נישואים

• פותח הנושא varui
  • פורסם בתאריך

varui

New member
נישואים

ערב טוב לכם

חבר מעבודה התקשר אלי בעקבות כתבה

ערוץ 2 חתונה עולים מרוסיה!

אפילו שהם יודעים יהודים לכול לדבר אבל רבנות מסרבת להכיר בהם יהודים ונישואים + יש להם אישורים שהם יהודים לכל לדבר אבל בכל מצב לא מאפשרים להתחתן ברבנות

עכשיו הוא הוא יהודי מלא גם ארסתו יהודיה מלאה אבל לא יקבל אישור להתחתן ברבנות. שהייה
שבוע טוב לכולם

varui

New member
יותר

גרוע אחד מכתבה אמר בעת פיעלות מיבצעית הייה חב וחלילה נהרג היום קוברים אותו מיחוץ בית קבורות יהודים אפילו שהוא נלחם למען מדינה

beatman

Member
זה כבר לא קשור

כל חייל שנהרג למען ביטחון המדינה ראוי לקבורה מכובדת והנצחה.
משמעות של בית קברות יהודי = קבורה ליהודים לפי כללי הדת היהודית.
אין שום קשר בין כבוד ובין להיות יהודי או להיקבר בבית קברות יהודי.
חייל שאינו יהודי נקבר בבית קברות לא יהודי תוך שמירה על כבודו.

ivgy1980

New member
התייחסות

בת-דודתי נישאה לפני שנה בחיפה. בת-דודתי ילידת קייב (אוקראינה), בעלה יליד טביליסי (גרוזיה).
בת של חברה של אימי נישאה ב-1996 בחיפה. חבר לעבודה נישא ב-2007 באשדוד.
אלו מקרים ואנשים שאני מכיר באופן אישי, ושם מעולם לא עלו ספקות.

כנראה שכל מקרה לגופו. אך מעניין מה באמת עומד מאחורי תופעת הסרבנות.
הייתכן ויש חשד אמיתי ליהדות לא כשרה?
סתם ככה לסרב לחתן יהודי? לא סביר...

ESPS

New member
יש חתונות אלטרנטיביות

אין לי ניסיון אישי, אלא רק שקראתי עליהן.
תמיד אפשר להתחתן באופן אלטרנטיבי, או בחו"ל.
אני מאחל לכולנו שקללת הרבנות תסור מעל כולנו.

יש כאן כאלה שאם אני מביא להם ציטטות מהמקורות, אז הם קוראים לי "חשוך".
לעומת זאת- כשאני בעד חתונה אלטרנטיבית למשל, אני עוין את עם עם ישראל ומטיף להתבוללות...

איזה עולם...

TaL53

New member
כשאתה טוען שהאישה היא רכוש

וחפץ אז אתה חשוך, אין מה לעשות, העולם התקדם.

אתה "מאמין" מוזר, מטיף לאחרים וקורא לאנשים "כופרים" ובאותו הזמן אפילו את מצוות היסוד אינך מקיים.

beatman

Member

ESPS

New member

ציינתי שבנישואים יהודיים- האישה נקנית כקניין.
בעשרת הדיברות ( למשל ) האישה מוזכרת בשורה אחת עם רכושו של הזולת. אסור לחמוד אותה ( לרצות אותה ). וכן אסור לרצות את כל יתר רכושו של הזולת.
גם אסור לנאוף עם אישה נשואה. למה? ואם היא רוצה לנאוף, אז למה אסור?
תכלית הבריאה של האישה ( כאמור ) זה להיות עזר לנגדו של הגבר.
לא הגבר נברא למען האישה. אלא בדיוק להיפך. האישה נבראה למען הגבר.

לפי חוקי המדינה, האישה שוות ערך לגבר.
אבל למעשה, היא רק שוות זכויות ביחס לגבר, אך לא שוות חובות.
חובות האישה, לעולם קלות יותר ביחס לחובות הגבר.
כך גם היה במשך אלפי שנים עד לדורות האחרונים.
זה רק בדורות האחרונים שהאישה נחשבת כביכול כשווה אל הגבר בכל נושא ועניין.

