ניתוחים בבקשה

aminsky

New member
ניתוחים בבקשה

ראשית,כל הכבוד לעידו, יונתן, ארז,אריק, ניצן וגיל על התוצאות והמיקום בתחרויות. באמת, יפה מאד! כנווט רגלי ותיק, אני יכול לספר שבעבר היה נהוג שהמקומות הראשונים היו מציגים (ע"י מאמר או ניתוח ציורי חלקי) את ניתוח המסלול שלהם (או חלקו) עם דגישים. אני חושב שבשנים האחרונות הדבר קצת דעך בניווט הרגלי וחבל. אני חושב שמכיוון שניווט האופנים יחסית חדש (מספר שנים בלבד), יהיה ראוי ונכון מצד המצטינים למען שיפור הרמה של כל המתחרים ושל נווטים חדשים להתמקד יותר בניתוחים ולפרסמם . - נכון, היו כמה, אבל לא מספיק ולא תמיד מכל האנשים הרלוונטים. מקווה שזרקתי עצם לאזניים קשובות ונראה גם בפורום הזה וגם באתר הניווט את התוצאות - תודה ויישר כוח.

IlanShacham

New member
אמנם אני לא אחד מהמהירים

אבל הנה המסלול שלי. המפה יכולה להוות בסיס גם לאחרים להעלות את המסלול שלהם. 0-1-2 ברור 2-3 שמתי אופניים על הגב וטיפסתי. מעניין אם זו היתה בחירה נכונה... 3-4 ברור 4-5 הדרך הישירה לא ברורה (מבחינת טיב הדרך), אז העדפתי להקיף דרך הכביש. 5-6 הדרך הישירה כללה עליה קשה בשביל שלא ברור טיבו ולכן העדפתי להקיף, וגם שם היתה עליה רגלית קשה מאוד. 6-7-8-9 ברור נקודה 9 היתה קרובה לקצה המפה ולא היה ברור לאיזה ערמת אבנים מתכוונים (היו כמה בשטח), אז בזבזתי שם קצת זמן. 9-10 ברור 10-11 איכשהו הצלחתי לפנות לשלוחה הלא נכונה, לקח לי קצת זמן להבין את הטעות. 11-12 תוך כדי שאני מתרגל בראש שלא לרדת לשלוחה אם אין עליה שביל ברור, עשיתי את זה שוב, על ספק סינגל. הייתי מאוד מרוכז ברכיבה, כך שלקח הרבה זמן עד שעצרתי ובדקתי את עצמי והבנתי ששוב עשיתי שטות... 12-13 לא מצאתי את הסינגל היורד לואדי כפי שהוא מופיע במפה, אז ירדתי רגלית. 13-14 טיפסתי חלקית על השלוחונת הקרובה, והמשכתי רגלית. 14-15 ירידה רגלית בחלקה לואדי והמשך רכיבה 15-16 בניתי על הסינגל העולה בואדי, אבל הוא מהר מאוד נעלם ועברתי לאופניים על הגב. השלוחה נראתה קצת יותר קלה לטיפוס, אז עליתי דרכה. נקודה 16, והגדר עליה היא נמצאת, לא היו במקום הנכון, אבל ראיתי אותם מרחוק ולא התעכבתי. 16-17 ברור 17-18 המשכתי צפונה עד לפינת השביל מתוך תקווה לראות בעין אם הוא יורד לעמק, מה שלא ניתן לראות במפה. לא ראיתי לאן ממשיך השביל אז ירדתי רגלית לעמק ול18 ולסיום.

aminsky

New member
מודל ניתוח לחיקוי. תודה.

מקווה לראות את האחרים

aminsky

New member
תכנון מסלול - האם יש מקום לשפור?

