נישואים בארה"ב

נישואים בארה"ב

היי כמה שאלות לגבי נישואים בארה"ב: 1. באילו מדינות יש נישואים בין גאים ? מה מעמדו האזרחי של בן/ת הזוג? 2. שאלה כללית לגבי נישואים (גם בין סטרייטים) : האם אזרח מדינה X ואזרחית מדינה Y יכולים להתחתן בכל מדינה בארה"ב? 3. במידה וכן, למה הגאים בארה"ב לא מתחתנים במדינות בהם הם כן יכולים להתחתן? תודה רבה

eig

New member
מידע כללי

המדינה היחידה בארה"ב שמחתנת היא MA, ובימים אילו מנסים להעביר חוק דומה ב NY. לפי ידיעתי, מדינות שלא מכירות בנישואים החד-מיניים לא מכירות גם בנישואים שנערכו במדינות הנ"ל. לגבי השלכות נישואים חד-מיניים על בני זוג שאינם אזרחים למטרות הגירה: מכיוון שחוקי הנישואים הם מדיניים וחוקי ההגירה הם פדרלים, עד שלא יוכר פדרלית בנישואים חד-מיניים נישואים אילו, לפי מה שידוע לי, לא משפיעים על הגירה ולא מקנים שום סטטוס. למען דיוק, אני לא סבור שאנשים שאינם אזרחים כלל יכולים להתחתן שם. ראייה לכך היא שקנדה עדיין נחשבת המדינה היחידה בעולם שמחתנת אנשים שאינם אזרחים, והרבה מאוד אמריקאים מגיעים לקנדה להתחתן אחרי הכל. כמובן שאם למישהו מתוך ארה"ב יש מידע שונה הוא מומזן לתקן.

האם זוג סטרייטים יכולים להתחתן בכל מדינה?

האם זוג סטרייטים אמריקאיים יכולים להתחתן בכל מדינה בארה"ב, והנישואים שלהם יוכרו בכל מדינה בארה"ב? במידה וכן, אזי החוק של נישואים גאים הוא שלם לחלוטין. כי אם זוג גאה נחשב נשוי ב MA אבל לא נחשב נשוי ב קליפורניה, אז מה פירוש הניושאים שלו בכלל ?!

eig

New member
קשה להתווכח עם האמריקאים...

אגב, הרבה אמריקאים מגיעים להתחתן בקנדה מהסיבה שקנדה המקום היחיד שמחתן אנשים שאינם תושבי המקום. כלומר, זוג מקליפורניה לא יכול להתחתן בכלל במסצ'וסץ. אני סבור שעניינים חוקתיים בין המדינות מאפשרות למדינות לא לקבל את הנישואים החד-מיניים שהתקיימו ב MA. תנסה/י אולי ללמוד דרך אתרי האינטרנט של מדינת MA לגבי הנישואים הגאים שלהם ולעדכן אותנו בפרטים יותר ספציפיים, אני משוכנע שהם מפרטים אם הסטטוס החוקי של נישואים אלה.

TrigATUSA

New member
EIG דייק

הנישואים תקפים רק ב MA (ולרוב המדינות בארה"ב יש חוקים שאומרים שהם לא יכירו בנישואים גאים שנעשו במדינה אחרת) בנוסף, ב MA לא יחתנו זוג של אנשים שהם לא תושבים אם הנישואים שלהם אינם חוקיים במדינה מהם הם באים בכל מקרה , כאמור, אין לזה כל משמעות לגבי הגירה/סטטוס חוקי בארה"ב

ro99

New member
אמריקה תקועה בימי הבינים

אפילו בהשוואה למדינות ללא נישואים גאים ו/או הסכמי זוגיות, יש לה חוקים הומופובים במיוחד כשזה בא להגירה של בני זוג חד-מינים (שאחד/ת מהם/ן זר/ה). היא לא מכירה במערכת יחסים גאה כשזה בא לזכויות הגירה, בגלל ה-Defense of Marriage Act, חוק שקובע שנישואים הם באופן בלעדי בין גבר ואישה. אפילו זוגות שנישאו מבחינה חוקית במסצ'וסטס, קנדה, הולנד, בלגיה וספרד לא יכולים להגר בזכות הנישואים. אלו שמבינים עניין מייעצים לזוגות גאים להגר לקנדה אם הם רוצים זכויות.

למעלה