ניקיון מרצפות

yuv2407

New member
ניקיון מרצפות

אני מקווה שזה הפורום הנכון שיפצתי בית ישן. השארתי את הבלטות הישנות (בלטות מצוירות מקוריות), אין הן מלכלכות מהשנים הרבות. כדאי להזמין חברת ניקוי, או שיש דרך לנקות אותן למצב מבריק ? יובל

נועית10

New member
השאלה מה זה מלוכלכות

האם יש עליהן כתמים או ניראות לא הכי נקיות ורצה להקנות להן מראה מבריק יותר. מאיזה חומר הן עשויות, גניט פורצלן, שייש, אריחי קרמיקה רגילים. סתם שאלה מה זה מצוירות מקוריות, יש בבלטה ציור עם תבליטים שבו יכולים להכנס ליכלוך או כתמים?

yuv2407

New member
ליכלוך

הכוונה למצוירות היא אם אתה מכיר את הריצוף בבתים הישנים בירושלים או בת"א-יפו. הליכלוך הוא של כתמים שנראים כמו חלודה, וליכלוך מצטבר. הריצוף היה במטבח. אז כנראה הוא של אוכל.

maybesure

New member
אלו הן מרצפות טרצו

עם מוטיב עליהן. הצחיקה אותי השאלה שמעלי..בתקופה ההיא (וכתבת במפורש "בית ישן") לא היו בכלל ברץ קרמיקות וגרניטים למיניהם. להכי עשירים היו הבלטות האלו המאויירות. בכל מקרה לא הייתי מחליפה אותן, זהו נכס הסטורי. אפשר לבדוק אם הכתמים אכן ממזון - אם מרססים במקום נסתר במסיר שומנים, אחרי 10 דקות מנקים ושוטפים ובודקים שהאיור לא נפגם. אם הכל תקין, הייתי הולכת על מסיר שומנים. אחרי טיפול במסיר שומנים, אם נותרו כתמים אפשר להיעזר בקליה, להסרת כתמי פרי או צבעים ממאכלים אחרים. וגם אז - קודם לבדוק בפינה נסתרת. רק אחרי הסרת הכתמים - לעבור עם סמרטוט טבול בווקס דוגמת :טומפסון" שיזיר לרצפה קצת מהברק ויעמיק את הגוונים. טיפול קבוע בווקס ישפר בכל פעם את המראה.

yuv2407

New member
תודה רבה על התשובה

לא מתכון להחליפן. בגלל ששברתי קיר היכן שהיה מטבח, הוצאתי ראשית את הבלטות המאוירות. לאחר מכן החזרתי אותן שוב.

yuv2407

New member
ניסיתי עכשיו

את ההצעה עם המסיר שומנים. זה עובד יופי. מחכה לי עכשיו הרבה עבודה

maybesure

New member
../images/Emo45.gif לאט לאט ובזהירות

אם אתה משתמש בבנט מוריץ, ממליצה למהול אותו במעט מים ולאוורר היטב את המטבח. אם זה מסיר שומנים של סנו או זהר דליה - מספיק אוורור.

למעלה