אני מעלה מס' שאלות לגבי התכנון של נק' 2-3,15-16,17-18 - האם זה חוקי? מה היה תהליך אשור המסלול? האם יש חוקים לגבי אשור מסלולים? (למשל: חייב אשור כפול: של המתכנן עצמו ושל חבר בהנהלת האגוד) וכד'

אזרחי

New member
תמיד יש מקום לשיפור

המסלול לדעתי חוקי לחלוטין. אורי קוצר התיעץ איטי לגבי האורך/גובה ולמרות שביקשתי שינסה להאריך מעט את המסלול הארוך כדי שיעמוד בתקן, אישרתי בסופו של דבר את האורך שנקבע. אשמח לשמוע את אורי קוצר מדווח ומרחיב בעיניין. לגבי אישור מסלולים - היה פעם רעיון לחייב בקר למסלול או לתחרות, כפי שקיים בתחרויות בינלאומיות למשל. אפילו עלה פעם שמו של ישראל מיליק, אלוף ישראל וחבר הנבחרת לשעבר. בפועל זה די קשה שזה יקרה, כי עדיין מספר האנשים המעורבים בארגון הוא די מצומצם. אני בהחלט מקווה שיהיה תפקיד כזה וזה רק יכול להועיל בשיפור ארגון התחרות. הבעיה היא כמובן שהבקר אינו מתחרה. אולי כדאי לעשות "החלפות" עם אנשי ריצת הניווט. אנשי הניווט הרכוב (שאינם רצים) יהיו בקרי תחרויות ריצה ולהיפך. אני אשמח לבקר תחרות ריצת ניווט.

אזרחי

New member
אגב, בעיות במסלול

אילו הייתי בקר של המסלול... ראשית המעבר בחניה הוא מסוכן ובעייתי. מעבר דרך הקהל יכול להיות מוצלח ביותר אם מגדירים אותו טוב - זה יכול להוסיף לחווית הרוכב והקהל המעודד. כאן לא היה מעבר כזה ולעומת זאת יצא לעבור בין המכוניות פעמיים וזה יכול להיות מסוכן. שנית, הסיום לא סומן, לפחות לא על המפה שלי. אפשר היה לנחש - אבל זה לא צריך להיות ככה. ושלישית - הקוד נכתב בכתב יד, ולעיתים נשמטו קודים שלא נכתבו. חבל. ושלא תבינו אותי לא נכון, למרות הביקורת הארוע היה לדעתי מצויין, מתוכנן מאורגן ומבוצע בצורה טובה מאוד.

ישראל דווקא היה בקר,

לאחר שתמר החליפה אותו בתפקיד. הוא עשה זאת בצורה מעולה בכמה תחרויות עד שעזב את איגוד הניווט ובכך גם הופסק תפקידו.

urikotzer

New member
הסבר על תכנון מסלול שדה מפי המתכנן

בוקר טוב לכולנו יהיה קצת ארוך. לתכנון מסלול בשדה בוקר ונצנה ישבתי כמה ערבים על תקנון הליגה והמפות וסמנתי ציר ונקודות,בשדה בוקר מאוד קשה לתכנן מסלול כי ממש אין צירים ומצד שני פחדתי שרוכבים יפגעו מהסלעים, אח"כ יצאי לשטח עם אופניים ובדקתי את הנקודות ושיניתי נקודות בינגו וכמובן בהתאם לתקנון תוך התייעצות עם ארז על בעיות אורכים. שלחנו מפה לזיו באיגוד עם סימון מסלולים וקודים. לצערי, זיו החליט ללא ידיעתי לחסוך כסף והדפיס את המפות על נייר רגיל A4 וכתוצאה מכך נקודות 18 ו 53 היו בקצוות המפה (למפה המקורית יש עוד 2 ס"מ מכל צד ו"מקרא" שנגזר בנצנה) ואיכות המפה נפגמה. החלטה נוספת היתה להוריד את הקודים של התחנות(לטענת זיו זה יבלבל אם יהיה כתוב 12-13), בגלל שהצבת התחנות היתה ביום חמישי ואז קבלתי את המפות עבדנו בלילה והוספנו ידנית את מספרי הקודים (לצערי לרוכב אחד לא הופיעו 5 קודים), שכחנו להכניס את הסיום שהיה אמור להיות מצויין מראש. בתחרות עצמה התקלה היתה בטכס הסיום שלא הוזכרו תוצאות האופניים. בניצנה המפה גרועה מאוד ורוב התחנות שונו לאחר סיור בשטח, לצערי זיו גם כן הדפיס על מפה קטנה וחתך לי נקודה (במקום 19 היו 18) וככה קצרתם את המסלול ולא הקפתם את תל נצנה. היינו יכולים להציב בקר בנקודה 12,13, לא חשבתי מספיק על עקרון הישראלים לחפש בכל מקום איך לתכמן. אישית מאוד נהנתי מהתחרות והאווירה סביב. אורי קוצר

