נישואים חד מיניים

Roy7777777

New member
נישואים חד מיניים

שלום רב. אני ישראלי בן 28 בן זוג של אזרח בריטי. (אנחנו מכירים שנה). במשך השנה האחרונה אנחנו נוסעים על קו תל-אביב לונדון בממוצע כל חודש פעם אני לשם ופעם הוא לכאן. לאחרונה הגענו להחלטה שאי אפשר להמשיך ככה ושאני יבצע מעבר ללונדון. האם מישהו מכיר ויודע מה החוקים לגבי קבלת אשרת עבודה אזרחות ואישורי שהיה לזוגות חד מיניים ? תודה מראש

berlinale

New member
ככל הידוע לי

דינם של זוגות חד מיניים - מאז התיקון האחרון בבריטניה - כדינם של סטרייטים: - אתם יכולים להתחתן בבריטניה (זוכר שלפני כשנה אלטון ג'ון התחתן עם חבר שלו?) - אתם יכולים גם לחיות כידועים בציבור. בשביל זה אתם צריכים להוכיח שאתם אכן, ידועים בציבור, לפני שאתה תקבל את האשרה המיוחלת - כלומר, חשבונות בנק משותפים וכו'. אני מקווה שנוביליס שלנו יתקן אותי אם אני טועה.

Nobilis

New member
לא תיקון, אבל תוספת...

הם צריכים להראות שהם חיים ביחד לפחות שנתיים לפני שניתן לקבל האשרה. להלן המידע מתוך האתר הרשמי: How do I qualify to join my unmarried or same sex partner in the UK? You and your unmarried or same sex partner must show that: any previous marriage, civil partnership or similar relationship, has permanently broken down you have been living together in a relationship similar to marriage or civil partnership for two years or more you have suitable accommodation which is owned or lived in only by you and your household, and where you and your dependants can live without any help from public funds you can support yourselves and any dependants without any help from public funds you intend to live together permanently your partner is not under 18, and you are not under 18. The Entry Clearance Officer will need to see evidence of a two-year relationship. This may include: documents showing joint commitments, such as bank accounts, investments, rent agreements or mortgages letters linking you to the same address, and official records of your address, such as your National Insurance card or health card. At first, you will be allowed to stay and work in the UK for two years. Near the end of this time, if you are still partners and intend to continue living together, you can apply to stay permanently in the UK. If you and your unmarried or same-sex partner have been living together outside the UK for four years or more, and they have been a British citizen for four years or more, there will be no time limit on how long you can stay in the UK.

Nobilis

New member
הערה

מדובר כמובן על מצב בו בן זוג אחד הוא בריטי, והשני איננו אזרח אירופי.

golannave

New member
בדקתי וזה יותר פשוט מזה

Nobilis מה שאתה כתבת הוא ל Same Sex unmarid partner וכמו שנאמר Unmarid ישנם שתי אפשרויות 1 זוג חד מיני לא נשוי ואז כמו שאמרת צריך להוכיח שחיינו שנתיים ביחד וכו' מה שקצת מפגר פה שזה בלתי אפשר אם אתה לא יכול לעבוד שם. 2. Civip Partership שזה מקביל לנישואים רגילים. גם מבחינת כל הזכויות(מיסים,אימוץ ילדים,אבטלה וכו') אין צורך במגורים יחד קודם לכן אבל יש צורך להוכיח שיש לך או לבן זוגך יכולות ממון להחזיק את עצמך עד שתקבל אשרת עבודה. משהו כמו 3 חודשים ראה מידע באתר המצורף. http://www.uklgig.org.uk/Civil%20Partnership.htm

Nobilis

New member
תשובה והצעה

אם תבדוק את הציטוט שהבאתי (מהאתר הרשמי של הממשל הבריטי העוסק בויזות הגירה, ולא מאתר org) תראה שהוא מדבר על unmarried or same sex partner. בדגש על המילה or (כלומר, "או"). במילים אחרות - לפי האתר הרשמי, התהליך לבן זוג מאותו המין הוא כתהליך למי שאינם נשואים. אם היה שינוי - מצויין. בדרך כלל הבריטים מעדכנים את האתרים הרשמיים מהר למדי, אבל יתכן והחמיצו כאן. הייתי מציע לפונה לפנות לשגרירות ת"א (בדואל או בטלפון) ולשאול. הם אדיבים ויעילים. לפרטים: http://www.britemb.org.il/consularh/contacth.html בהצלחה!

