נישואים

נישואים

תהיתי לי על משמעות המלה נישואים... מה זה אומר בעצם שזוג עונד טבעת זה לזו? קראתי ספר שטוען בעצם הנחת הטבעת זה להטיל את האחריות לאושר האישי זה על זו. אני לא יודעת, זה נראה לי כבר השקפה של כל אדם. אבל מה זה באמת נישואים? מה אומר הטקס הזה? ואז חשבתי על תשובה מעניינת: אני, בעצם הנחת טבעת זו על אצבעך מתחייבת, שכל עוד יש לי את האפשרות לחיות איתך, לחיות איתך את חיי ולעמוד אל מול כל הפיתויים שהחיים יציבו בפני. הרי אין לאף אחד מאיתנו את ההבטחה, הערובה שהוא לא יימשך לאף אחד אחר חוץ מבן זוגו (ואני בטוחה שזה קורה אחרי הכל אנחנו יצורים מיניים) אבל עצם הנחת הטבעת אומרת- אני מתחייב/מתחייבת עכשיו ובוחר/ת במודע לעמוד אל מול כל הפיתויים ולחיות איתך כל עוד זה אפשרי. מה שאומר בעצם עד שהמוות יפריד ביניהם. סיפרתי את זה לאבא שלי והוא אמר לי שזה בדיוק מבחינתו המשמעות של נישואים... ראו זה פלא הוא נשוי לאמא שלי כבר יותר מ-30 שנה... מגע הקסם

sovlanit

New member
מגע הקסם-

את זה ראוי בהחלט לשים בשער הראשי של תפוז. יישר כח.

natalynataly

New member
כשקראתי את תחילת ההודעה ישר חשבתי..

"נאמנות מוחלטת" הטבעת היא קודם כל נאמנות מוחלטת. אחר כך באים כל הדברים החיוניים לנישואים מוצלחים. אבל קודם כל ידיעה שאת הכל אני עושה איתו. שאין אחר . וגם לא יהיה. (כל עוד הנישואים תקפים). אני חושבת (וזו דעתי הפרטית כמובן), שרק עם הבסיס הזה אפשר להמשיך לכל הדברים החשובים כל כך בנישואים.

איל באש

New member
נישואים ../images/Emo6.gif

מוסד מעניין וטקס מעניין בהחלט.

natalynataly

New member
מוסד מעניין??????????../images/Emo153.gif../images/Emo163.gif

מילא הטקס... שהוא באמת קצת מצחיק... אבל מוסד מעניין????????? פרט נמק!!!! לא תצא מזה בקלות.....

1234ab

New member
איל - נקודה למחשבה בשבילך....

לא במקרה השתמשת במילה "מוסד" תחשוב עם עצמך ותראה מה המילה "מוסד" עושה לך/ מה המשמעות שאתה מקבל מהמילה הזאת??

איל באש

New member
מה המילה מוסד עושה לי?

מעניין , המילה מוסד הנישואין עושה לי: הרגשה של חיבור ושל יחד, של אהבה, של משפחה חמה ואוהבת. מוסד מלייסד, מלהקים משהו ,מליצור משהו חדש

איך אפשר?

אני בהחלט יכולה לדעת שאני אוהבת מישהו, כאן ועכשיו, אבל איך אני יכולה לדעת ולהבטיח שזה ימשך גם בעוד 30 שנה? ובעוד 10 שנים? ובעוד שבוע? ואולי עוד לא חוויתי את האהבה מהסוג הזה שיודעיםשהיא תשאר? יש בכלל דבר כזה???

sovlanit

New member
לדעתי,טיגר לילי מס' 1

לא יודעים מראש. ידיעה בהגיון. זו אינטואיציה שאומרת:זה זה.זו האהבה הנכונה לי. מה שיפה באהבה- שהיא מתחדשת.מרגשת.מסתורית ונחשקת... תודה על דברייך וברוכה הבאה.

natalynataly

New member
גם לדעתי לא יודעים מראש.

אבל כן יודעים מראש, שנשקיע בנידון. ובעיקר יודעים מראש, שאם חלילה לא ילכו הנישואין וכבר לא נרצה להיות ביחד - נלך לגירושים ולא נבגוד. זו החלטה שיכלית.

ליMור

New member
נידון=נדון ../images/Emo88.gif

ובכלל, יש דברים שאנחנו יודעים אך מעדיפים לא לדעת,, לפעמים אנחנו נקלעים לסיטואציה כלשהיא שמראש אנו יודעים שהיא תהיה קשה אך לא יודעים להעריך את רמת הקושי כן לגבי אהבה ריגושים שגרה וכו',, מוסד הנישואים,, חכם מי שהמציא לא פחות חכם מי שהמציא את ההפוך לכאלו שלא הצליחו,,,

נישואים

זאת מילה. הטקס, זה מעשים. המשמעות? זה את תגידי. השאלה אם יש כלל עולמי טבעי צו אלוהי או צורך אנושי? לא. FUN

למעלה