המסלול (הבינוני) שלי

מכיון שעשיתי את הבינוני, ארשום את הקודים של התחנות. זינוק-12: ברור מ12 ל14: הקפתי ברכיבה מסביב דרך החניון (האמת שזו היתה תחושה מוזרה לרכוב חזרה ודרך הכינוס 2 דקות לאחר תחילת הניווט). 14-15: ירדתי חזרה ורכבתי על ה'כביש' הפנימי.לאחר סיום התחרות רכבתי להנאתי מהחניון לכיוון 12 ונכנסתי בשביל לפני העץ לכיוון דרום מערב. איפה שהסימון של השביל במפה מסתיים ממשיך משעול צר אך רכיב בערוץ דרומה, כמעט עד לאוכף. כ 20 מטר הלכתי עם האופניים עד לשיא הגובה באוכף ואז ירדתי ברכיבה לערוץ דרומה עד ל15.גם כאן זיהיתי שבילון די מהתחלת הערוץ. כשסיימתי הסתובבתי ועשיתי את אותו המסלול בכיוון ההפוך. עכשיו היה קטע קצת יותר ארוך ברגל בעליה, אבל לא הרבה יותר. בירידה שוב הכל רכיב. קטע קצר ברגל בעליה עם הרבה אבנים, שמצריך להרים את האופניים ולרוץ, מאוד מעייף, לפחות אותי. וההימור גדול כשלא מכירים ומהמרים שיהיה בסדר. טעות כזו עשיתי בהמשך... 15-41: כמו אילן. השתדלתי לרכוב את העליה כמה שיותר... הרוב בהצלחה.קשה, קשה
41-55: בבינוני זו היתה התחנה הבאה. על קו הרכס: צפון מערב ואז דרום מערב על השביל הראשי.(היתה אפשרות להמר דוך דרום מערב תו"כ ירידה ועליה, דרך שביל שחלקו מוסתר ע"י הקו האדום במפת הבינוני). 55-52: ברור 52-44: לאורך השביל . 44-32: התלבטתי היכן לרדת, והאם רכיב בואדי. רכבתי על הרכס וכשיכלתי הצצתי למטה. כשזיהיתי שביל בואדי חתכתי למטה (שלוחה אחת צפונית מהסינגל המסומן במפה). משם "טיסה נמוכה" עד הנקודה. זה היה הלג המהנה ביותר לרכיבה בשבילי. 32-33: המשכתי בואדי וכ"כ נהנתי שנאלצתי לעלות לנקודה ממערב לה. האופניים רכבו עלי. 33-25: כמו אילן. 25-21: הימרתי (אולי כי בקטע זה רכבתי צמוד לאריק וזה הכניס לי קצת שטויות לראש
) ורכבתי (והלכתי) בדיוק כמו אילן. בדיעבד, הייתי ממשיך דרומה ומקיף עם השביל. ברכיבה אני מעדיף ארוך ורכיב על קצר ו'עבה'. 21-13: לאורך השביל על קו רכס. 13-17: שוב ירידה מזרחה ועיקוף דרך החניון. 17-18: ברור.

aminsky

New member
מענין! תודה.

