ניתוחים להסרת משקפיים

nirshats

New member
ניתוחים להסרת משקפיים

עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת משקפיים במכון מפורסם מסויים מסתבר שהם השתמשו במכשור ישן , ובנוסף התייחסו לכל העניין בקלות דעת ו"חפיפניקיות". מכיוון שלא הייתי מודע לסיכונים ולתופעות הלוואי לא דאגתי. היום , שנה וחצי אחרי הניתוח אני עדיין סובל מתופעות לוואי והראייה לא חזרה למה שהייתה עם משקפיים. אמנם לאף אחד אין תעודת ביטוח אך ידוע לי על אנשים נוספים שעברו ניתוח באותו מכון באותה תקופה , ובהשוואה סטטיסטית למכונים אחרים ברור לי שימצא שהניתוחים באותו מכון הצליחו הרבה פחות. שאלתי היא האם ועל מה אני יכול לתבוע , והאם יש "קייס" לתביעה ייצוגית. תודה מראש....

רשלנות יצוגית..

יתכן שיש מקום לתביעת רשלנות אבל זה רק אם תצליח להראות שהטיפול שאתה קיבלת היה רשלני. זה שיתכן שיש עוד כאלה כמוך שלא מרוצים זה טוב ויפה אבל לא ראיה לגבי הטיפול שלך עצמך. המנגנון של תביעה יצוגית לא נראה לי מתאים לנושא רשלנות רפואית, אולי למעט מקרים באמת חריגים במיוחד.

nirshats

New member
אבל מה נחשב רשלנות.....

לדוגמא: האופטימטריס עשה בדיקה של 5 דקות - אבל הוא יכול לטעון שזה היה מקצועי. המכשיר היה ידוע כמיושן ולא אמין יחסית לאחרים - אבל אין לFDA סמכות לדרג מכשירים. הרופא "הסביר" את הסיכונים והסיבוכים ב-2 דקות - אבל חתמתי על מסמך שהכל ברור לי (בלי שאני אדע מה אמור להיות ברור). בקיצור , מדובר ב"חפארים" , אבל מה מוגדר משפטית כ"רשלנות". המקרה שלי לא היה מיוחד מכל הבחינות האלה , ויש מקרים יותר קשים. השאלה היא אם יש דרך לתבוע על נזקים שהם עשו לכלל המטופלים , בדומה לתביעות נגד חברות הסיגריות ונגד מקדונלדס (ששם לדעתי התביעות הרבה פחות מוצדקות...)

תשובה... הגדרה משפטית של רשלנות

בבתי המשפט נקבע כי רשלנות נקבעת לפי אמת המידה של הרופא הסביר בנסיבות העניין: בפועל, תצטרכי להביא חוות דעת רפואית שתוכיח כי הרופאים לא נהגו בסבירות, הנזק ניתן היה לצפיה (בנסיבות מסויימות אפשר לזכות במשפט גם אם הנזק לא היה ניתן לצפיה - ראה פס"ד קליפורד), ויש קשר של סיבה ומסובב בין הרשלנות לבין הנזק. תביעה עשויה להדחות אם התנהגות הרופאים היא סבירה: צריך לבדוק האם השימוש במכשיר היה סביר, האם הקף ההסברים היה כמקובל ועוד ועוד. אני מסכימה עם חיותה לחלוטין שתביעה ייצוגית איננה מתאימה כאן בשום אופן: על מנת שתביעה תוכר כייצוגית צריך שיהיה מדובר בקבוצה של אנשים בלתי מסויימים והנזק שלהם פחות או יותר זהה. במקרה הזה: כל נפגע צריך לפנות לחוד לבית המשפט- גם אם בכל המקרים נהג המכון ברשלנות, סביר שלכל אחד מהנפגעים יש נזק שונה. ועצה אחרונה: פני לעורך דין העוסק בתחום, ספרי לו את סיפורך והחליטו יחד אם הסיפור מתאים לתביעה.

למעלה