ניקוי המחשב

bonbonori

New member
ניקוי המחשב

המשחב שלי לאחרונה סובל מחום. HP PAVILION 5282. אני הולך לפתוח אותו ולפי הוראות מפורטות להגיע להיט סינק. מה אני בדיוק אמור לעשות שם? לנקות את המאוור ואת תעלות האיוורור? איך בדיוק? עם מה? כדאי להחליף משחה טרמית? אני לא מתכוון להחליף בעיקרון. תודה

RoyBO

New member
אם אתה מפרק את המאוורר של המעבד

אתה חייב להחליף משחה טרמית.

bonbonori

New member
כנס בקשה

השאלה היא שכדי לנקות טוב את האיזר שם אני חייב לפרק את המאוור של המחשב. חשבתי פשוט לשים שם על כל האיזור לחץ אוויר שינקה טוב א הכל. השאלה איפה צריך לשים ואיך מנקים גם תתעלות וכדומה. שמע אני בטוח שמשהו סתום שם כי המעלות במחשב שלי מגיעות קבוע ל55-60 ואם אני פותח משהו זה קופץ ל65-70. ואתמול ששיחקתי BIOSHOCK פעם ראשונה היה לי מסך כחול במשחק והיה כתוב משהו שקשור לכרטיס מסך. NV4. הארור הזה לדעתי נוצר בגלל החום של המעבד. בטוח הגיע לסביבות ה80 ורצה לרסט את עצמו. הגיוני אבל שיהיה כתוב בגלל זה ארור על הכרטיס מסך? תודה

RoyBO

New member
לא כדאי לפרק את המאוורר והקירור של המעבד

תתחיל בלנקות עם לחץ אויר ותחזיק את המאוורר שלא יזוז בזמן הניקוי

bonbonori

New member
תודה

עוד שאלה 1) יש אפשרות לנקות עם דברים אחרים חוץ מלחץ אוויר? למשל שואב אבק בפעולה הפוכה? או פן? השאלה אם החום של הפן יהרוס עוד משהו. 2) דבר נוסף לנקות אז רק תמאוור? ומה עם התעלות איוורור? ומה עם כל הנחושת והמתכות שיש שם? איך אני מנקה ממש טוב כדי שהחום המטורף הזה ירד? הרי בטוח שמשהו נסתם לי שם במערכת קירור של המחשב. אין לי בעיה של וירוסים או ספיי והCPU קבוע על סביבות ה-20 אחוז. 3) ולא ענית לי אם יש קשר בין החום לארור שקרה לי באמצע משחק. ארור של הכרטיס מסך שגרם לריסוט המחשב.

bonbonori

New member
תודה-כנס בקשה

שמע אני לא אקנה עכשיו במיוחד תשואב הקטן והחמוד הזה חח אבל אם אני משתמש בשואב אבק רגיל אבל יתר מרחוק ויותר בעדינות צריך להיות אחלה. אבל תאמת, לא צריכים לעשות תפעולה ההפוכה של השואב? זה יעיף ביותר אינטנסיביות את האבק משם ואז אולי אני אשאב וכל העניינים האלה. דבר נוסף-עד כמה חשוב לפרק את האיטסינק ולהחליף משחה? כי אין לי כרגע משחה ואני רוצה לעשות תפעולה היום. דבר אחרון-שמתי לב עכשיו שהמאוור מאוד מרעיש והטמפרטורה כבר על 60-65 מאחור איפה שיוצא אוויר חם הוא יוצא פחות מבעבר. יענו לדעתי כל העניין שם דיי סתום. יש אוויר חם שיוצא אבל לא כמו בעבר כאשר המחשב היה עובד במשחקים. עכשיו אני אפילו לא משחק ויש פעולה של המאוורר, אני שם יד מאחור וקושי יוצא אוויר חם. כל המערכת קירור לדעתי דפוקה שם. קיצר אני כנראה אפתח תמחשב- לצערי כדי להגיע למאוור יש צורך בלפרק כמעט את כל המחשב! הHP לא יכלו להקל עליי קצת?! ואני אתחיל לנקות עם שואב בעזרת שתי הפעולות אצלו-שאיבה והוצאת אוויר את כל המערכת שם בלי לפתוח את ההיטסינק. השאלה עד כמה חשוב לפתוח ולהחליף תמשחה הטרמית. תודה וסורי על החפירה פשוט תבינו שהמצב חשוב ורגיש אצלי. למרות שאני כבר ניקיתי אלפי מחשבים בעבר מכל הבעיות האלו וסידרתי את כולן, פה מדובר במחשב נייד וברכיבים יותר רגישים. אז עם הרכיבים הרגישים גם אני רגיש בנושא חחח תודה לעוזרים

