נישואין ואזרחות

blackfeline

New member
נישואין ואזרחות

שלום. לבן הזוג שלי יש אזרחות אירית. חשבנו על להגר באיזה שהוא שלב לאנגליה. השאלה היא, מה יקרה אם נהגר לפני שהתחתנו? האם אקבל בכלל זכויות כלשהן? ומה בעניין עבודה? אם כן נתחתן לפני, השאלה היא אחרי כמה זמן אני יכולה לקבל אזרחות בעצמי? תודה:)

Nobilis

New member
תשובות

א) בשביל שתקבלי זכויות בהגירה לבריטניה, אתם צריכים להוכיח את הזוגיות שלכם. דרך אחת וקלה ביותר להוכיח את זה היא באמצעות נישואים. דרך שניה היא להוכיח שיש לכם "שותפות אזרחית". במילים אחרות - שאתם חולקים דירה, חשבונות בנק, וכו', וכל זאת לאורך זמן. ב) לגבי אזרחות - לאחר שתשהי באנגליה חמש שנים, תוכלי לבקש אישור לשהיית קבע. שנה לאחר אישור שהיית הקבע, תוכלי לבקש אזרחות. כלומר, בצירוף הזמן שלוקח לרשויות בבריטניה לעבד את הניירת, מדובר על בערך 6-7 שנים. ג) אגב, אם התאזרחות מהירה יותר היא העניין, באירלנד (לאחר נישואים לאירי) תוכלי להתאזרח מהר יותר. לפרטים ראי כאן: http://oasis.gov.ie/moving_country/migration_and_citizenship/becoming_an_irish_citizen_through_marriage.html

berlinale

New member
לא ברור לי למה אבוי

למה לא מספיק לך בתקופה הראשונה להיות רק תושבת חוקית?

Nobilis

New member
ונבהיר

כשמדברים בשרשור זה על אישור שהיה, מדובר על אישור שכולל את הזכות לעבוד. במילים אחרות - למרות שאזרחית תהיי רק אחרי 6-7 שנים, תוכלי לעבוד החל מן היום הראשון.

תיקונים קלים

לס' א - שותפות אזרחית צריך להוכיח למשך כמה שנים (אני לא זוכר את המספר). לס' ב - לגבי זוג נשוי הכללים קצת שונים, מקבלים אשרת נישואים לשנתיים (שמאפשרת עבודה) ואחרי שנתיים, מקבלים אשרת שהיה בלתי מוגבלת. אחרי שנה אפשר לבקש אזרחות. עבור כל אחד מהצעדים האלה אפשר לשלוח את הדרכון, מה שלוקח בין חודש לנצח ואפשר, אם מתחתנים בארץ, להוציא את האשרה בקונסוליה תוך שעתיים, אשרות בבריטניה אפשר להוציא באותו היום (בתוספת תשלום).

Woking

New member
לגבי ב'

אני חושב שאתה מתייחס לבן-זוג של אזרח בריטי. התנאים שונים לבן-זוג של אזרח האיחוד.

Nobilis

New member
אכן...

עניתי לגבי המקרה של בן זוג שהוא אזרח האיחוד (אך לא אזרח בריטי). זה, כאמור, המקרה שלהם (בן זוגה בעל אזרחות אירית). לגבי שותפות אזרחית - נדמה לי שמדובר על שנתיים לאחור, אבל לא יזיק לשאול בשגרירות.

macmac1

New member
שאלה נוספת

לגבי סוג' ב'אחרי כמה זמן ניתן ממועד ההגעה אפשר לבקש אזרחות? (לבין הזוג שאינו בריטי). בתום שנתיים? האם יש להבחן, או שזה הליך פורמלי לחלוטין?

stevie1

New member
אחרי 3

וגם אחרי שמבקשים, לוקח כמעט שנה עד שמקבלים. צריך להבחן ולעבור טקס התאזרחות www.lifeintheuktest.gov.uk

למעלה