נירוונה,

Noile

New member
נירוונה,

מה קורה עם המרתון סרטים?? מחכים לדיווח... אני בנתיים ראיתי TIPPING THE VELVET עוד לא גמרתי אבל זה לא משהו, מזכיר לי משהו אחר שהיה פה לא מזמן בטלויזיה אבל שכחתי את השם, אולי משהו עם SMITH??

Nirvana0

New member
אז ככה,

המרתון לא צלח בימים ההם, אבל ראיתי סרטים בזמני החופשי בזמן ואחרי כן (ועדיין). מאלה שהצלחתי לראות עד עכשיו ואהבתי: When night is falling לראות ולהבין בלי מילים את התמורות שעוברת המורה (עכשיו שאני נזכרת בזה, אולי ביה"ס הזה בגליל צריך להקרינו לצוות שלו). Desert hearts שוב מדובר במורה/מרצה שחייה הזוגיים עלו על שרטון והיא באה לבקש גירושין, כאשר מתפתחת סצינת אהבה לסבית יפה. נראה לי, שצריך לראות כל סרט ברוח התקופה והזמן, כדי להנות ממנו. 1985 זה היה הסרט הראשון אאל"ט עם סצינה לסבית פיור שהפיקה אישה. A Village Affair - סרט אנגלי, אישה נשואה ל"בעל משעמם" עוברת לגור בכפר!, וחמה נודניקית להפליא. מה שבעיקר מראה הסרט כיצד אישה שלא חיה את מה שהיא נותרת כבויה, ולחייה אין טעם. המצב מתהפך כאשר היא מכירה בנטיותיה וממששת אותן, אבל אז החברה מקיאה אותך מקרבה ... הסוף - טוב לא אקלקל לכן (אישית, הייתי מעדיפה סוף אחר). Boys on the side עם Whoopi Goldberg בעיקר מדבר על חברות בין שלוש נשים כשאחת מהן חולת איידס. בסדררר כל השאר עייפו במיוחד שהנושאים כאילו חוזרים על עצמם, אישה נשואה משוממת טיכו מהחיים הזוגיות שלה ומחפשת את עצמה ... כשרואים את זה פעם ראשונה, שנייה אוקיי יותר מזה - כמו שאמרה רו, מתחיל לעלות על הנרווים. ככה גם הסרט האנגלי between two women. ד"א ראיתי גם את הסרט All over me ולא הבנתי על מה כולן התלהבו כל כך. יש לי עוד כמה סרטים שאני צריכה לראות, וממש אין לי זמן, אחד מהם זה Gia, שלא ראיתי ופאקינג אמל עוד לא! ועוד כמה - אעדכן בהמשך. ז-ה-ו עכשיו אני ממש צריכה לרוץ! נ.ב. עכשיו מתחיל להרגיש לי על מה את מדברת רו, הצניעות השמרנית בסרטים הלסביים. אולי נייחד פרק לזה לכשאחזור.

gabcake

New member
Gia סרט טוב

ראיתי אותו מזמן אז אני לא זוכרת הרב אבל בכללי תיאור אמין של התמכרות לסמים ואיך זה הורס חיים, מערכות יחסים וכו. לדעתי הסרטים הלסבים הטובים הם אלה שיש עלילה וסיפור חיים והעובדה שמערכת היחסים היא לסבית היא מרכיב בסרט אבל א נושא הסרט. תחשבו על זה, האם סרט על זוג סטרייט יהיה סרט טוב אם כל התוכן הוא העובדה שהם זוג סטרייט?!

Noile

New member
לזוג סטרייט

בדרך כלל אין את הבעיות של יציאה או חיים בארון או של גילוי ההעדפות שלהם, או התמודדות עם החברה והמשפחה, שזהו נושא שכיח בסרטים לסביים, למשל ב-when nite is falling and better than chocolate or tipping the velvet etc. למרות שלא בכולם - למשל bound החלק הלסבי הוא מדליק אבל לסביות הוא לא הנושא המרכזי שם.

Nirvana0

New member
כמובן, אני חושבת גם! ...

אבל לא צריך לייבש אותנו עד שיש נשיקה (שלא לדבר על סקס טוב) ואז להראות רק את השפתיים העליונות ואו נשיקה שאורכת אלפפפית השנייה. מה זו השמרנות הזו?