יאיר B

New member
שואב זה קצת חזק מדי לדעתי.

בכל מקרה, תנעל את המאוורר שלא יסתובב מהאוויר (סיבוב חזק מדי יכול לפגוע בו). אגב, העליה הזאת בחום היא פתאומית? (כלומר כשקנית את המחשב זה לא היה כך? כמובן שבהינתן שאתה עובד כל הזמן על אותן תוכנות ובאותו אזור הפעלה). מתי פרמוט אחרון לחלונות (אם אתה משתמש בחלונות)?

bonbonori

New member
כנס בקשה

עניין החום התחיל לפני כחודש פחות או יותר אולי חודשיים. אך יש לציין שהעניין היה הדרגתי לדעתי! אני לא כל יום הייתי בודק טמפרטורות. זכור לי לפני כ3-4 חודשים שהטמפרטורות היו תקינות-48-50 מעלות ו55 במאמץ. הוינדוס שמותקן הוא XP ופירמוט אחרון היה לפני כחצי שנה. אני דיי בטוח שאין פה בעייה של מערכת ההפעלה. לדעתי זה מערכת האיוורור והיום אני אולי יבדוק-אם אני אמצא מספיק חומרים מתאימים לפתיחה וניקוי. הפחד הכי גדול שלי זה בגלל הארור האחרון שקרה לי במשחק. ארור שקשור לכרטיס מסך כי הייתה הודעה שקשורה NV4ל. אני מקווה שהעניין קרה בגלל החום ולא בגלל הכרטיס עצמו בטעות.. אני מאוד מקווה כי לא בא לי לשלם עכשיו על לוח אם חדש.

bonbonori

New member
עוד משהו קטן

עד כמה זה אפשרי שבמקום לחץ אוויר אני פשוט יעשה פו? חח כאילו אני שואל ברצינות לדעתי פו יש פה מספיק לחץ של אוויר בשביל להעיף אבק. אבל אני שואל אתכם אתם בטוח יודעים יותר ממני.

Kibiniloch

New member
האמת דווקא לא נראה לי רעיון טוב כל כך

מלבד יריקות פוטנציאליות... :)) יש באוויר שאנחנו מוציאים המון לחות. עדיף להשתמש במכשיר שמוצייא אוויר יבש יותר. ד"א לאמא שלי יש פן עתיק בן 10 שנים בערך ויש בו אופציה להוציא אוויר קר. תבדוק עם הפן אצלך אם יש את זה :] יש עוד כל מיני רעיונות לעניין הזה. בשואב אבק אצלינו לדוגמא יש רמות של לחץ, מכזה שישאב לך את הכלב ועד לחץ ממש עדין - זה עוד משהו שאתה יכול לבדוק אם יש. עוד רעיון - לעשות את זה עם משאבה של אופניים :)) <אני יצירתית היום..>

bar666xp

New member
כל עוד לא הוצאת/הזזת את ההיט-סינק..

