ניקוי מזגן

דון גל

New member
ניקוי מזגן

שלום לכולם, יש לי מזגן רצפתי של אלקו כבר 3 שנים, והוא עובד מצוין. מזגן 3.5 כוח סוס. בשנה האחרונה הוא... מסריח! ז"א: הוא תמיד עובד רק על קירור (אני לא משתמש בחימום), אבל כשהוא מגיע לטמפרטורה שכיוונתי, ועובר למצב שהוא רק מוציא אויר רגיל ולא מקרר (עד שהטמפרטורה עולה קצת ואז הוא חוזר לקרר) אז בזמן שהוא מוציא אויר לא מקורר, הוא מסריח. ברור לי שהוא כל הזמן מסריח, רק שכשהוא מוציא אויר קר לא מריחים את זה. אני מקפיד לנקות את המסננים כל הזמן, וגם כשהם מיד אחרי שטיפה, התופעה עדיין נמשכת. לפי דעתי ההדיוטית, הרשת העשויה מברזל שבפועל מקררת את האויר מכוסה בפטריה או חיידקים או כל דבר אחר (הריח מזכיר את זה) ואני לא יודע מה לעשות! ניסיתי לנקות את זה ידנית, אבל אני לא מצליח להגיע. קניתי חומר "אנטי בקטריאלי" למזגן, אבל הוא לא משפיע. מה אני יכול לעשות?! תודה, הדון.

smallstorm63

New member
תנקה ותחטא

את קערית איסוף הנוזלים. שם מצטבר הלכלוך. במקביל תנסה לנקות עם לחץ אויר את הליכלוך מהמעבה וכן להזליף דרכו מים עם תמיסת סבון . זה עוזר.

shoulhadida

New member
מניעת ריח ממזגן.

כמה סיבות לריח והפיתרון. 1.עדיף להזמין בעל מיקצוע בתחום שיפרק את שימלת המזגן ינקה את סוללת המזגן מבוץ של אבק שמיצטבר וכן ינקה את אמבטית הניקוז וצינור הניקוז. 2.לבדוק אפשרות של ביצוע סיפון מחסום מיים כמו שמבצעים בכיורים וניקוז דלוחים. כשתראה את כל הגיפה שתיצא מהמזגן תבין מה מיקור הרייח. בנוסף לזה מייד תרגיש את תפוקת המזגן והוא יעבוד ביתר יעילות. מומלץ לאחר הניקויי לעבוד בטמפרטורה סבירה כך שהמדחס יעבוד ברציפות וללא ניתוק הטרמוסטט במשך ההפעל מיספר פעמיים ויגרום לריחות לעלות ולהציק. שירות למזגנים מיכל הסוגים. באזור אשדוד 0505759995

למעלה