אני לכשעצמי מאמין באופן מוחלט לספר בראשית, בו מתואר פיתוי האישה בידי הנחש הקדמון ( השטן ).
לא היה זה האדם הראשון שהתפתה להשאת הנחש, אלא האישה.
אדם הראשון עשה כדברי אשתו.
ואני מאמין בזה.
אני מאמין ש"העולם שהתקדם"- התקדם אל עבר נקודת הקץ שלו, אל גמר קיום הבריאה, גמר קיום האנושות.
האמת שהעולם לא התקדם לשום מקום. אלא רק התקלקל עוד יותר מכפי שהיה קלוקל.

אני מוכן להיקרא חשוך. אין בעיה.
אני פשוט יהודי.

TaL53

New member
המצב שבו אישה לא שווה לגבר

לא היה מצב תקין, גם אם נמשך אלפי שנים, בדיוק כמו עבדות- גם עבדות הייתה קיימת אלפי שנים, כולל בתנ"ך, האם לטענתך צריכים להיות כיום עבדים בישראל?

חוקי התורה, מה לעשות, גם מבחינת היהדות, לא כולם "יהרג בל יעבור",עובדה שיש פלגים ביהדות שנוהגים אחרת בנישואין ולא רואים באישה "רכוש". אפילו יש לך נשים בתפקידי רב, לטענתך הם לא יהודיות?!

מה שאתה מאמין זאת זכותך, מה שלא זכותך זה להגיד לאחרים מה לעשותף למנוע חופש ביטוי או לקבוע מי יהודי/לא יהודי כופר/לא כופר. אתה יקירי, בעיני מישהו אחר, לא פחות כופר מאחרים.

נאה דורש נאה מקיים

ESPS

New member
לא אומר לאף אחד מה לעשות

גם לא אכפת לי להיקרא כופר, ולא חשוך.

אישה בתפקיד רב, זה עניין שלה ושל הקהילה שתומכת בה.
אני לא תומך בזה.
אני חושב שזה מגוחך לגמרי. מותר לי?
למעשה אני אפילו לא מכבד שום רב בעולם כולו.

לא יודע מה לאמר בקשר לעבדות, וממילא זה רלוונטי.
בעיניי גרוע יותר שאדם בעידן המודרני מסולק אל הרחוב, או נאסר בשל חוב. זה גרוע יותר מעבדות. בעבדות, לפחות יש על הבעלים חובות שהוא חייב לעמוד בהן כלפי העבד. מה גם שעבדות ביהדות היא מצב זמני ( ולא קבוע ).
אתה מציין "עבדות" כאילו שזו הוכחה או חיזוק לדבריך... ממש לא.

לא מבין איך אתה קובע שהמצב הישן היה מצב לא תקין.
אני חושב שהוא היה תקין לחלוטין.
המצב החדש- הוא המצב הלא תקין.
במצב החדש- האישה היא גם לא שוות חובות אל הגבר, ואתה לא מתייחס לטיעון הזה ( משום מה ).

על כל פנים- אני אדם בעל אמונות ועקרונות.
מותר לי להחזיק גם בדיעות שהן לא מקובלות, או אפילו "חשוכות" כדבריך.

לא זוכר שאמרתי למישהו מה לעשות. אתה סתם מייחס לי דברים.

TaL53

New member
אז אתה לא זוכר מה שאתה כותב?

לא כתבת לגבי עולם של שקרים? זה היה אתמול, לא כתבת שמי שלא מאמין ש.. הוא לא יהודי? אתה לא קובע לאחרים מה נכון ומה לא נכון לחשוב? ומה זה "כופר"? מילת כבוד מקובלת? לא נראה לי.

מצב של עבדות הוא מצב לא תקין, גם אם זמני, הוא לא קיים בימינו ואף רב לא יאשר אותו (אלא אם כן מדובר בקיצוניים נוסח מה שהיה בבית שמש) אבל איך זה מסתדר עם חוקי התורה שלפיהם עבדות מותרת?

בדיוק כמו שעבדות נעלמה מהעולם (או לפחות היא מוקצת מהחברה המערבית) כך גם הגבלת הנשים צריכה לקבל את אותו היחס, זה הקשר בין הדברים.

