ניקיון קליפרים

redrider

New member
ניקיון קליפרים

הגיע הזמן לפרק אותם, לנקות אותם ואולי אפילו להחליף להם כל מיני גומיות. הסיבה לכך נובעת מכל מיני רעשים וגם מהעובדה שהבוכנה האחורית חוזרת רק 90% ממה שהיא צריכה דבר אשר פשוט מעצבן אותי. קראתי דיי הרבה על זה אבל כל מה שמצאתי זה המלצות לניקיום עם שמן ברקס, סבון מוסכים וחומר לניקוי בלמים אשר הינו למיטב ידיעתי פשוט מסיר שומנים מתנדף. אותי מעניינת הקורוזיה והשכבה המאוד עקשנית שנוצרת עם השנים על הבוכנות עצמן. איך אתם ממליצים לנקות אותן?

gray

New member
תזמין סט שיפוץ קליפר

בוכנות חדשות למשל עלו לי 12$ לחתיכה, למה לשבור את הראש עם קורוזיה בשביל סכום כזה?

redrider

New member
אמממ... תקרא לי יהודון קמצן

אבל אני מאמין שאם אפשר להימנע מלשלם על 36 דולר (\אחורי ואחד הקדמיים) אזיי צריך להימנע. באופן כללי אני אפילו לא בטוח שזה באמת קורוזיה ולא סתם לכלוך. העניין הוא שאני אדע את זה רק כשאני אפרק.

gsxr77

New member
אז קודם כל תפרק

פירקתי והוצאתי את הרפידות. ניקיתי עם מסיר שומנים קר (כזה של המטבח) והכל נוצץ עכשיו. באם תעלה על בעית נזילה או עקשנות של האחורי להסגר ממליץ על הסט, אבל רק לאחר בדיקה יסודית. תהנה

gray

New member
זה מאוד פשוט

יש סט גומיות לשיפוץ קליפר-תזמין אותו לפני שאתה מתעסק, אם מסיר השומנים יפגע בגומיות, יהיו לך 3 בררות לא כייף בכלל: 1. לרכב עם קליפר פגום 2. לחכות שיגיע המשלוח מחו"ל 3. לקנות בארץ אז תזמין. אני ממליץ לתת למוסך לעשות את העבודה. גם אם תנקה לבד, כדי לודא שהניקיון יבוצע בעדינות בלי לגרום לשריטות על הבוכנות, את ההרכבה ונקוז האוויר-תן למוסך לעשות, עדיף שגם יפרקו את הקליפר שם, נוזל בלמים זה חומר שאתה לא רוצה שינזול לך על האופנוע בשום צורה. אם אחרי הפרוק תגלה בוכנות שנפגעו מהניקוי או מקורוזיה יש לך 3 אפשרויות: 1. לרכב עם קליפר פגום 2. לחכות שיגיע המשלוח מחו"ל 3. לקנות בארץ כן קמצן לא קמצן, אתה כנראה ילד גדול, תבחר לבד.

יותר זול להזמין

קאליפרים משומשים במצב דנדש מ-EBAY. זה מה שאני עשיתי בכל אופן אחרי שהקדמיים שלי ב-FZR התחילו להראות סימני מצוקה לפני כמעט שנתיים. הבאתי קאליפרים של R1 משומשים כמו חדשים, הרכבתי רפידות חדשות ובזה נגמר הסיפור. הקאליפרים עלו לי 40$ כולל משלוח.

gray

New member
קליפרים משושמשים אסור ליבא (בדיוק כמו אגזוז)

גם לפרק קליפר ולשפץ לבד זה לא ביג דיל, אבל אני לא אמליץ לאף אחד בפורום לעשות את זה לבד. הצלחת ליבא קליפרים משומשים? שתוק.

למה לשתוק...

הבאתי המון דברים מ-EBAY שטכנית לא אמורים לעבור. מי שלא מנסה לא מצליח
אגב, קליפרים הרבה יותר קל להביא מאגוז.

redrider

New member
וואלה אני נוטה לא להסכים איתך

אני הבאתי לא פעם לא פעמיים ולא שלוש לאופנועים שלי קליפרים מאי ביי. לGS שהיה לי לפני ההורנט הבאתי קליפרים של שנות האלפיים. אחרי זה הבאתי להורנט שני קליפרים שעדיין יש לי אותם אגב. העניין הוא שאני לא בטוח שצריך לעשות שם משהו מעבר לניקיון. נפרק נראה נחבר חזרה
קליפר זה לא מנוע. בכל מקרה תודה על התגובה

Red Ross

New member
דווקא בגלל הנוזל בלמים,הייתי חושש לעשות את זה במוסך.

barakhalla

New member
מנסיון שלי

תבדוק טוב שגומיות האבק לא פרקו את עצמם מחוץ לבית הבוכנה גומיה במצב כזה תוקעת את הבוכנה ומונעת ממנה לחזור למקומה, התוצאה - שחיקה מוגברת של הרפידות והדיסק. יש להחליף את הגומיה. בהנחה ומצב הגומיות טוב, ניתן לפרק בזהירות את הקליפר ולחלוץ את הבוכנות (עסק מאד מאד קשה כאשר מדובר בלכלוך מאסיבי) היזהר לא לחרוץ את הבוכנה בוכנה שרוטה הולכת ישר לפח... לאחר שניקית היטב את הקליפר ובמידה והגומיות במצב טוב ניתן להחזירן למקומן. אצלי ההבדל היה שמיים וארץ לאחר הניקוי. לך על זה רק אם אתה יודע מה אתה עושה! בדוק היטב נזילות, נקז אויר היטב נקה את הדיסק משאריות נוזל בלם אם יש... בדוק את תפקוד הבלמים לאחר מכן בסביבה סטרילית ולא בכביש! בהצלחה. ד"א, גלעד צודק, באיביי ישנן הרבה מציאות מדי פעם, אם תצליח להשחיל קאליפרים דרך המכס...

barakhalla

New member
נ.ב

אם הגומייה הראשית סדוקה (הגדולה, לא גומיית האבק), תיאלץ להיפרד ממנה ולהזמין סט, אל תיקח צ'אנס.

redrider

New member
הGS לימד אותי מה זה לנקז אוויר

גם ככה עכשיו צריך להחליף נוזל באחורי אז אני כבר אפרק את הקליפר לחלוטין ואקח אותו לדירה לניקיון רציני

gray

New member
אם תחלוץ את הבוכנה לפני שפרקת את הקליפר

זה הרבה יותר קל, תן ללחץ השמן לעשות את העבודה הקשה. כמובן שבדרך כלל בוכנה אחת זזה יותר מהשניה ולכן רצוי לעצור אותה רגע לפני שהיא יוצאת (מלחציים) ולתת גם לשניה לצאת כמעט עד הסוף, ככה לא צריך להתאמץ בכלל כדי להוציא אותן. שוב, כמובן, רק מכונאי מוסמך להתעסק עם בלמים, אסור לפרק לבד בבית וכו'.

NeeD 4 SpeeD

New member
חומר הניקוי היחיד שאתה צריך הוא

נוזל בלמים , עדיפות לחדש . אחרי ההרכבה של כל העסק , תוכל לשטוף את הכל במים וסבון . אבל לניקוי עצמו אין צורך (וגם עדיף) להשתמש בכל מני תכשירים / מסירי שומנים .נוזל בלמים עובד הכי טוב .

למעלה