אין סיבה שיהיה צורך להחליף את המשחה הטרמית.. אם כן הצאת /הזזת את ההיט-סינק מומלץ מעוד להחליף משחה טרמית.. בסבירות של 90% שיבצרו כיסי אוויר = מערך הקירור שווה לת_ת. תעשה חיפוש בפורום תוכל לראות על המעשה החכם שלי להוציא את ההיט-סינק ולגלות באיחור שאין לי משחה טרמית.... המעבד הגיע ל60 מעלות במנוחה ול80 מעלות בעבודה קלה.. ואף לאיתחולים כשניסיתי להפעיל איזו תוכנה טיפה כבדה יותר.. משחק לא חשבתי אפילו לנסות זה דיי ברור שהיה מאתחל ו/או שורף את המעבד.. במקרה שלך כדאי לבדוק את הRPM של המאוורר... יתכן והמאוורר פשוט לא כיתמול שילשום.

bonbonori

New member
עדכון חם

קודם כל תודה רבה לכל העונים באשכול. סיימתי היום את ביצוע עבודת הניקיון. וכך הלך: היה דיי פשוט להבין את תהליך הפירוק אך הוא היה מסורבל וארוך. פירקתי את כל המחשב כדי להגיע ללוח אם ולהיט סינק. להוציא בהתחלה את כל הברגים ואחר כך להוציא תמקלדת ואז לנתק אותה מהלוח אם ואז לנתק תעכבר ואז להוציא את המסך אבל למסך מתחברת אנטנת הWIFI אז צריך גם לנתק ואז יש פלסטיקים להוציא ואז תמסך בסוף הוצאתי והמשיך והמשיך והמשיך עד שכל המחשב היה בחלקים. עצוב אבל זה מה שהיה חח הגעתי ללוח אם עליו מולבש ההיט סינק ולא ראיתי עדויות גדולות כל כך לאבק חוץ מכמה מקומות קטנים אבל לא משהו שאומר שבגלל זה המחשב מתחמם. קיצר אמרתי שפה אני לא מפסיק ואי אפשר כל כך לנקות ככה אז החלטתי להוציא תהיט סינק. הוצאתי, פירקתי את הצלעות קירור והמאוורר ואפשר להגיד שחשכו עיני. לנגד עיני התגלו גושי אבק דחוסים בתוך הצלעות קירור שגרם לי לבכות בשביל המעבד שלי שהמסכן התאמץ לעבוד בתנאים ירודים אלו. הגושים שנמצאו שם לא מביישים את האבק במדבר! אין לכם מושג כל הצלעות היו ממש חסומות!!! כולי שמח בכל זאת שמצאתי שבאמת יש בעיה והיא תיפתר התחלתי לנקות. שמתי מחדש היט סינק-בגלל שלא ממש שמתי בעבר לקח לי חצי שעה רק לשים ב-2 נסיונות כי רציתי שתהיה ממש שכבה דקה וכמה שיותר אחידה. הרכבתי הכל בחזרה, הפעלתי תמחשב ולנגד עיני הופיע: מעבד 35 מעלות שאחר כך עלה ל46 מעלות. ללא ספק המשימה הושלמה וטפו טפו טפו בוצעה בהצלחה. תושה לכל מי שעזר

RoyBO

New member
תפרק הכל בחזרה ותשים משחה טרמית חדשה

עלול להיות כיסי אויר.

bonbonori

New member
כתבתי ששמתי

בטעות כתבתי היט סינק אבל התכוונתי למשחה טרמית, זה מה שלקח לי חצי שעה.

bonbonori

New member
תודה רבה :)

אני שמח לראות שההשקעה שלי הצליחה. פירקתי שם כל כך הרבה דברים שכבר פחדתי להמשיך לפרק.. הכל כל כך קטן יותר ורגיש. ופול ברגים. אין מה לעשות נייחים יותר קל! ובהרבה! חח לפחות את הטבילת אש שלי בניידים עברתי ובינתיים נראה בהצלחה (שוב טפו טפו טפו-לא רוצה לנחס)

למעלה