ניתוחי שירים

ניתוחי שירים

ישבנו באוטו ושמענו את הדיסק של מירי מסיקה. שיר שבע- "אף אחת" עורר בנו תהיה מי זאת שמדברת. פעם היו שורפים אותה על המוקד אז זה אומר או מכשפה או פילגש לא? רבנו על זה שעות ולא הגענו לשום מקום. אם תוכלו לעזור לי זה יהיה מאוד נחמד. ועוד משו: עוד שיר של מירי, הפעם "לשם". היא שרה: "לא אקח אותך לשם, כי לימדת אותי שתיקה ואני עוד מחכה." איפה זה שם? היא לא תיקח אותו לשם כי הוא לימד אותה שתיקה או היא לא תיקח אותו רק בגלל שהוא לימד אותה שתיקה והיא מחכה לזה שהוא יעשה עוד משהו? תודה!

אף אחת לא מזילה דמעה.

נראה לי שהיא מערבבת מין בשאינו מינו. אכן, את המכשפות היו שורפים על המוקד. בשיר אין שום רמז לזה שהיא מכשפה, אלא אם נניח (מה שלא כתבו שם) שמי שמתעסקת עם גבר נשוי היא מכשפה.

מה הקשר שהיא לא מזילה דמעה?

מה אם: "אני רואה לך את החלומות ורואה ממה אתה פוחד" נשים רגילות בדר"כ לא רואות חלומות ורואות ממה הוא פוחד.

מוּסקט

New member
הן כן

ולראות זה "להבין". חוצמזה שהיו בעיקר שורפים נשים - גם כאלה שלא היו מכשפות מספיק שאמרו עליהן שהן מכשפות כדי שיוכלו "לזכות" במדורה אישית.

Incredibles

New member
האישה שבשיר

מספרת את סיפור חייה. היא מספרת על כך שהיא כאילו "חנקה" את הגבר, יודעת עליו הכל, כל פרט ופרט, מה הוא חולם, מה הוא חושב. היא מדמה את מה שהיא עושה למעשה של מכשפות, שכן בעבר היו שורפים אותן על המוקד. באותה הזדמנות- עם קשר או בלי- הייתי מעוניין להזמין אתכם לבקר באתר המעריצים למירי מסיקה בכתובת - www.mirim.tk תודה רבה!

נץ666

New member
שלי, אלשין עלייך - משוררת עברית

או עבריָּה? היא דווקא חתיכה מירי הזו.

אייל8

New member
תשובות

1. לגבי "אף אחת" - זה דווקא אחד מהשירים היותר ברורים בדיסק (המצויין) של מירי מסיקה. השיר מדבר על אישה שבעבר היתה בקשר חזק ועמוק מאוד עם גבר כלשהו, וגם כשהחבילה התפרקה - היא לא ממש התפרקה. היא מצידה עדיין חושבת עליו, וגם הוא - לפחות על פי ראייתה - עדיין שומר לה את המקום האמיתי בלב שלו, למרות שיש לו כבר חיים אחרים ("יש לך אישה שאתה אוהב"). אותה - את הדוברת, ההצגה שלו כאילו יש לו חיים, לא ממש משכנעת. "נשים כמוני פעם היו שורפים על המוקד" - הכוונה פשוט לנשים חזקות כמוהה, שהולכות אחרי צו הלב ועושות כרצונן, הולכות נגד הזרם. אני זוכר שמירי מסיקה עצמה דיברה על המשפט הזה בריאיון לערוץ 10 לפני כמה שבועות, ואמרה כמה שהיא מזדהה איתו. 2. השאלה היותר קשה היא על מה לעזאזל מדבר השיר "לשם"? מדובר ללא ספק באחד השירים היפים שראו אור השנה - המילים, הלחן... אבל אני לא חושב שמישהו מאיתנו באמת מבין מה משמעותו. לי ולחבריי בצבא היו כמה דיונים בעניין, ויש לנו הצעת פרשנות לא מקובלת: כנראה שלא מדובר בכלל בשיר אהבה כפי שממהרים לחשוב בגלל הפזמון. הדוברת מתארת ילדוּת של אחת שנחשבה ל"עוף מוזר" ("אומרים היא חיה בשמים או בים, לא כמו כולם" / "אומרים היא מסתירה כנפיים במעיל הגדול הכחול, היא עפה") ומדברת על כך שאין לה למה להתגעגע. אני בטוח שיש משהו מעבר לזה, אבל זה לפחות קצה חוט. "לשם" - לפחות בכל הנוגע למילה הזו, אני בטוח שלא מדובר במקום פיזי. הבחורה מתכוונת שהיא לא תיקח את אותו האיש שאליו היא מדברת אל אותם מחוזות ילדות אפלים או אל אותו דבר שכל כך מציק לה בעברה, כלומר לא תיחשף בפניו בכל הקשור לעניין הזה.

ra1nb0w

New member
אני רוצה להרחיב ולשנות -

1. הגבר בשיר היה פעם במערכת יחסים עם הדוברת, והייתה בניהם אהבה גדולה, תשוקה, כנות. הם הכירו אחד את השני כל כך טוב, ויחד עם זאת הם הסתכנו פעמים רבות. מערכת היחסים שלהם לכאורה הסתיימה, הרי הגבר בשיר בנה לעצמו חיים מסודרים - אישה, משפחה, עבודה (חיים ללא סיכונים) אבל למעשה הוא בנה לעצמו סוג של אשליה והקשר בניהם לא נגמר לחלוטין. היא עדיין מתעניינת בשלומו, הוא עדיין מתעניין בשלומה - האימייל אותו הוא שלח לה ("היי איפה את") - הם עדיין בסוג של קשר, גם עם הכי שטחי שיש - הוא כנראה מפחד להרפות ממנה לגמרי לעומתה אשר מסוגלת להתנתק יותר בקלות. הדוברת בשיר מכירה אותו כל כך טוב כך שהיא יודעת שהיום הוא פשוט פוחד לאהוב אותה (מסיבה שלא מתגלה בשיר) ושומר על מה שיש לו - הוא מעדיף חיים שקטים ורגועים, חיים שלא יהיו לה איתה. היא מכירה אותו כל כך, ככה שהיא רואה לו את החלומות, יודעת מה הוא באמת רוצה, על מה הוא חולם. "נשים כמוני פעם היו שורפים על המוקד" - ייתכן כמו שנאמר פה שבאמת מדובר באישה אשר הלכה לפי צו הלב שלה, ולמרות ששריפה על המוקד באמת מתקשרת אסוציאטיבית למכשפות, אפשר לקשר את הדבר גם לאישה דעתנית, לא וותרנית, ואולי בעלת מעין כוחות - "לראות נסתרות" כפי שהיא אומרת בקשר לגבר בשיר - ולכן היא אולי מדומה למכשפה בגלל יכולות אלו. נראה גם כי היא השלימה עם חייו החדשים של הגבר בשיר והיא מתנחמת בעובדה ש"אף אחת לא תתפוס את המקום שלי בלב שלך", ובעובדה שהוא עדיין אוהב אותה. 2. הפרשנות שלך, אייל(8), לגבי "לשם" מאוד מעניינת, אני חייבת להודות. לאחר צפייה בקליפ - ייתכן ובאמת נגעת ברעיון אליו התכוונה כותבת השיר.

למעלה