Woking

New member
../images/Emo36.gif

You and your unmarried or same sex partner must show that: any previous marriage, civil partnership or similar relationship, has permanently broken down you have been living together in a relationship similar to marriage or civil partnership for two years or more you have suitable accommodation which is owned or lived in only by you and your household, and where you and your dependants can live without any help from public funds you can support yourselves and any dependants without any help from public funds you intend to live together permanently your partner is not under 18, and you are not under 18. The Entry Clearance Officer will need to see evidence of a two-year relationship. This may include: documents showing joint commitments, such as bank accounts, investments, rent agreements or mortgages letters linking you to the same address, and official records of your address, such as your National Insurance card or health card. At first, you will be allowed to stay and work in the UK for two years. Near the end of this time, if you are still partners and intend to continue living together, you can apply to stay permanently in the UK. If you and your unmarried or same-sex partner have been living together outside the UK for four years or more, and they have been a British citizen for four years or more, there will be no time limit on how long you can stay in the UK.​

CeruleanCat

New member
שאלת הבהרה

If this documentation is in Hebrew, especially bank accounts and contracts, I assume one needs them translated and notarised. Right?

אלוניס

New member
מקווה בשבילכם שלא צריך נוטריון

מוסדות ממשלתיים יודעים שנוטריון זו הוצאה כספית אדירה. מאות ואלפים שקלים. לפי דעתי יספיק להראות שיש כזה תיעוד. בעל הבית יכול לתת לכם מכתב באנגלית, גם הבנק יכול להתאמץ. תשמרו כרטיסי טיסה ושאר דברים שמראים על השקעה בקשר. משרד הפנים שלנו מסתפק בתרגום פשוט ובתעודות קריטיות כמו תעודת נישואין נדרשת חותמת אפוסטיל. תעודות שאולי ייתכן בהם צורך באישור נוטריוני הן תעודת היושר מהמשטרה אבל בגלל שהן נמסרות לשגרירות ישירות על ידי המשטרה זה לרוב לא נחוץ.

אכן צריך נוטריון

הבנק יכול לתת דיווחים על מצב החשבון באנגלית, אבל מאוד לא מומלץ להתחיל לנסות לערוך חוזים מחדש באנגלית. מחוויה אישית, הם באמת רוצים לראות הרבה מסמכים, ומבקשים כמה וכמה סוגים שונים של הוכחות, כאשר כל המסמכים צריכים להיות באנגלית ועם אישור נוטריוני.

אלוניס

New member
בתוספת לדברי קודמיי

בקש מהחבר שיברר גם באנגליה איך לארגן את זה בשבילך ומה נחוץ. למשל נראה לי שבשלב הזה של הקשר תיעוד הטיסות שלכם הלוך וחזור יכול להראות על רצינות כוונותיכם. בשלב הראשון - פשוט תגיע על אשרת תייר רגילה, 3 חודשים. תגורו, תראו איך זה כזוג, תבדוק איך זה בשבילך ותבררו הלאה כשאתה כבר בבריטניה איך להאריך לך את האשרה. לגבי חפצים ושאר התארגנויות הייתי ממליצה לך לחכות ולפעול סופית לגבי ביטוח לאומי וכאלה אחרי שתהיה באנגליה 3 חודשים ויותר.

