נישואים בחו"ל

נישואים בחו"ל

היי כולם, מה שלומכם?
יש לי שאלה קטנה....

אני כבר בקשר זמן לא קצר עם בחורה מפולין - ילידת פולין וגרה כמובן עדיין שם.
אנחנו בתהליכי מיסוד הקשר שלנו, בתקווה שהיא תוכל להגיע לארץ.
עברתי על המידע באינטרנט, אני לא יודע מה נכון יותר או נכון פחות... אבל הבנתי שעל מנת שהתהליך לקבלת אישור העבודה פה בארץ לזרים הוא מסורבל פחות, אם אנחנו מוכיחים זוגיות - בטח אם אנחנו נשואים.

אנחנו מתכננים להתחתן יחדיו בפולין, הרי לצערנו לא נוכל להתחתן בישראל, ולכן רציתי לשאול אם אכן התהליך פשוט יותר כאשר אנחנו מראים הוכחת נישואים.
ובנוסף , הבנתי שצריך אישור ממדינת הלידה (שלי - ישראל כמובן ) שאני רווק בשביל להתחתן. האם מקשים במשרד הפנים או באחד המשרדים הממשלתים שמתעסקים בכך לנפק לי כזה אישור?

תודה רבה,
אייל

1151986

New member
שלום אייל

כנראה התכוונו שעלייך להגיש להם תמצית רישום ממשרד הפנים. תדאג להוציא אותה בסמוך לנסיעה, כיוון שהתעודה צריכה להיות מעודכנת עד 3 חודשים לפני החתונה.
לאחר שתינשאו בת זוגתך לא תוכל להיכנס איתך לארץ. כלומר, זה שתתחתנו לא יועיל לכם בשלב זה.
עליכם לעבור את ההליך המדורג במשרד הפנים בכל מקרה. מידע רב אודות ההליך תוכל למצוא בפורום הזה ובאינטרנט. אם משהו לא יהיה ברור אשמח לנסות לעזור.

אכן זה ידוע לי

שבת זוגתי לא תוכל...
הבנתי שרק לאחר קבלת הויזה היא תוכל להכנס על מנת שהיא לא תכנס לפה, ואז תתקע פה ללא יכולת לחזור לפולין שהתהליך לא ייעצר (ככה הבנתי, מקווה שאני לא טועה).

האם זה שנהיה נשואים, זה אכן יתרום לזירוז התהליך?
מה ממוצע זמן התהליך מרגע שאנחנו מתחתנים ומתחילים תהליך עד לקבלת אישור העבודה?

תודה

1151986

New member
ההבדל הוא

שבמסלול המדורג לזוג נשוי היא תוכל לקבל ויזה B1 לחצי שנה הכוללת אפשרות לעבוד ללא הגבלה, ולאחר מכן היא תקבל ויזה A5 כל 4 שנים שזו ויזה משודרגת יותר עם זכויות שונות. בתום ההליך שאמור לקחת כ 4.5 שנים היא תקבל מעמד של תושב קבע ותוכלו להגיש בקשה לאזרחות.
במסלול המדורג לידועים בציבור ההליך ארוך יותר. את ויזת ה B1 מקבלים כל שלוש שנים ורק בשנה הרביעית מקבלים ויזת A5 למשך ארבע שנים. סה"כ כ 7 שנים שבסופם בת זוגתך תוכל לקבל מעמד של תושב קבע אך לא אזרחות.

גם אם תתחתנו וגם אם לא, הויזה שתקבלו תכלול בתוכה את האפשרות לעבוד ללא הגבלה.

בגדול, מדובר בהליך ארוך עד לקבלת הויזה. תלוי בגורמים רבים, בין היתר הלשכה בה תפתחו את התיק. בלשכת ת"א לדוגמה יש זמני המתנה ארוכים בין פגישה לפגישה. אנחנו למשל הגשנו מסמכים ביולי וכעבור 4 חודשים נקבעה לנו פגישה נוספת לראיון.
זה יכול לקחת בין חצי שנה לשנה לקבלת הויזה

אז כמובן עדיף לעשות את זה לאחר שאנחנו נשואים

לא?

ובזמן התהליך של קבלת הויזה, יהיה אסור לה להגיע לישראל?

ואם אני תושב ת"א

אני מחוייב להרשם בתל אביב?
יש אפשרות לעשות זאת על פי מקום מגורי ההורים או משהו?

שוב,
תודה :)

יש אגב איזה טלפון, או מוקד מידע או בר סמכא שאוכל לדבר איתו ולנהל איתו שיחה בנושא?

1151986

New member
חייב להיות במקום מגורייך

שמצוין על ספח ת.ז שלך.
תוכל לנסות להתקשר *3450. זה הטלפון שלהם.

1151986

New member
לא

תוכלו להתחיל במסלול לידועים בציבור ולהינשא לאחר שהיא תקבל את הויזה ואז לעבור למסלול הנשואים. זה לא ממש משנה.
הויזה הראשונה שהיא תקבל זו בדיוק אותה הויזה.
זה בדיוק מה שניסיתי להסביר, זה שתינשאו כרגע לא יועיל בשום צורה ..
בכל מקרה כשתפתחו תיק במשרד הפנים, תצטרכו להציג מסמכים שונים לפי הרשימה ובין היתר עליה לדאוג להביא מארצה תעודת יושר, תעודת לידה ותעודת רווקות. על כולן להיות מקוריות, חתומות אפוסטיל ומתורגמות לאנגלית או עברית עם אישור נוטריון.

