נישואין בגיל צעיר

baudrate

New member
נישואין בגיל צעיר

על פי ההסדר החוקי בישראל כיום , גיל הנישואין הוא 17. אמנם יש הצעת חוק לאסור נישואין מתחת לגיל 18, אבל לדעתי צריך לשנות את החוק כך שנישואין שנערכו בגיל פחות מ18 לא יוכרו על ידי המדינה ולא יקנו שום זכות על פי חוק. לדוגמה, נישואין של בן זוג לפני גיל 18 לשני בני הזוג לא יקנו זכויות במשכנתא, לא ירשמו במרשם האוכלוסין, לא יחשבו לתקנות ולחוק חוק שירות בטחון, לא יוכרו על ידי ביטוח לאומי ופנסיה וכיו"ב, ובכלל לא יוכרו בבית המשפט. אני בספק אם אפשר לשנות את התנהגות בתי הדין הדתיים והעדתיים. הבעיה אינה סנקציות המוטלות על מי שעורך נישואין בגיל נמוך מהמותר אלא שהמדינה מכירה בהם בכל זאת.

baudrate

New member
קישור לחוק במתכונתו הנוכחית

http://he.wikisource.org/wiki/חוק_גיל_הנישואין שלוש אבחנות (אני לא עורך דין): 1. על פי החוק גם אם הנישואין נעשו בניגוד לחוק ובהתאם להלכה (לדין הדתי) הם תקפים. 2. מי שמוסמך לבטל החוק הוא בית הדין הדתי , והוא פועל על פי הדין הדתי ולא על פי חוק המדינה. 3. ניתן להעמיד לדין את העורכים את הנישואין. אבל זה תלוי בסדר העדיפויות של התביעה.

לאונידס

Active member
מה אכפת לחרדים מכל ההצעות שלך?

משכנתת זכאים אף אחד לא לוקח, חוק שירות הבטחון לא ממש מעניין אותם, זכויות פנסיה (אם בכלל רלוונטי-אם הם בכלל עבדו) אם תבחן היטב גם כן לא משנה, קצבת זיקנה (ביטוח לאומי) גבוהה יותר לשני אנשים שחיים בנפרד לעומת זוג כך שבעצם אתה עושה להם טובה. גם לחילונים לא ממש משנה. זוג שרוצה לגור יחד יגור יחד בלי הטובות של הרבנות הראשית. מי עלול לסבול? ילדים שעשויים להולד לזוג כזה ושחיים בחברה בה חשוב שההורים יהיו נשואים. אני בטוח שאף אחד לא רוצה להעניש ילדים בגלל מעשי הוריהם.

baudrate

New member
לא לוקחים משכנתאות?

לא הייתי בונה על זה. לעומת זאת הייתי אומר שמבחינת החרדים לא ממש משנה מה רשום בתעודת הזהות.

לאונידס

Active member
לא לוקחים משכנתת זכאים

הבעיה היא שאצלנו עולם הפוך. בכל המדינות הנורמליות המדינה היא המחתנת ואצל המדינה נרשם האישור. אם מישהו רוצה בנוסף לקיים טקס דתי שיקיים, אף אחד לא אוסר עליו. אצלנו המדינה כפופה לרבנים כך שאם הרב השיא בני 16 אין ברירה למדינה אלא לרשום אותם כנשואים. שלט בהפגנה באיראן: "ישראל זה כאן".

cwen

New member
הגיע הזמן שיתחילו לזרוק את הרבנים האלה לכלא

ואז זה יפסק.

baudrate

New member
פשוט לא לרשום אותם כנשואים

אם התחתנו שלא כדין. גם לא כאשר עברו גיל 18. אפשר גם להעמיד לדין, אבל גם זה המדינה לא עושה.

