ניקוי כבד/רעלים

קשר חדש

New member
ניקוי כבד/רעלים

אני בתקופה לחוצה בטירוף בעבודה, והגוף זועק לי לעבור לתזונה יותר בריאה, כדי להתמודד.
בדיוק התחילו בקבוצת הפילטיס שלי לעשות ניקוי כבד/רעלים, שמבוסס על אורז מלא, מש וירקות ירוקים.
אז מהיום אני בעניין למשך שבוע.
מקווה שהתזונה הבריאה יותר באמת תיתן בוסט של אנרגיה, שכל כך נחוץ להתמודדות עם האתגרים בזמן הקרוב.

avi5199

New member
רק תזהרי לא להגיע למצב של חוסר באבות מזון חיוניים.

ניקנוR

New member
תקופה לחוצה בטירוף אולי לא זמן טוב לניקוי רעלים כזה?

קשר יקרה,

אני ממשיכה לתמוך בך בחיפוש האישי. מאוד מתרשמת מההקשבה שלך לעצמך, לגוף... הסקרנות שלך וההתלהבות מהגילויים החדשים ממש מדבקים :)

יחד עם זאת- וזו רק דעתי אין לי ידע מקצועי בתחום- ניקוי כבד ושינוי תזונתי חד כל כך דורש מהגוף הרבה.
והוא ממילא עובד חזק כדי לעמוד בלחץ של העבודה, אולי לחץ נוסף יגרום יותר נזק מתועלת?
ניקוי כבד אינו ״תזונה בריאה״ וכדי לעבור לתזונה בריאה יותר אין צורך לעבור את שלב ניקוי הכבד. אפשר גם בלי, אפשר שינויים קטנים ופחות דרסטיים.

אני דואגת לך.

אולי שווה להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום?
ובינתיים, כדי לתת לגוף מה שהוא מבקש, אולי אפשר להגדיר מה זה אומר בדיוק תזונה בריאה, למה הגוף משתוקק?
אולי יותר עלים ירוקים, אולי פחות תבשילים חמים.. אולי באופן כללי פחות אוכל?

שמרי על עצמך

קשר חדש

New member
תודה על הדאגה

אני אבדוק ואראה במהלך הימים הקרובים אם זה מתאים לי או לא.
סיפורי הפלאים של האחרות, כמה זה עשה להן טוב בטווח הארוך ממש מרגשים. לטענתן, אחרי שבוע כזה, הגוף עצמו בוחר ורוצה לאכול הרבה יותר בריא. הרבה פחות רצון למתועש, למלח. הרבה יותר רצון לירקות ירוקים ולקטניות שיש בהן חלבונים כמו מש.
נחיה ונראה.
אני אעדכן.

אם את זוכרת, התנסתי ב restart

לפני כחודש וכתבתי על זה בפורום.
בכוונה כותבת את זה כך ולא ניקוי כבד או רעלים כי לגוף יש תכונה מדהימה שהוא מנקה את עצמו.
הדרך ה"נכונה" היא לאכול תזונה בריאה כל הזמן ולא בפולסים של ניקויים.
גם אני מכבדת את הרצון שלך לבדוק ולהתנסות.
למעשה זו היתה הסיבה שנכנסתי להרפתקאה הזו שארכה שלושה שובעות.
בכל זאת, למרות שאני רחוקה מלהאמין בניקויים:
תקופת הניקוי של אורז, מש ועלים ירוקים נעשית בתחילת האביב.
שזה אומר שהמועד מאוחר מדי.
זו ממש לא תזונה בריאה אלא תזונת חסר.
יחד עם זה מפרגנת לך ומבקשת שתשימי לב להרגשה הכללית שלך ותרשי לעצמך להקשיב לגוף ולעצור במידת הצורך.
בהצלחה יקרה

קשר חדש

New member
מסתבר שרעב ושובע זה לא הכל...

תובנות מהיום הראשון:
קודם כל אני מרגישה יותר רגועה, כאילו הלחץ של היום יום פחות חודר אלי.
העור שלי מאד מרוצה, יכול לנסות להתחרות בטוסיק של תינוק. מלטפת את עצמי בפנים ונהנית, רק שימשיך ככה. מעניין מה גורם לזה מתוך האוכל החדש, כי בשמחה הייתי מוסיפה את זה לתפריט הקבוע, או שאולי זה מהעדר המלח בתפריט.
מצד שני, מסתבר שרעב ושובע זה לא הכל. אני לא רעבה בשום שלב, כי האוכל מאד משביע. אבל ההרגשה שזה לא האוכל שהייתי בוחרת, כדי שיתן לי אנרגיה מקסימלית. פירות וירקות צבעוניים ואגוזים, זה מה שהייתי בוחרת, אם לא הייתי בשבוע הניקוי הזה. מרגישה קצת חוסר באנרגיה.

רק רעב ושובע שייך לאריות בסוואנה.....

נהדר לקרוא את התובנות שלך.
בהצלחה.
מחכה להמשך.

tsiporganeden

New member
איך שאני מבולבלת מכל מה שכתבתם כאן, אוףףףףףףףףףףףףף

עושים דיאטה יורדים, רק אוכלים מעט יותר עולים הכל עם ריבית דריבית, מוסיפים אימון גופני זה בסדר, בחורף מרוב שקר מתעצלים ונכנסים מתחת לשמיכה אז עולים הכל חזרה, ראבאק לשמור על אורח חיים בריא מבלי לקרוא לזה דיאטה, לבצע פעילות גופנית מידי יום ביומו, ולהרים את הראש לאלוהי הרזון שיעשה חסד???
אני מבולבלת.

צפור מה העניינים

מציעה לך, ביום שיש לך הרבה זמן פנוי,
לקחת כוס קפה קר ולהתחיל לקרוא את כל הדרך מאז שנכנסתי לניהול הפורום.
מבולבלת זה טוב.
מצב של בלבול מעיד על זה שמתחיל להתערר משהו.
מסכימה?

קשר חדש

New member
נשמע באמת מבלבל

אני הרגשתי כשקראתי שאת אמביוולנטית לגבי הרצון להגיע למטרה.
איזשהי קריאה לאלוהי הרזון שיעשה חסד, לעומת החלטה פנימית עמוקה,
שאת רוצה להיות יותר בריאה, ועכשיו את עושה דברים שונים שיקדמו אותך למטרה הזאת
או שאת רוצה להיות בעלת גוף אתלטי ולכן את עושה פעילויות ספורטיביות שונות לקדם את הנושא
או שאת מעוניינת להיות רזה ואז את עושה פעילויות שונות (שינוי הרגלים, הקפדה על תפריט, ספורט, שינוי דרכי חשיבה) כדי לקדם את זה.

אני בכיוון?

tsiporganeden

New member
קשר הרצון הוא להגיע למטרה ובדרך גם בריאה עם גוף ונפש בריאים.

אני עושה ספורט כדי לקדם מטרה זו, אני לא פריקית של הליכונים, בריכת שחיה כן, אבל אם אני רואה ש- 45 דקות ליום על מהירות 5 שזה בינוני לגמרי, ואני מתחילה לצמצם במידות אז זה כרגע בראש מעייני.

למעלה