ללא קשר לזוגיות,

במידה ומוצאים מעסיק אנגלי (מה שדי קל במקצועות מבוקשים) לא קשה במיוחד להשיג אשרת עבודה ושהיה באנגליה. חוץ מזה הקונסוליה בארץ מקבלת מסמכים (חשבונות בנק למשל) בעברית ללא צורך בתרגום או אישור נוטריוני.

bulllli

New member
אגב ביטוח לאומי ../images/Emo104.gif,

אם אני יודע כי אשאר בחו"ל לפחות שנתיים, האם שווה לטרוח ולשלם במקביל למגורי בחו"ל כסף לביטוח הלאומי בארץ? עד כה, הדעות בנושא היו חלוקות. מי צבר נסיון ויכול לחלוק אותו עימי?

noa scotland

New member
אם אתה מתכנן לחזור אחרי שנתיים

לארץ, עדיף לך לשלם לביטוח לאומי ולשמור על כל הזכויות. יש להם מסלול תשלומים מיוחד לישראלים בחו"ל.

דעתי הצנועה

הגירה הוא מהלך שלפעמים מצליח ולפעמים לא. אני עברתי כמה תקופות בחו"ל, אחת נפלאה במקום שבו נשארתי מספר שנים, ואחרת שנכשלה כשלון חרוץ. יש אי וודאות גדולה במהלך כזה, ובמקרה של כשלון עלולים להיות נזקים (כלכליים ואחרים), ואינך רוצה שלא תהיה מבוטח בתקופה קשה, אם תגיע לתקופה כזאת. לדעתי, המשך לשלם את חשבונות הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות הממלכתי כסדרם. ממילא מדובר בתשלום הסכום המינימלי הקבוע בחוק. אם תחזור בשלב מסויים לארץ (אפילו אחרי שנתיים, ועד חמש שנים), יישמרו לך זכויותיך בביטוח הלאומי, ותזכה לכיסוי מיידי של טיפולים רפואיים חו"ח ע"י קופת החולים ללא תקופות המתנה או תשלומי פדיון מעצבנים. אם תישאר בחו"ל בסופו של דבר, הרי שלאחר תקופה תוכל לפנות לביטוח הלאומי ולהודיע להם שאינך תושב ישראל החל מראשית תקופת שהותך בחו"ל, ואז תקבל בחזרה את הכספים ששילמת (או את מרביתם) בתוספת הצמדה. נקודות נוספות למחשבה: לחלק ממדינות אירופה יש אמנה עם הביטוח הלאומי של ישראל באשר לכפל תשלומי ביטוח. אם תשלם ביטוח לאומי במדינת אמנה, יישמרו לך זכויותיך בביטוח הלאומי של ישראל גם אם לא שילמת פה את דמי הביטוח. לעומת זאת, את דמי ביטוח הבריאות תצטרך להמשיך ולשלם בארץ הקודש בכל מקרה, אם ברצונך להמשיך ולשמור על כיסוי רפואי לעתיד. המשך התשלום לביטוח הלאומי עלולים להקשות על טיעוניך מול רשויות מס הכנסה באשר לעניין תושבותך, ובעקבות כך, לדרישה לתשלום מיסים גם בארץ. עניין הגדרת תושבות לצרכי מס הכנסה אינו רק כמותי אלא גם איכותי (כלומר - חלק מהקריטריונים אינם חד משמעיים ומיועדים לקבוע היכן נמצא "מרכז החיים" שלך). לדעתי לא צריכה להיווצר בעייה עם רשויות המס אם מתכננים את מהלך המעבר בצורה נכונה, בכלל זה התייעצות ברואה-חשבון טוב. בכל אופן, לא הייתי מסתמך על התשובות באינטרנט בלבד. כל אדם נמצא במצב שונה מבחינת הכנסות, התחייבויות, מעמד בהגירה וכיו"ב, ולכן אני שוב ממליץ לפנות לייעוץ מקצועי שמותאם לך ולמשפחתך אישית, ע"י רואה חשבון שמתמחה בתחום (חפש בטאגליינס של פורום ארה"ב, 25).

bulllli

New member
../images/Emo51.gifדעה צנועה אבל ברורה!

חן חן על האינפומציה החשובה. לדעתי צריך ליידע כל אחד שעובר לחו"ל במידע שנתת. מקווה שאצלך כעת הכל מאוזן
.

למעלה