אני לא מתייחס להבדל בין זכויות וחובות כי אין הבדל. כל אדם באשר הוא יכול לעשות מה שבא לו כל עוד הוא לא פוגע בזכויות האחר , זה הבסיס לחוק. אז גם אישה יכולה להיות רמטכ"ל, תתפלא (לא שהסברת למה זה לא אפשרי). נכון שעדיין המצב הזה הוא אוטופיה כי בפועל יש לך חברה שנשלטת ע"י קבוצות מסויימות- קבוצות אתניות, קבוצות דתיות, הבדלים כלכליים ומגדריים. אבל זה המצב שאליו צריך לשאוף ולא לקבע את תפקידה של האישה ל"מטבח וילודה".

ESPS

New member
"הקידמה" - היא עולם של שקרים

אמנם רשמתי את זה,
וגם רשמתי שמי שאינו מאמין ( למשל ) ביציאת מצרים, לא יכול להיקרא יהודי במבחן האמונה המינימליסטי ביותר.
כופר, הוא מי שטוען על אמת מהותית שהיא שקר. כבר ציינתי שיש בעולם אמיתות שהבן אדם חייב להפנים.

אני לא יודע על סמך אתה קובע באופן כה נחרץ שעבדות היא מצב לא תקין.
כבר ציינתי שבעיניי להישלח לבית הסוהר או להיזרק אל הרחוב בשל חוב- זה מצב הרבה יותר גרוע מלהיות עבר זמני.

אתה טוען שהחברה התקדמה, אבל לא מסביר איך ולמה.
אני לא מבין איך זה יתכן שהחברה התקדמה כשאין לי שום ביטחון כלכלי ולא סוציאלי.
אני לא מזהה שום קידמה למעט קידמה טכנולוגית.
מבחינה חברתית- החברה רק צועדת אחורנית ודועכת.
החברה של ימינו היא קלוקלת, מנוונת, מרושעת, אכולת שקרים מהותיים.

אישה איננה יכולה להיות רמטכ"ל ולא שר ביטחון, גם אם היא מוכשרת.
אישה שמנהלת גברים, זה מצב משפיל לגבר.
אישה שמפרנסת גבר- זה מצב משפיל ומסרס לגבר.
מצב חברתי שבו האישה אינה שוות חובות לגבר- מייצג ( למעשה ) את התפיסה הסמויה שאישה איננה יכולה לעמוד בכל חובות הגבר, ולא רק בגלל פערים פיזיים, אלא בגלל עצם התכלית שלה כאישה.

אני כאמור- לא מתעניין בדברי רבנים מכל סוג, ולא בדבריהם של אנשי רוח מכל סוג. מפני שרובם בעצמם לא מאמינים בכתובים. אני אומר את הדברים לאחר שהיו לי איתם ויכוחים שונים בפורום דתיים.
אני ברשות עצמי, ואני מאמין במה שאני מאמין ללא סייג.

האישה נבראה למען האיש, ולא להיפך.
הגבר נועד למשול באישה, ולא להיפך.
לא אמרתי שאסור לאישה לעבוד...

החברה המודרנית לא התקדמה אפילו בסנטימטר.
הרוע, הרשעות, הגזל, נותרו כפי שהיו מבראשית. הכל נותר ללא שינוי.
חוקי המדינה משתנים ללא הרף. אבל הם לא מתיימרים להחזיק בשום "אמת" והם אכן לא מחזיקים בשום אמת.
חוקי המדינה הם חוקי העולם, הם מייצגים אמיתות של בני אדם ( לבד ).
אמיתות של בני אדם- אינם האמת לאמיתה. אלא הם שקרים.
אנו חיים בעולם שכל כולו שקרים.

TaL53

New member
אתה מבלבל בין הרבה תחומים

חלקם קשורים וחלקם לא. החברה התקדמה בתובנותיה, בזכויות האזרח למשל (לא כל החברות, החברה המערבית). זה שאתה רואה גזל ורצח זה תמיד יהיה, זה לא אומר שהחברה מעודדת את זה. למשל בעבר היו חברות שעודדו השמדת אנשים וזה נתפס כלא ממש בעייתי. כיום זה כן נתפס כלא מקובל (עזוב מה שקורה בשטח כאשר אסד טובח בבני עמו ואף אחד לא זז).

אותו דבר עם עבדות, שאתה משום מה מגדיר כ"זמנית". האם עבדות זה מצב נתפס היום בחברה? לא נראה כך.

