ניקוי ברזים

ניקוי ברזים

(סליחה מראש אם השאלה כבר נשאלה כאן בפורום. עשיתי חיפוש ולא מצאתי) מהיום יש לי ברזים חדשים בבית. מבריקים ומבהיקים. איך מנקים ככה שלא ייפגעו הברזים? עם איזה חומר? אני מניחה שעם מטלית רכה, אבל צריך עוד משהו? תודה

maybesure

New member
אם הם מבהיקים.. אז למה לנקות?

כל מסיר אבנית שמותאם לניקל יכול להועיל נגד כתמי המים. אני מנקה עם..משחת שיניים. תמיד זמין במקלחת, מנקה ובריק ומסיר אבן...בדיוק כמו שפועל על השינים: בעדינות.

כדי לשמור עליהם מבהיקים ../images/Emo13.gif

הברזים הקודמים היו ישנים, מתקלפים, ואי אפשר היה להבריק אותם גם אם נורא רציתי. עכשיו יש לי ברזים חדשים ומבהיקים, ואני רוצה לשמור עליהם ככה. מעדיפה למנוע אבנית אם אפשר במקום לנקות אותה אחר כך, ולא רוצה לפגוע בציפוי כמו שהיה בקודמים (שכנראה נוקו עם חומרים לא מתאימים ובצורה לא נכונה). אין לי מושג איך לעשות את זה, אז אני שואלת

I Was Hoping

New member
טיפ קטן

אם את מנקה קומקום עם מלח לימון, אז בשלב האחרון תרתיחי את המים בקומקום עם המלח לימון, וישר תשפכי על הברזים. זה כמו 2 ב-1 - גם הקומקום יבריק וגם הברזים. זה בעיקר מניעתי.

שרונית28

New member
הברזים שלי נקנו לפני 6 שנים

ובכיורים של המקלחת והמבטח הם עדין כמו חדשים. את השיטה למדתי מסבתי - אחרי כל הדחת כלים או נטיל ידים אני מעבירה סמרטוט כותנה או מגבת יבשה על הברז וככה הברז נראה תמיד נקי מבריק וחדש.

אוצה

New member
ממה הם עשויים?

זה מאוד רלבנטי כי חלק מהחומרים כמו אנטי קאלק פוגעים בציפוי כרום וכו'. אני אישית מנקה עם סנו רסס ונגב או פנטסטיק ומאחר ולא מצטברת אבנית מניקיון לניקיון זה נראה OK (לא מבריק כי הברזים בני 13 שנה).

אוצה

New member
תשאלי בחברה ממה להזהר...

אצלי הורי ירד היצפוי לגמרי אחרי מספר מועט של שנים (והיום יש להם ברז ירוק...)

../images/Emo5.gif

מצאתי מספר טלפון של שירות לקוחות על הקופסה של הברז (מזל שעוד לא זרקתי. יש יתרון לבלאגניסטים לפעמים
) אני אתקשר, כרגע הם לא עונים אז אולי ביום ראשון. בינתיים נראה לי שפשוט אנגב עם מטלית רכה עד שאהיה בטוחה במה מותר להשתמש

I Was Hoping

New member
סיליט באנג שמסיר אבנית

אחרי ניגוב עם פנטסטיק ללכלוך שהוא לא אבנית.

iditush forever

New member
אכן, רסס נגב של סנו או של כימגת

עושה את העבודה ומבריק ברזים. לגבי סיליט באנג לא הייתי משתמשת עם החומר הזה על ברזים, חומר מאוד חזק ופעיל שעלול לפגוע ולקלף אותם.

maybesure

New member
טיפ שקיבלתי היום באייס

קנינו ברז נשלף חדש למטבח כי הקודם התקלפ באזור של הראש וגם חתיכת פלסטיק נשברה לפני 10 שנים כשהתקינו והחברה לא רצתה להחליף למרות האחריות. אז.. היום סוף סוף קנינו חדש, ואיש השירות באייס הציע לנו למרוח על כל חלקי המתכת של הברז מעט שמן תינוקות (לא שום שמן אחר בגלל רמת ה PH) לחזור על התהליך אחת ל 4 חודשים. השמן שומר על המתכת מפני קורוזיה (מתחת לניקל הברז עשוי נחושת או מתכת מעורבת - מה שעלול ליצור חלודה ירוקה), וגם מפני אבנית, ובנוסף מגן מעט מפני חומרים תוקפניים.

דיברתי עם שירות הלקוחות

ואני משתפת אתכן במה שאמרו: כשהברז רטוב מייבשים עם מטלית לחה וזה אמור למנוע הווצרות כתמי מים. אם בכל זאת יש כתמי מים, מנקים או עם רסס נגב או עם קצת חומץ רגיל מהול במים. לא מלח לימון, לא חומרים מסירי אבנית כמו סילית או אנטי קאלק....

למעלה