נישואין בגרמניה

gala lo

New member
נישואין בגרמניה

שלום
בן זוגי אזרח גרמניה, ואנחנו מתכננים להתחתן בקרוב:)
החתונה תהיה ברישום בלבד, ואנחנו רוצים לעשות זאת בגרמניה. מה אני צריכה להכין כבר בישראל? מה להביא מפה?
מעבר לזה, אשמח לאמת את ההבנות הבסיסיות שלי מהמצב-
לאחר הרישום אני אחשב כתושבת גרמניה?
זה יצריך עוד בירוקרטיה?
מה נצטרך להראות/להציג במהלך השנים לשם קבלת אזרחות?
ובתקופת התושבות שלי, מה המעמד שלי בארצות אחרות באיחוד? במיוחד לגבי ספרד/פורטוגל, שכן אנחנו חושבים מיד לאחר הרישום לעבור דרומה למספר חודשים עד שנה...

אודה לכל תשובה:) חג שמח

calimbo

New member
הערות והארות לגבי מושגים

לאחר החתונה תצטרכו להוציא עבורך תעודת תושב, זה שאתם נשואים לא עושה אותך תושבת כמו שאותו זה לא הופך לתושב ישראל. לא בכל המקומות בגרמניה תוכלו לעשות זאת בקלות, זה לא דבר אוטומטי שכן חוקי האיחוד לא חלים עליכם. לעבור לגור במדינת איחוד אחרת זו לא בעיה, שגם ככה זה מה שאת רוצה, כי חוקי האיחוד כן חלים עליכם. במקרה זה את יכולה להגיש בקשה לתושבות מיידית באותה מדינה - ספרד או פורטוגל כראות עינייך. אבל חשוב להבין שאין כזה דבר "בתקופת התושבות שלי בגרמניה מה המעמד במדינה אחרת". או שאת תושבת גרמניה או שאת תושבת ספרד. תושבת זה היכן שאת מתגוררת. אם את תושבת ספרד, הפז"ם שלך לבקשת אזרחות גרמנית לא תופס. את חייבת לגור שלוש שנים בגרמניה (כל עוד את נשואה לאותו אזרח גרמני) ע"מ שיתאפשר לך להגיש בקשה להתאזרחות. ולא לשכוח שאת צריכה עבור זה לוותר על הישראלית. אם אתם חושבים לאחר הרישום כתושבת לעבור לחצי האיברי, אין לך בשביל מה להרשם כתושבת. אם האזרחות היא רק לצורך מעבר למדינה אחרת, את יכולה לעבור גם כך מתוקף נישואיכם. שם את כבר תוציאי את אישור התושבות. ואם תחיי באותה מדינה את מספר השנים הנחוץ לקבלת אזרחות בה (ואולי לא תצרכי לוותר על הישראלית עפ"י כללי אותה מדינה), אז גם טוב. בסופו של דבר, בין אם בגרמניה ובין אם במדינה אחרת תהליך האזרוח שלך יהיה ע"ב מגורים של מספר שנים באותה מדינה. נ"ב: לגבי המושג "חתונה ברישום בלבד". חתונה יכולה להיות דתית או אזרחית, עם טקס גדול או טקס סמלי, אבל בכל אופן לא מדובר ב"רישום" בלבד כמו מוכרים בציבור. זה טקס רציני לכל דבר, עם החלפת טבעות, עדים, וכל מה שכרוך. פעמים רבות הטקס האזרחי הקטן מרגש יותר מהטקסים שאת מכירה בארץ.

republik

New member
כן

קבלת אזרחות גרמנית (שלא מתוקף שלילת אזרחות בתקופת הנאצים) מחייבת ויתור על כל אזרחות אחרת (במילים אחרות, עם אזרחות גרמנית אסור להחזיק באזרחות כפולה).

pichinan

New member
הערה קטנה לגבי ויתור על כל אזרחות אחרת

בהליך אזרוח, גרמניה לא מחייבת ויתור על אזרחות במקרה של אזרח אירופאי (איחוד + שוויץ). גם ישראלי שיש לו אזרחות אירופאית נוספת ומתגורר בגרמניה ע"ב אזרחות זו, לא יידרש לוותר על האזרחות (הרשויות הגרמניות לרוב גם לא תהיינה מודעות לקיומה). אם הרשויות כן מודעות, במידה והמדינה האירופאית בה הוא אזרח מכירה בקיום האזרחות ישראלית במקביל לאזרחותה, וההכרה הזו קיימת לפני הגעתו כתושב לגרמניה, גרמניה לא יכולה לבקש לוותר עליה (קיים פסק דין בנושא). אם הרישום בגרמניה הוא ע"ב האזרחות הישראלית במועד הגשת הבקשה לאזרחות, כן יידרש לוותר עליה (אבל לא על האירופאית).

זה לגבי אזרוח. לגבי אזרחות מקור, כל מי שמגיעה לו אזרחות מקור מסיבה כלשהי, אם ממשלת גרמניה מכירה בזכאות שלו, הוא לא יחויב לוותר על האזרחות המקורית. במקרה של ישראלים, בד"כ זה אכן השלילה ע"י הנאצים.

וכמובן יש את עניין הפליטים, שבמידה ועדיין מוכרים כפליטים בעת הבקשה לאזרחות (עקרונית לא אמורים להיות יכולים ליצור קשר עם ממשלתם), לא נדרשים לוותר על האזרחות במועד הגשת הבקשה לאזרוח.

למעלה