גם התפיסה שאישה לא יכולה "לנהל" (ששוב, אתה מתחמק מהשאלה מדוע בהכרח זה אמור להיות שלילי) עברה מן העולם ואין פה קשר לחובות, מתי נשים רצו להתחמק מחובות?

ESPS

New member
עבדות ביהדות- היא זמנית

לאחר 6 שנים, העבד חייב להיות משוחרר, אלא אם הוא עצמו מבקש להישאר במצבו.
כמו שציינת, יש רעיונות משפטיים שנתפסים כמובן מאליו, ולאט לאט הם פסים מן העולם ומוחלפים ברעיונות אחרים.
היהדות לא אוסרת על עבדות ולא תומכת בזה. אני ממילא לא הבנתי מה כ"כ רע בעבדות...

בארץ אין מגילת זכויות אזרח וגם לא מגילת זכויות אדם.
הנושא הזה הוא עניין של בתי המשפט שיוצקים לתוכו תוכן מצטבר בפסקי דין.
כך למשל הזכות לשיוויון, חופש הביטוי וכיוב'- אלו זכויות שבית המשפט יוצר ללא הסתמכות על חוקים, תוך חיקוי של מדינות דמוקרטיות אחרות. הזכויות האלו לא מוזכרות בשום חוק ( גם לא כבוד האדם וחירותו ).
חוקי הדמוקרטיה לא מייצגים שום "אמת", אלא רק מודל משפטי מסוים, מודל משפטי שהוא צו האופנה, דמוקרטיה.

אם הממשלה רוצה למשל להפקיע ממך את רכושך הפרטי למען כביש או אנדרטה כלשהי- הם יעשו זאת גם אם הרכוש שלך נקנה כדת וכדין.
הרכוש הפרטי שלך יופקע ממך על אפך ועל חמתך, ולא יעזור לך שום דבר. כלומר שכל זכות היא יחסית ולא מוחלטת.
יש לך למשל זכות לקניין, אבל הזכות הזאת נסוגה כמעט מפני כל אינטרסט אחר. הכל תלוי בנסיבות העניין.

זכויות האדם - זו פיקציה.
זו רק הצהרה דקלרטיבית. אם פעם תהיה חשוד באיזו עבירה כבדה, אתה תיווכח בכך במו עיניך. יש המון חוקים שהם רק פיקציה וגם לפיקציה יש תכלית וייעוד. הפיקציה איננה נועדה לשאת את עצמה, אלא להגשים אינטרסים אחרים. אינטרסים שאכן מוגשמים באופן אמתי.
החברה עצמה לא התקדמה לשום מקום...

אני לא מאמין שתהיה לנו אישה רמטכ"ל ולא שרת ביטחון. כי אז כל אויבנו יתקפו אותנו ביום אחד.
זה לא קשור רק לניהול, אלא גם לדימוי כלפי צדדים שלישיים.

במדינה שבה נשים עובדות... יש מיסוי כפול...
פעם זה לא היה ככה.
כלומר - למדינה יש אינטרס שכל אישה תעבוד.
אבל לאיש הפרטי, אין אינטרס של ממש שאשתו תעבוד.

TaL53

New member
בית סוהר ולהיזרק לרחוב בגלל

חובות אלה הם מצבים שונים בתכלית מעבדות. בית סוהר שולחים אותך כי עשית משהו רע, ע,פ החוק. לאבד א רכושך, גם כן- לרוב יש לך שליטה באירועים שהובילו לכך.

עבדות זה מצב שאין לך שליטה עליו- אתה יכול להפוך לעבד כי נפלת בשבי, כי האדון הפיאודלי שלך החליט כך. לעבד אסור לעזוב את מקומו בלי אישור ולרוב גם ילדיו הם עבדים. חוקי העולם העתיק לא נתפים היום כי החברה התפתחה לתובנות שיש דברים אינם מקובלים עוד, כמו גם זה שלהרביץ לאישה זה מקובל כי היא רכושך (לא הייתה בעיה כזאת בתנ"ך).

אתה לא רואה התקדמות כי ככה החלטת, ע"ס דעותיך ואתה יכול גם להחליט עבור עצמך מה שקר ומה לא.