ro99

New member
זאת לא שמרנות

זאת הומופוביה. אם היה מדובר בזוג סטרייטי, ה"שמרנות" לא היתה קיימת. הומופוביה גורמת להוליווד לראות את הקשר בין זוג הנשים כחריג (ולכן סוטה למעשה) ו/או לפחד מתגובת הקהל הרחב (ז"א בעיקר הימין הנוצרי). אם הם לא היו הומופובים הם לא היו רואים הבדל בין אהבה סטרייטית לאהבה הומולסבית, ובהחלט לא היו מתחשבים בהומופוביה של הקהל הרחב (שלה יש גם צדדים כלכליים, גם הם נובעים מהומופוביה, שמשמעותם חרם קהל ו/או חרם של חברות שממנות סרטים ותכניות טלוויזיה). כנ"ל גם לגבי גזע. בסרטים אמריקאים למשל, נדיר לראות זוגות מעורבים. בדרך כלל (ממש נס!) הגיבורים מתחלקים לזוגות לבנים בלבד או שחורים בלבד. אם קורה שיש זוג מעורב, אז זה או ה-main theme (מזכיר לך משהו?...) או שזה בעיקר מרומז כך שהרגישים יותר מבין הקהל לא יחשפו לסצנות נועזות של שחור על גבי לבן... אם תשווי את זה למשל לסרטים או אפילו סדרות טלוויזיה או אופרות סבון אנגליות, זוגות מעורבים זה לא משהו מיוחד. ובגלל שזה לא שונה מכל זוג אחר, הצורה שבה מראים את זה אינה שונה מהצורה שבו מראים זוג מאותו הגזע. אני חושדת (אבל בלי הוכחות כרגע) שתמצאי שהשמרנות ההומופובית מודגשת בעיקר בסרטים אמריקאים. אם תראי את ההודעה על הצבא ששמת פה, אז אולי תתחילי לזהות an emerging pattern...

Noile

New member
תודה, הוספת לי

עוד כמה סרטים לרשימה. ופתאום נזכרתי בשרשור ההעדפות שהיה לנו וחשבתי - מה עם Uma Thurman?? היא אצלי ברשימה מאז הסרט ההוא ששכחתי איך קוראים לו, עם Glen Close and John Malkovich אבל מאז kill bill בכלל...

Noile

New member
אולי בעברית

קראו לזה להרוג את ביל, אבל מצד שני יכלו גם לקרוא לזה גם הנסיכה והחרב או כל המצאה אחרת שלא קשורה לעניין כמו שעושים לפעמים בתרגום שמות סרטים בארץ... בכל מקרה מאד מומלץ ולא רק בגלל אומה.

ro99

New member
איזו מין בלונדינית? ../images/Emo68.gif

בזמנו זאת היתה הנוסחא המקובלת לשמות סרטים מתורגמים בארץ...

Nirvana0

New member
אולי באמהרית ../images/Emo13.gif

נויל הבנתי את השם של הסרט, רק התכוונתי שלא ראיתי אותו. השרשורים האלה, מוסיפים לי עוד ועוד סרטים לרשימה. לבנתיים יש לי כבר את הסרטים שהביאו והבטחתי לצפות, Uma לא בינם :( רו הטעם שלך בנשים משתפר אני רואה
אתמול מרוב עייפות צפיתי בשני סרטים (רק ככה הצלחתי להירדם) הראשון היה Treading water - סבתוכה משפחתית ... בחורה ממשפחה קתולית שהוריה (בייחוד האימא) לא מקבלים את בת זוגה. התקופה היא חג הכריסטמס, חג משפחתי על כל המשתמע מכך. סרט עצוב. It's in the water סרט מצחיק ועצוב באותו זמן, הומו שמספר לאישה מבוגרת בעיר, שהמים הם שעשו אותו גיי, וככה גם הבחור שהתחיל עימו.... קיצר אתם מתארים את הפאניקה. ועוד אישה נשואה סטרייטית עד שפוגשת בחברת ילדות ו... ואיזה כומר שעושה גמילה להומואים , יוצא עם שלטים של God hates fag ביום, ובלילה מענטז בבארים של גיי. וכמובן נושא האיידס שכולם חושבים שזו מחלה של הומואים ועוד. ראיתי גם wild side ואין לי מה לומר עליו :) עוד לא גיבשתי עמדה. עובדת בנק ביום וזונה בשבת וחגים. מתאהבת באישתו של הקליינט שלה ובורחת איתה ... סרט שיש בו רצח, סקס וכסף כיאה להוליווד.

ro99

New member
אם כבר זה טעם נוסטלגי... ../images/Emo6.gif

אומה וכל הבלונדות השקופות האלו בעלות סוג מראה מאוד דומה לחברה הראשונה שלי.

ro99

New member
ויש אפילו

שילוב בין Uma (בהחלט מדליקה!) ובין סרט לסבי! את Even cowgirls get the blues ראית? אם אני לא טועה (יש לי תמונה כזאת בתוך הראש, אבל אולי זה סתם פנטזיה פרטית שלי...
), k.d. lang מופיעה להרף עין, על ההארלי דיוידסון שלה כשהיא עוצרת לתת טרמפ לאומה הטרמפיסטית. קיי.די. היא זמרת מעולה אבל שחקנית לא מי יודע (ואני יודעת, כי ראיתי גם את Salmonberries המחריד, שזה סרט שמשלב משחק גרוע, סיפור שמורכב מכל קלישאה שרק קיימת, וסצינת עירום מלא קצרה של קיי.די. עצמה
). היא גם עשתה את הסאונדטראק לסרט. זאת לא המלצה לסרט עצמו (cowgirls), אלא רק לאלו שרוצות לבהות באומה לאיזה שעה-שעתיים.

ro99

New member
נדמה לי פתאום אולי

שיכול גם להיות שהסצנה עם ההארלי היא מהוידאו קליפ לשיר מהסאונדטראק (אתם רואים איך העברית שלי משתפרת?
). אבל אולי אני טועה.

Noile

New member
לא ראיתי

אבל התאור שלך מספיק בשביל להוסיף לרשימה...

למעלה