אני חושב שהלקח המשותף לרבים זה 25 ל- 21. מסכים עם ההמלצה להמשיך דרומה.

אזרחי

New member
הבחירה שלי

2-3 הקפתי על הדרכים 4-5 הקפתי על הכביש 5-6 הפעם בחרתי בעליה דרך הגיא, חלקה ברגל. הדרך המקיפה עולה ויורדת ומאוד קשה לרכיבה (זכרון משנה שעברה) 14-15 לא יודע איך, אבל פה הרבצתי התברברות נוראית 15-16 עליה בדרך הארוכה ממזרח אך ברכיבה 17-18 גם כאן נשארתי על הדרכים. המעבר דרך החניה (פעמיים) היה בעייתי. אני אחשב את זמני הביניים שלי ואפרסמם ונוכל להשוות עם מי שיש.

אזרחי

New member
זמני ביניים שלי

והנה הזמנים (מעוגלים) זינוק זמני ביניים 1 01:40 0:01:40 2 02:00 0:03:40 3 09:20 0:13:00 4 01:20 0:14:20 5 07:00 0:21:20 6 06:40 0:28:00 7 01:40 0:29:40 8 06:00 0:35:40 9 04:00 0:39:40 10 04:40 0:44:20 11 02:40 0:47:00 12 04:00 0:51:00 13 06:20 0:57:20 14 03:00 1:00:20 15 12:20 1:12:40 16 07:40 1:20:20 17 03:00 1:23:20 18 07:40 1:31:00 19 00:40 1:31:40

אזרחי

New member
לא חייבים לצעוק

אבל אם אתה מתעקש - חלפתי על התחנה ופספסתי אותה ונאלצתי לחזור קמעה אחורה.

IlanShacham

New member
אכן כן, מדובר בעמק גדול מאוד

קשה להחמיץ. קיוויתי לראות (בעין) שהדרך ממשיכה לתוך העמק, אבל לא ראיתי את זה (לעומת זאת את הסיום כבר רואים משם), אז ירדתי רגלית.

אזרחי

New member
אכן

חבל מאוד שהמפה קטועה כך. נראה שאפשר להרחיבה צפונה ומערבה וכך לקבל עוד אפשרויות מעניינות.

עקבתי אחרי אילן

המסלול שלי דומה מאוד לזה של אילן פרט ל: 5-6: רכבתי ליד המטווחים, לתוך הגיא, ועליה "אופניים על הכתף" לשלוחה. 15-16: לצערי הלכתי המון "אופניים על הכתף" דוך מזרחה, ולא רכבתי בהקפה דרומית. צרפתי פרטים לניווט אשתאול 18.2.05 בדף הניווטים הקרובים באתר, נא לרשום ביומן.

urikotzer

New member
המסלול שלי - מתכנן המסלול

אילן מאוד מעניין - תראה איך שנינו חושבים כ"כ שונה. 2-3 לעקוף מסביב דרך החורשה, אפשר לרכב כל הדרך. 5-6 דווקא בדרך הקצרה, רואים אותה מנקודה 4, יש בעייה בקצה וצריך ללכת ברגל בעליה קשה. בין 10-11-12 זה שטח שנראה קל אבל הוא מאוד קשה כי זה שולחן ללא קצה וללא סימנים ברורים כולל הצמתים ואתה לא יודע איפה אתה נמצא, הנוף ברקע מקסים, שווה לסיור אחה"צ. 12-13 לדעתי הכי מהר לרדת ישר לערוץ ולנסוע בשבילים הקטנים שבו. 15-16 לעקיף מדרום דרך השביל, לא לעלות ברגל. 17-18 לרכב על הדרך ולא להתפתות לרדת בכמה נקודות שצריך רגלי, הכל ברכיבה בירידה אורי קוצר

למעלה