ESPS

New member
לא תמיד יש לך שליטה על תשלום חוב

בארץ ( כאמור ) אתה עלול להישלח אל בית הסוהר גם ללא הרשעה פלילית, רק בגלל אי תשלום חוב, ומכל סיבה שהיא.
אותו כנ"ל- כשאתה מסרב לתת גט לאישתך למרות שבית הדין ציווה עליך לתת לה גט. הם שולחים לכלא עבור זה, גם ללא שום הרשעה פלילית.

אני באמת לא מבין על איזו קידמה חברתית אתה מדבר.
איך הבן אדם התקדם?
לאן התקדם?

אני אפילו לא מאמין שכף רגל אדם אי פעם נחתה על הירח.
מותר לי?
אני לא מאמין בכל זה. זו אילוזיה, זו קונספירציה.
החברה לא התקדמה לשום מקום.
גם הנשים לא באמת התקדמו לשום מקום.
היום - הנשים כמעט חייבות לעבוד. אף אחד לא שואל אותם אפילו.
הנשים חייבות לשרת בצבא- אף אחד לא שואל אותם יותר.
בשביל מה?
לא חבל ?
במקום לחיות עם בן זוג, לתמוך במישהו...

פעם הגבר היה מרוויח כפליים מתוך תפיסה שהוא מפרנס יחיד.
היום זה כבר לא כך.
היום שני בני הזוג עובדים, ולא גומרים את החודש...
גם כן קידמה..

ESPS

New member
למה נשים לא עושות מילואים?

אני זוכר שבתור חייל חובה- יצא לי לעיין בתלושי שכר של חיילות.
שמתי לב שבנוסף לפרוטות שהן קיבלו, הן קיבלו, הן קיבלו גם תוספת היגיינה אישית.
אתה יודע- עד היום זה מפריע לי. זה מפריע לי מפני שגם לי היו הוצאות קבועות. אמנם אין לי פות ואין לי מחזור, אבל היו לי המון הוצאות שקשורות לגילוח ( למשל ), וגם לנסיעות אוטובוס.
הצבא לא תמיד החזיר לי הוצאות אוטובוס, כי היו קווים שהוא לא הכיר בהם כקווים שאני אמור לנסוע בהם, למרות שהקווים ההם היו דווקא בדרך לבסיס ההוא.
החיילות - נסעו חינם בהצגת פנקס חוגר. חינם לחלוטין. למה? כדי שלא יאנסו אותם...
וחיילים גברים? בתקופה ההיא אני זוכר היטב שחיילים נחטפו, ואני זוכר גם פיגועי אוטובוסים, והתרעות מפני חטיפות, ופיגועי דקירה, ופיגועי דריסה, אבל חיילים היו חייבים לשלם כל הזמן. גם במילואים.
אבל חיילות- לא.

לא פניתי לבג"צ ולא שום דבר, אבל כשזה מגיע לכסף, זה סיפור אחר.
עד היום זה מרגיז אותי.
אתה יודע שלשרת בצבא זאת עבדות בארץ הזאת? זאת עבדות. אתה עבד ללא שכר וללא זכויות.
יתכן שלא קוראים לזה ככה, אבל זו עבדות.

ואיך זה שנשים לא עושות מילואים?
ולמה השירות לנשים, קצר משל גברים?
זה השיוויון שאני אמור להפנים?
אישה רמטכ"ל... הצחקת אותי. חה חה חה...

costaet

New member
המצב של זכויות יתר לנשים הוא זמני

אפליה מתקנת.
גם למצב של שוויון מוחלט זה יגיע, זה פשוט לוקח זמן. כמו הסיפור עם גיל הפרישה, העלו את זה, הפעם לא עבר, פעם הבאה יעבור...

לא יודע מתי אתה שירתת אבל אני לא הייתי צריך לשלם על אוטובוס כחייל בשום מצב, חוץ מכאשר שכחתי חוגר.

שירות צבאי ועבדות אלו דברים קצת שונים למרות שיש דמיון בזה שאתה צריך לשרת בצבא לפעמים בניגוד לרצונך. הראשון זה שירות המדינה למען שמירת הבטחון של כלל אזרחי המדינה, אתה שרתת בעבר ועכשיו מישהו עושה זאת בשבילך. גם זה בסופו של דבר בתקווה יהפוף למקצוע.
עבדות זה לשרת מישהו פרטי, נגד רצונך וללא זכויות.

למעלה