ניקוי מזגן אינוורטר - שאלה ליוסי

phpclub

New member
ניקוי מזגן אינוורטר - שאלה ליוסי

היי יוסי,

בהמשך לטיפול שביצעתי, החלטתי שגם למזגן שלי מגיע טיפול 10K, עליתי למעלה וגיליתי כמה דברים שלא הסתדרו לי, אשמח אם תוכל לענות לי :
המזגן אלקטרה אינוורטר 4 כ"ס

1. ניתן לראות בתמונה הוראות היצרן שקיים משאבת ניקוז והוראות התקנה לחבר ניקוז לפתח העליון, בעוד אצלי מחובר הצינור לפתח התחתון. - האם הנ"ל תקין? ולמה הותקן כך?

2. על היחידה היה פילטר פנימי גדול מלא אבק, הנ"ל הוצא החוצה לניקוי וחיטוי
נגלה לעיני פתח גדול שרק חלקו מכיל את הסוללה והשאר חלל ריק - אני מניח שבמזגן כזה הפילטר הפנימי הוא הכרח ואינו המלצה כפי שצויין כמה פעמים שלאחר התקנה ראשונית ניתן להסיר את הפילטר כדי לאפשר זרימת אוויר גדולה יותר, תוכל להבהיר את הנושא?

בנוסף, למה אף אחד לא מספר ללקוח שמדי פעם צריך לנקות גם שם!? הנ"ל היה מלא אבק עד כדי סתימה חלקית!

3. על הסוללה נגלו כמה לכלוכים דמוי חלודה, הצלחתי לנקות את רובם עם מגבון (לאחר שנסחט במים והוצא הסבון ממנו) בעדינות רבה, לאחר מכן שני סבבים של coil-ox, הנ"ל מספיק טוב, נכון?

4. במזגן זה על הדופן מותקנת יחידה חשמלית ורגש, פתח השירות פונה רק לצד זה, איך אני מגיע למגש ניקוז להניח את הטבליה?

5. בנוסף לנ"ל עברתי עם שואב על כל הפתחים, רוסס coil-ox גם על הסוללה במדחס בחוץ, לאחר החזרת הפילטר והנחת הטבליה ירוסס חומר החיטוי, האם יש דברים נוספים שאני יכול לבצע לתחזוקה טובה של המזגן?

תודה.

יוסיזיו

New member
וואלה קיבלת תאבון לביצוע נקיונות במזגנים והרי התשובות

זהו מזגן מדגם ג'מיקה בו מותקנת משאבת ניקוז אינטגרלית,מידה ויש בעיה עם ניקוז מחברים לצינור העליון והמשאבה עובדת אוטומטית ויש לה גם מנגנון בטחון למניעת הצפה.
אבל!! אם יש צינור ניקוז מוכן ותקין לא מחברים את הניקוז דרך המשאבה אלא ישיר כמו שחיברו אצלך ועדיף כך כדי למנוע בעיות עם המשאבה או מערכת ההגנה שמבוססת על מצוף מגנטי ומערכת אלקטרונית בכרטיס המזגן.
מה שלא עשו אצלך זה בידוד המחברים של הצנרת וכדאי לבודד כי יש משם טפטוף מים שעלול לגרום לעובשים וניפוח הצבע בתקרה שמתחת למזגן.
אם הבויידם נקי אפשר להוציר את הפילטר מהמקום בתנאי שבפתח אויר חוזר מותקן פילטר אינטגרלי ,זה שלא אמרו שיש צורך לנקות זה בעיה של המתקין שהוא לא צדיק ומקצועי אלא מתקין טנדר ובגלל זה גם לא בידד את היציאות.
לדגם הזה יש בעיה של גישה כי רק דרך התחתית הגישה למנוע ולמפוח ולאמבט וברוב המקרים הרצפה של הבויידם קרובה מאד ולא תוכל לפתוח אותה.
החומר שניקית בו את הסוללה לא מיועד לניקוי מעבים (יחידה חיצונית)החומר הנכון נקרא נר קוייל אבל מה שניקית גם טוב כי האבק הוסר.

phpclub

New member
כל מי שמתקין המזגנים אמר לו שצריך לנקות פילטר בתוך התקרה

שירים יד. אני בספק אם מישהו ירים יד..

איני יודע אם המתקין שלי הוא צדיק או אפילו מקצועי במלוא מובן המילה אבל הוא היה הוגן איתי לחלוטין ונראה שידע לא חסר לו, מתקין טנדר הוא לא.

קודם כל תודה על ההסברים והתשובות.

לגבי הבידוד של המחברים, חזרה לאריה קרול לקנות חתיכה קטנה של בידוד?
לגבי הגישה הבעייתית בדגם הזה, אז אין לי בעצם שימוש בטבליה? האם ניתן להניח בקצה הימני של היחידה מבפנים? (כאשר שפכתי מים על הסוללה המים הצטברו שם ואחר כך בהדלקה התנקזו)..
על החומר רשום שהוא מיועד לסוללות פנימיות וחיצוניות...

יוסיזיו

New member
עובדה שלא התקנת אצלי,אני והעובדים שלי מראים לכל בעל מזגן

מתקינים איך לנקות מסננים בכל מזגן ולמזגן מרכזי מסבירים מתי להסיר את המסנן שעל המזגן תלוי בסוג ההנמכה וההתקנה
והיו מקרים שבהם את הבויידם שאבנו בשואב אבק המסנן הוסר מידית.
אם יש לך מקום לדחוף את הטבליה באמבט אז תניח אותה יהיה באויר.
לגבי הבידוד תוריד חתיכה מבחוץ ליד המדחס.
החומר ניקוי מיועד לניקוי סוללות אבל הוא איננו מנקה אבנית שנדבקת לעלי האלומיניום.
תכנס לאתר שלהם ותראה על החומר שכתבתי לך.

למעלה