא בדיוק 1 או 2 או 3. האמת היא שמה שחשוב זה: 1. מהי הבעיה התפקודית הקשורה לכתיבה. 2. ממה הבעיה נובעת. 3. מה עושים בטיפול על-מנת לשפר. 4. מהי המוטיבציה של הילד בנוגע לשיפור כתב היד. 5.מה קורה עם הקריאה, הבנת הנקרא, הכנת שיעורי בית (תלותיות מול עצמאות), תפקוד בבית הספר, קשב וריכוז. מעבר לזה, הדרוג לעניות דעתי אינו העיקר כלל ועיקר! וכעת אנסה לענות לשאלותייך- 1. באם הילדה כתבה, ויד העזר עזבה את הדף בזמן שכתבה לזמן ממושך מ-4 שניות, כי אם אז הדירוג הוא 3. אם הילדה רק הראתה לעצמה את המילים שעליה לכתוב, אבל בזמן הכתיבה החזירה את היד לייצב את הדף, אז הדירוג יהיה 1. 2.התייחסות לזמן של 15 שניות- לפי ההיגיון שלי- עיגול כלפי מעלה (שהרי לדוגמא 5 לפי החוקים החשבוניים מעגלים כלפי מעלה). שאלי עצמך האם זה באמת חשוב לדעת את זה? הרי מה שחשוב זה קצב הכתיבה עצמו, שטף הכתיבה, האם הילדה מסוגלת לעמוד בקצב הכתיבה הדרוש בכתה? האם מספיקה להעתיק מהלוח? ואם לא- אז מדוע? זה הרי מה שחשוב! 3.כתיבת ג במקום ז אכן נחשב היפוך אותיות. לגבי המקרים האחרים שתארת- אם לדוגמא ת נראית כמו ח, אז זה אומר שהאות ת אינה ניתנת לזיהוי. לגבי האות ל- לפי דעתי, אם מבינים שמדובר ב-ל, אז זה בסדר, גם אם היא לא לחלוטין סגורה. (כפי שכתבת- לא צריך להגזים...). 4. גם לי אין מושג מה זה "קליבר". אבל בחייך- אנו הרי מסוגלים לנתח את כתב היד בכל הקשור לרווחים בכוחות עצמינו, ללא שימוש במיכשור. לא צריך תחכום יתר בשביל העניין הזה. אולי מישהי אחרת בפורום תדע לענות לך על העניין הזה, ולאמר האם התנסתה בשימוש במכשיר. 5. לגבי ציון סופי, אני מצטטת מחוברת ההדרכה (עמוד 5)- "בסעיפים ובתתי סעיפים הכוללים מספר פריטים, סוכמים את הציונים שניתנו לפריטים השונים ליצירת ציון כללי של אותו סעיף או תת סעיף". 6. לגבי דו"ח- זה כבר באמת קשה מאוד לכתוב באינטרנט. אם יש לך מדריכה, הייתי מציעה לך לבקש ממנה לשבת איתך על כתיבת הדו"ח. באופן מאוד כללי- יש לפרט את ממצאי האבחון בכל הנוגע לאחיזת העיפרון, שימוש ביד עזר, ייצוב הדף, מנח הגוף,עיצוב האותיות, הארגון המרחבי של הדף, אסטרגיית העתקה, קצב הכתיבה, שטף הכתיבה, קריאות כתב היד, יכולת הבעה בכתב, ניסוח, קיום שגיאות כתיב ומאילו סוגים. אני מתייחסת גם למרכיבים הרגשיים, כגון- יחס לכתיבה, מוטיבציה, הפעלת בקרה... והכי חשוב לדעתי לכתוב בדו"ח את מוקדי העבודה- שזה אומר מה אני בעצם צריכה לעשות בטיפול. (אני לא מסתפקת בלכתוב משהו כללי, אלא יותר יורדת לפרטים). נקודה נוספת- חשוב ביותר לא רק להתרשם מהכתיבה באבחון, אלא מהכתיבה במחברות הכתה- זה הרי העניין האמיתי- מה שקורה בזמן אמת! אני גם נותנת לכתוב כתיבה חופשית, ואז יכולה להתרשם גם מיכולת ההבעה בכתב, ניסוח, ארגון רעיונות, שליפה וכו'. ובכלל- כבר שנים שאני לא משתמשת בקטעים מתוך האבחון, אלא מתוך ספרי הלימוד של הילד, או ספר קריאה או חוברת התואמים לגילו של הילד שמגיע לאבחון. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

נאוה ר

New member
קליבר = מכשיר מדידה מיוחד

שהגיע יחד עם החוברת המקורית למי שעבר את הקורס.

ללישלו

New member
שליחת תמונה

יש לי קובץ עם התמונה של הקליבר מערכת האיבחון. כיצד אני מצרפת אותו כקובץ לכאן? ניסיתי להעלות ולא הצלחתי.

דנדנותה

New member
דווקא יהיה נחמד

לראות את הכלי המסתורי הזה...

למעלה