Sophalin

New member
הנה פתרון לא רע

גם להעמיד לדין את הרב המחתן - להאשים אותו בעבירה פלילית (אני חושב שזה לא רחוק מאונס של הכלה בהרבה מקרים) ולשים אותו בכלא פלוס קנס. אבל גם... את ההורים, על רשלנות והזנחה - לקחת להם את הילדים שנותרו להם, ולקנוס אותם בסכום שבאמת יהיה להם קשה איתו (נניח 10 א' ש"ח - או נניח שתי משכורות שלהם) וכדומה.

cwen

New member
אבל פה אתה מעניש את הזוג עצמו

על משהו שסיכוי טוב שלא היה בשליטתם. צריך להעניש את מי שהביא אותם למצב הזה - ההורים והרב המחתן.

baudrate

New member
אני לא חושב שזהו עונש

אין כאן קנס. אין כאן מאסר. פשוט אי הכרה במשהו לא תקין.

cwen

New member
אבל אם כבר נולדו ילד או שניים

הם נדפקים. ובהחלט יתכן שהם אוהבים אחד את השני וטוב להם ביחד והם רוצים להשאר נשואים. מי אתה שתמנע את זה מהם, רק כי ההורים שלהם עברו על החוק?

cwen

New member
אבל baudrate אומר לא לרשום גם אחרי גיל 18

אז איך הם יתחתנו אם הוא לא מרשה להם?

baudrate

New member
אם הם לא נשואים, למה שלא יתחתנו?

כמובן שיצטרכו להביא למשרד הפנים מהרבנות או בית הדין הדתי המוסמך שהם נשואים מתאריך זה וזה. וכמובן שהגורמים המוסמכים אסור להם לזייף.

לאונידס

Active member
אז הם יתחתנו עוד פעם בגיל 18

ממילא החרדים לא כפופים לאותם חוקים שכפופים שאר אזרחי מדינת ישראל לנושאי נישואים וגירושים. לפי החוק חרדים נהנים מאוטונומיה, הם מתחתנים ומתגרשים אצל הרבנים שלהם והרבנים באים לבצע את הרישום ברבנות. אז הרבנים יביאו את הניירת באיחור של שנה/שנתיים. ממילא לא מעניין את החרדים מה המדינה חושבת על הנישואים שלהם.

baudrate

New member
אבל אותי זה מעניין מה המדינה מחשיבה כנישואין

יביאו הרבנים את הניירת באיחור של שנתיים - אין בעיה. אם כתוב שהחופה נערכה בגיל נמוך מ18, לא יוכר העניין על ידי משרד הפנים. אם הפרטים במסמך אינם נכונים ביודעין, זהו זיוף ועבירה פלילית של מי שהגיש את המסמך וגם של מי שחתום עליו. אם על סמך מסמך מזויף מקבל הזוג הצעיר זכות כלשהי, זוהי קבלת דבר במרמה, וזוהי עבירה פלילית נוספת. כמובן יכולים בני הזוג להתחתן שוב בגיל 18. אם הרבנות עושה בעיות עם נישואין פעמיים, מצידי שיסעו לקפריסין ויתחתנו שם.

לאונידס

Active member
תנחש מה יהיה כתוב בניירות לפני או אחרי גיל 18

ברור שיהיה כתוב אחרי גיל 18. לעניין הזיוף, לא יהיה זיוף, תהיה פשוט גמישות בהגדרה. בדיוק כמו חוק החמץ לפסח. החוק הפלילי קובע שאסור להציג חמץ בפסח. אז מותר או אסור להציג חומוס או שעועית או עדשים? תלוי... או חוק הכשרות, אסור להונות בכשרות. איזו כשרות? כשרות של הרבנות בנהריה היא באמת כשרות? תלוי.... חוק הנישואים מעל גיל 18. האם הזוג התחתן מתחת לגיל 18? תלוי.... מיהו יהודי? תלוי... אחד ההבדלים בין חוק פלילי להלכה הוא שחוק פלילי מנסים לנסח אותו שיהיה כמה שיותר ברור וחד משמעי. הלכה לא. כשקובעים חוק פלילי לפי הלכה הוא נראה בדיוק כך, בלתי ברור. חוק המדינה לענייני נישואים הוא חוק הלכתי. לא ברור, המחוקק והמבצע הוא כל רב שמחליט שבא לו וזו התוצאה.

למעלה