ניתוב שיחות

fireman

New member
ניתוב שיחות

את הקישור הזה קיבלתי במייל מבועז כמדומני לכתבה בNRG http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/557/065.html ואני שואל את עצמי איפה הבעיה עם העניין הזה? באזור המרכז אמנם מדובר ביצירת קשר עם תחנה שכנה אבל בעצם מה ההבדל בין יצירת קשר עם תחנה שכנה לעומת יצירת קשר עם תחנת משנה? אני למשל עובד בב"ש....יש לי שם 7 תחנות משנה שפעילות 24 שעות ביממה....אם אני מקבל קריאה לאירוע, אני מקבל אותה בב"ש ואז יוצר קשר טלפוני\אלחוטי עם אחת מתחנות המשנה....אז בעצם מה ההבדל בין זה לבין שתחנת גבעתיים תיצור קשר עם תחנת רמת גן או תחנת תל אביב תיצור קשר עם הרצליה? אם יהיה מוקד אחד ארצי בכל מקרה ההודעה תצטרך לעבור מהמוקד הארצי אל תחנת הכיבוי הרלוונטית.... לגבי נפלאות הניתוב....אלינו לבאר שבע מגיעות שיחות מנתניה.

הבעיה לא בך...

ב"ה א. צריך שיהיה סדר. לא יתכן שאתקשר למשטרת ראשון לציון, ואגיע למשטרת באר-שבע כי מישהו לא כיוון את התדרים נכון. ב. לא מדברים עליך ערן, שאתה מקצוען והרבה זמן בתחנה. מספיק מוקדן שהוא קצת חדש, נפל עליו גם אירוע של "בניין בוער" ובו זמנית עוד אירוע של ת.ד. קשה עם לכודים ויכול להתרחש אסון. ג. בגדול אתה צודק, צריך פה בארץ קו אחד כמו באמריקה, שיזעיק את כל הכוחות בו זמנית ולא כל אחד עם המספר שלו ואזור החיוג שלו. רק מה? אנחנו חיים ברפובליקת בננות שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. ואת התוצאה משלמים אזרחים הזקוקים לעזרה וסעד. ביום שפה יהיה מספר חרום אחד - ובעת תאונה מוזנקים לזירה 2-3 ניידות משטרה - נט"ן, רגיל, כוננים, רכב רותם ורכב חילוץ. וזה כפק"ל לכל אירוע גם אם אין נפגעים קשה. מבטיח לך שהציבור גם יפנים לנהיגה זהירה יותר. יש בעיה - ליאור צדק שהעלה את הבעיה ובמיוחד בתל-אביב ששם זה רבי קומות וכל רגע זה די קריטי. שריפה בעזריאלי שתגיע לכיבוי הרצליה, ותתברבר בדרך עד שתגיע למבצעים ומשם לפעמון, ליציאת הכבאים וכו'. זה זמן. וזמן במקרים שכאלו זה פשוט פיקוח-נפש פשוטו כמשמעו.

fireman

New member
תראה, אין לי חלילה דבר וחצי דבר

על העניין במהותו, צודק ליאור שני שהעלה את המודעות לעניין הזה כי זה באמת לא צריך להיות ככה, חיוג מאזור מסויים צריך להגיע ליעד המדוייק. אמנם באזור גוש דן והמרכז כל עיר היא תחנה בפני עצמה ללא תחנות משנה למעט תל אביב ולכן הם לא כל כך מכירים את הנושא שקיים גם בתוך שרותי הכבאות עצמם. אני לפעמים במבצעים בבאר שבע מטפל בשלושה אירועים שונים שאף אחד מהם לא נמצא בכלל בבאר שבע...אתה מבין לאן אני חותר? ואני שואל למה להעביר הודעה מתל אביב להרצליה זה לא בסדר אבל להעביר הודעה מבאר שבע לאופקים זה כן בסדר? חיי תושבי אזור המרכז חשובים יותר מחיי תושבי הנגב? אין כאן מימד של זמן שהולך לאיבוד? יש ועוד איך. ז"א שגם בתוך שרותי הכבאות עצמם יש "בעיה" מאחר ונוצר מצב כזה מוזר כל תחנה צריכה לראות בעצמה תחנה שיתכן ויהיו לה "תחנות משנה" שהם יצטרכו לקלוט בעבורן את ההודעות כי בסופו של דבר אתה לא יכול להאשים את המתקשר בזה שחברת הטלפונים מפגרת. לגבי ב', כן עליי או לא עליי - אף מוקדן וחשוב שיובהר לא מקבל לידיו חדר מבצעים ועוד אחד כזה ששולט ב10 תחנות כיבוי אחרי ראיון העבודה שלו, למרות שלי יש היסטוריה ארוכה כמתנדב כל נושא המחשוב היה חדש לי כי מעולם לא ישבתי מול היומן הממוחשב\ידעתי לתפעל אותו, וגם אני עברתי הדרכות אינסוף כל מוקדן חדש שנכנס לתפקיד בחודש הראשון עובד במקביל עם מוקדן מנוסה בעל ותק לא מבוטל שמדריך אותו על הכל, לאחר מכן המוקדן החדש מקבל לידיו את האחריות אך בפיקוח של מוקדן ותיק שעוקב אחר אופן ההתנהלות שלו, מתערב היכן לצריך ומעיר מתי שצריך בחודש שלאחר מכן המוקדן עובד אך ורק במשמרות הבוקר כך שאם נוצרת בעיה יש לו תמיד תשובה לכל שאלה מאגף המבצעים וההדרכה של התחנה. רק לאחר מכן הוא מקבל לידיו את האחריות המלאה. בחודשיים בחדר מבצעים באר שבע אני מבטיח לך שלא יהיה מוקדן אחד שלא ייתקל באיזה 20 שריפות בתים, לפחות שריפת מפעל אחת, אולי אירוע ברמת חובב ובערך 500 מכולות אשפה
אם אחרי כל זה הוא עוד יילחץ, כנראה שהעבודה הזו לא בשבילו.

FireRescue

New member
תחנות המרכז?

שמע אחי..הייתה תקופה שלא יכלתי לצאת לארועים והייתי מידי פעם במבצעים...הגיעו אלינו שיחות מב"ש... יש את הבעיה הזאת גם בטלפונים של הוט.

BIG SHAKED

New member
גם אצלנו...

קורה לי המון כשאני במבצעים אני שומע שמתקבלים הודעות אליינו {דגון} שקשורות בכלל לפרדס או אשל ובאמת הכי מעצבן שכיש ארוע אצלנו ואנחנו צריכים גם להעביר ארועים לאיגודים אחרים...

למעלה