ניקוז גג בגינה

ntgma

New member
ניקוז גג בגינה

שלום, יש לי גג שטוח שמנוקז לחצר בשתי נקודות. אחת מהן שמנקזת כשני שליש משטח הגג (כ-60 מ"ר) זורקת את המים לנקודה מאוד בעייתית. היא זורקת את המים לתא שטח שחסום לחלוטין מכל הכיוונים. מצד אחד גובל בקיר של בית, מצד שני גובל במשטח בטון, מצד שלישי על ידי שביל בטון ובעוד מקטע קטן היא גובלת באיזור של גינון די מאסיבי וצפוף שמחופה על ידי יריעות וטוף. המצב הזה הוא תוצאה של אילוצים, של טלאים, ולא ניתן היה למנוע אותו בנתונים שהיו לפני תכנון הניקוז. תא השטח שהמים נזרקים אליו הוא מילוי חמרה. כיום (המצב הזה הוא יחסית חדש) בחורף כשיש גשמים אני מחבר איזה צינור קצר ליציאה של המים ודואג שהם יזרקו על השביל ככה שהם ממשיכים לזרום, חלק על השביל, חלק משקים את הגדר חיה, חלק נספגים בבטון, וחלק פשוט מפזרים עד שהזרימה כבר זניחה בגלל השטח שהתפרסה עליו. זה פתרון מאוד לא אסתטי ומאוד לא רציני (שלא לדבר בטיחותי - השביל עם הרבה מים). אני עושה את זה כדי שהמים לא ייכלאו בתא השטח ויציפו את משטח הבטון שלידו. האם יש למישהו רעיון איזה פתרון אפשר לתת כך שאוכל לטפל במים עוד בתא השטח המדובר ? כל רעיון יצירתי שלא נושא עלויות מופרכות (או רכיבים שדורשים תחזוקה) יתקבל בברכה.

פיטנגו4

New member
אני מכירה מקרה זהה לחלוטין

שבו הקונסטרוקטור הורה על סתימת ה"אמבטיה" (מה שאתה מכנה "תא שטח") ומילוי שלו בבטון, באופן שמים לא יחלחלו בכמויות כל כך גדולות קרוב ליסודות הבית. (לצערי אף אחד לא שם לזה לב, עד שאני הגעתי - בשלב אחרי היציקה... לו הייתי רואה את זה בשלב שזה היה על הניר, המצב היה שונה, כמובן.) לפעמים אפשר להחדיר צינור ניקוז משופע כלפי החוץ - אזור מגונן, הלאה מהיסודות, או לתעלת ניקוז. אסור (בחוק!) לחבר את הניקוז הזה לביוב. במקרה שלך - אולי אפשר לפתוח את השטח המחופה ביריעות (אם זה אריג "פלריג" זה בסדר, אם זה נילון אטום זה גרוע!!!) לכיוון גינון מהצד השני של השביל, ולסדר שיפועים נכונים.

msvnk

New member
זה לא מעשי מבחינתי

מה שאת אומרת זה יוצר בעיה אפילו יותר ממה שחשבתי, אני ניסיתי לחשוב על איך לגרום למים לחלחל במהירות. הגינה שהוא גובל בה אמנם מכוסה בפלריג אבל גבוהה מהשטח עצמו ואין אפשרות להגביהה אותה. הבעיה היא שזה תא שטח שכלוא בין שני יחידות דיור נפרדות צמודות שנבנו בהפרש של הרבה שנים והשטחים החיצוניים שלהם (שביל הבטון ומשטח הבטון). ולכן גם הפרשי הגבהים הבעייתיים. והמצב הלא מתוכנן בכללותו. ואין לי אפשרות ליצור הפרשי גבהים בלי עבודות מרחיקות לכת בחצר.

בינא

Member
הפיתרון הוא לבצע "כלונס ניקוז"

קידוח לעומק של 10 מ' עם מכונה מתאימה אליה מכניסים את צינור המרזב. הקידוח מדופן בבריכות בטון עם חורים לניקוז. המחיר לבצוע של קידוח הניקוז, אינו נמוך. קחו זאת בחשבון, אבל הוא פיתרון לטווח הארוך והוא הפתרון הנכון.

msvnk

New member
אולי

בתור פתרון זול אפשר פשוט לחפור איזה בור גדול עומק 2 מטר, לדפן עם פלריג ולמלא בחצץ ואז לכסות עם פלריג ולהמשיך מעל עם גינון כרגיל תוך יצירת שיפוע בקרקע לכיוון הבור ?