בנוגע להגעתה, אני חושבת שתצטרך להזמין אותה. איני בטוחה. מקווה שיוכלו לעזור לך בזה חברי הפורום שיש להם ניסיון בזה.

randyloo

New member
אין צורך להזמין אותה

משום שהיא מגיעה ממדינה פטורה מויזה. היא יכולה לעלות על מטוס ולבוא לבקר את החבר הישראלי שלה, בדיוק כמו שהוא יכול לטוס לבקר אותה. זה לגיטימי לחלוטין.
הסתייגות קטנה - כל זמן שאין לה אשרה אחרת, כל הביקורים בישראל בהגדרתם הינם ביקורי תיירות מוגבלים בזמן ולכן גם מחייבים כרטיס חזור (אם כי לא תמיד בודקים).

izzy g

New member
היא לא צריכה ויזה

פולנים מקבלים ויזה של 90 יום אוטומטית בכניסה לישראל, היא יכולה להיכנס כתיירת ואז תגישו למשרד הפנים ותתחילו בתהליך. לא צריך להזמין אותה מחו"ל.

randyloo

New member
מותר לה להגיע לארץ בכל מקרה

כל אזרח פולני יכול להגיע לארץ על אשרת תייר בלי שום בעיה. את התהליך המדורג, בין אם נשואים או שלא, מתחילים ביחד בארץ אחרי שיש בידיכם את המסמכים הדרושים.
ההבדל בין לא נשואים לנשואים הוא באורף התהליך מתחילתו עד סופו. בכל מקרה, התחלת התהליך זהה לכולם.
אני לא ממליץ להתחתן מסיבות של בירוקרטיה בלבד, בטח לא לפני שחוויתם את החיים בארץ יחדיו זמן מה. תמיד תוכלו להתחתן בהמשך.
בהצלחה.

דורי133

New member
היי, אני גם נשוי לפולניה

היי, תהיתי אם תוכל לעזור לי , אם כבר התחתנת, והגשת בקשה בישראל , אני לא מסתדר עם מציאת שני המסמכים האלה (תעודה ציבורית המעידה על שינוי שם ותעודה הצעידה על מצב נוכחי וקודם) ואני לא יודע מה לעשות, אני כבר נשוי, ואנחנו הולכים להגיש בקשה להסדר מעמד בקרוב. וגם, הם עשו לי בעיות כשהראתי להם את התעודת נישואין שלי, אמרו שהם לא מכירים את המסמך הזה הם רצו את התעודה הישנה ולא הצלחתי לשכנע אותם, שכבר לא עושים אותה, יש לך אולי עצה ?

stkachov

New member
אם אתם מתכננים להתחתן - תתחתנו

זה אכן יעזור ויזרז את התהליך, ויקנה לה מהר יותר זכויות רבות יותר.

תתחתנו בפולין, תחזרו לארץ יחדיו(עם כל המסמכים הנדרשים), ותתחילו את התהליך כאן. מומלץ להזמין תור מראש, לתאריך סמוך למועד חזרתכם מפולין.

1151986

New member
אני מסכימה עם רנדילו במקרה הזה

בשלב הראשוני אין שום הבדל בין הויזות והתנאים. הם יכולים להתחתן גם אחרי חצי שנה ואז זה בדיוק אותו הדבר.
בשני המקרים היא תוכל להיכנס רק עם ויזת תייר לארץ.
להתחתן לצורך זירוז בירוקרטי אפילו לא יועיל כרגע מבחינה מעשית ומכל הבחינות האחרות אלו רק הדעות האישיות שלי אז לא ארחיב עליהן.

stkachov

New member
אבל הם מתכננים להתחתן מלכתחילה

בשביל מה לעשות לעצמך כאב ראש, לנסוע פעמיים לפולין, לקבוע פעמיים תור למשרד הפנים, להסתכן בזה שאחרי החתונה היא לא תוכל להיכנס לכאן ללא ויזה מראש... מיותר

אכן המגמה היא להתחתן

ואני לא אשקר... אם החתונה תזרז תהליך
אז יפה שעה אחת קודם

אני מאוד מודה לכולם על העזרה!
באמת!
ואשמח לעדכן בקרוב!

randyloo

New member
עוד טיפ לגבי חתונה

בזמנו בדקתי עם זוגתי את הפרוצדורה של חתונה בגרמניה (היא משם). התברר שהפרוצדורה יחסית מורכבת ולכן החלטנו להתחתן בקפריסין ששם התהליך פשוט יחסית (בצירוף בילוי סופ"ש). קחו זאת בחשבון. יתכן שהמצב שלכם דומה (לא מכיר את הנהלים בפולין).

אגב, שאלה קטנה נוספת

יש לכם קישור, להסבר מפורט על ההליך המפורט כאן בפורום או בכל מקור מידע אחר

מבחינת טפסים דרושים
זמנים וכד'?

שוב, תדוה רבה!

למעלה