פיטנגו4

New member
במקרה המדובר

לא היתה שום אפשרות להכנס למגרש עם כלים כבדים, וגם קיימת שכבה מחלחלת מתחת לקרקע בעומק 10 מטרים. הצעתי הצעה הדומה לשלך. (לא פלריג אל יריעה גיאוטכנית ורשת). הקונסטרוקטור פסל אותה על הסף, והורה למלא בבטון ולמנוע לחלוטין ממים להקוות שם. נפסלה על הסף גם ההצעה לשתילת צמחים צרכני מים (מה שדורש הרטבה כל האזור גם בקיץ) לפי דעתי, רצוי שגם אתה תפנה לקונסטרוקטור, זה "יותר עדיף" על הצעות וירטואליות בפורומים.

avi5199

New member
אצלי פתרו בעיה כזאת עם בור\תעלת חילחול

חפרו תעלה בעומק של בערך שני מטר ורוחב מטר ובאורך של ארבעה-חמישה מטר ומילאו אותה חצץ. מהתעלה הזאת מוביל צינור שרשורי שמנקז את המים מהמקום הבעייתי. הפטנט הזה עבר את החורף הקודם בהצלחה מרובה.

ואו זה נשמע המון

אתה חושב שזה יעבוד גם עם תעלה של חצי מטר עומק על מטר רוחב? יש לי בעיה דומה וחשבתי לעשות כזה דבר בעצמי

פיטנגו4

New member
משנה מה מהנדס קרקע חושב

עם כל הכבוד לאבי, ויש כבוד (!!!) אז לא משנה מה שהוא חושב, או מה חושב מישהו אחר בפורום. אבי מספר לך על משהו ספציפי אצלו (וזה גם לא בדיוק "בור חלחול", כי בור חלחול אמור להגיע לשכבה מחלחלת, שאין בזכרון יעקב, אלא זה בור ניקוז שמגיע לצינור ניקוז). כל מגרש שונה, בכל מגרש השכבה המחלחלת היא בעומק אחר וכמות המים המנוקזת לנקודה מסוימת היא אחרת. אי אפשר להסיק שום דבר ממגרש אחר, אפילו לא מהמגרש של השכן !!! יתכן שאצלו יש כיס קרקע שונה מאשר אצלך. רק מהנדס מומחה יוכל לאמר לך כמה בורות, היכן, באיזה עומק ובאיזה קוטר.

avi5199

New member
הכל נכון, חוץ מזה שאין שום צינור ניקוז

בהמשך הבור שעשו אצלי. המים נכנסים לתוך הבור הזה וכנראה נקווים בין אבני החצץ וכנראה מאוחר יותר גם מחלחלים, אחרת הוא היה מתמלא ומציף. בזיכרון מתחת לחצי מטר אדמת הר שחורה יש סלע גיר רך ונקבובי וסופג, בנוסף הסלע לא אחיד, ויש בו קטעים של סלע צור קשה וסדקים ... בכל אופן כשחצבו אצלי את המרתף זה מה שראיתי , וזה כנראה מבנה קרקע שמאפשר למים לחלחל.

פיטנגו4

New member
מהנדס קרקע ומים

אמר לי בפירוש, שבשום מקום בזכרון-יעקב אי אפשר לעשות בור חלחול. הנימוק שלו היה שאין שכבה מחלחלת בעומק שאפשר לחצוב ולהגיע אליו. אני סומכת עליו... גם מה שאתה תיארת לא מתאים למה שאני מכירה כבור חלחול. תיאור הפרט שונה.

avi5199

New member
ממש לא חשוב איך תקראי לזה, זה עובד.

גם אם יש שם חילחול גרוע ... בכל מקרה התעלה הזאת לא מתמלאת מים בחורף, ואין הצפה, אז זה עובד.

binbal3011

New member
הצפה

אל תשכח שהחורף הרציני האחרון היה סביב 91-92, מאז לא היו כאלו כמויות מים, עד הפעם הבאה...

למעלה