ניקוז בממ"ד

ניקוז בממ"ד../images/Emo51.gif

שלום רב יש לנו בבית חדר ממ"ד שצמוד לסלון ובשל מצוקת מקום אנו שוקלים להסב אותו למטבח. אני יודעת שאסור לתלות ארונות על קירות הממ"ד מחשש לנפילה בעת הדף, וזה בסדר. נסתפק בריהוט שמונח על הרצפה ובמקרה הצורך גם יחובר לקיר. יש יש לנו מזגן בחדר, כך שאני מניחה שקדחו עבורו צנרת שבשאיפה נאטמה היטב (המזגן הותקן על ידי הדיירים הקודמים, הדירה בת 10 שנים). הבעיה היא הצנרת. יש לנו צנרת מים שעוברת בקיר בחלקו השני (בקיר אחד יש כיור של השירותים ובקיר השני ברז של המרפסת). אני מניחה (תקנו אותי אם אני טועה) שאפשר להשתמש בה. בכוונתנו להשתמש בכיריים חשמליים כדי שלא יהיה גז בחדר. אולם יש צורך בניקוז. צמוד לממ"ד יש שירותים (איפה שהכיור), ובנוסף יש ניקוז של המרפסת שעובר ליד. השאלה היא איך ניתן להתחבר לניקוז הזה. האם ניתן להשתמש בניקוז של השירותים? ואם לא, ורק בניקוז של המרפסת, האם ניתן להתחבר אליו? כלומר, האם זה יגרע מעמידות הממ"ד עם נקדח בקיר או מתחת לרצפות, נתחבר לניקוז וכמובן נאטום היטב אחר כך? מה ההבדל, אם בכלל, בין זה לבין צנרת של מזגן שיש כמעט בכל ממ"ד? תודה!

THE UNDER TAKER

New member
ממ"ד זו בדיחה על חשבוננו משנת 1991

הוא לא עמיד בשום התקפה מקטיושה ומעלה , הוא מקסימום חדר אטום ללא כל שימוש . כנגד כימיקלים יכול לשמש כל חדר ( כמו ב 1991 ) כנגד התקפה גרעינית לא יעזור גם מקלט אטומי אז ישארו כמה שינצלו ולאחר שיעבור הזעם הם יצאו לאין מדינה ואין כלום . האיום הכי רציני על בתים בישראל היא רעידת אדמה רצינית שצפויה על פי החוקרים בתקופה הקרובה . אפשר להקים מטבח בממ"ד ולשמור על אטימותו , אבל זה לא כל כך חשוב , תעשו מה שנוח לכם .

msvnk

New member
למה להגיד סתם שטויות

במלחמת לבנון האחרונה הממ"ד הוכיח את עצמו מעל ומעבר. לא היה אף אזרח ששהה בממ"ד בעת התפקה ונפגע. גם שנחתו טילים שהיו כבדים משמעותית מקטיושות. הממ"ד לא יעמוד ולא אמור לעמוד בפגיעה ישירה. כנגד חל"כ לא יכול לשמש שום חדר שהוא פחות מממ"ד, וכל מה שמכרו לנו עם חדרים אטומים במלחמת המפרץ היה שטויות. זה היה סתם להרגיע את האוכלוסייה כדי שיריגשו שיש מה לעשות. לא נראה לי שזה אפשרי טכנית (שלא לומר תקני) להקים מטבח בממ"ד ולשמור עליו אטום.

THE UNDER TAKER

New member
אתה מוזמן לסמוך על משענת קנה רצוץ

וזה לא רק הממ"ד, אלא כל הממסד הישראלי . אני מה לעשות לא סומך עליהם . בעת איום רציני אני לא אסמוך על הממ"ד , הוא חייב שידרוג רציני בכדי לעמוד במשימות שמעל קטיושה במלחמת לבנון המטופשת , ( סליחה שתיהן היו מטופשות ), השניה, הממ"ד לא עמד למבחן לא שמעתי על ממ"ד שנפגע .

msvnk

New member
תשמע

זה לא סוד שאתה תמיד חושב שאתה יודע יותר טוב. זו לא התגובה הראשונה שלך שאני קורא פה. אני לא יודע מה ההגדרה שלך לאיום רציני, אבל עובדתית היו המון בתים עם ממ"דים שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. אני בעצמי זוכר כמה סיפורים על כאלו שעם שמיעת האזעקה נכנסו לממ"ד, שמעו פיצוץ גדול וגילו שרקטה נחתה בסלון והם בממ"ד לא נפגעו כלל. של אלדבר על צילומים של בניינים שנפגעו פגיעה ישירה מטיל בחלקים שלהם וכל דייר שהיה בבניין בממ"ד לא נפגע. חלק גדול מאוד מהרקטות הכיל גם רסס כבד מאוד של כדוריות ברזל שלא חדר את הממ"דים, אבל כשפגע באיזורים לא מוגנים כמו מחסן הרכבת בחיפה, הוא טבח בכל מי שהיה ברדיוס רחב מאיזור הפגיעה. אז חלאס עם כל הדמגוגיה הזו, והבטחון העצמי הזה שאתה יודע יותר טוב מכולם, ורק מה שאתה אומר נכון. כי אתה אומר דברים לא נכונים וכל הזמן קובע קביעות לא מבוססות. אני קראתי כבר הרבה קשקושים שלך וזה עוד אחד לאוסף.

THE UNDER TAKER

New member
טימטום ישראלי ! יש מושג כזה והוא מתיחס

בדיוק לדברים שאתה אומר ולכל ההתנהלות המדינית בטחונית של מדינת ישראל. ממ"ד הוא טימטום ישראלי במיטבו. אתה בעצמך אומר שהממ"דים לא נפגעו , אז מי מדבר שטויות ומי יודע מה הוא אומר ? מה שבשביל הטימטום הישראלי הוא קישקוש, הוא אמת חיה . אני חוזר ואומר ממ"ד לא מגן מפני קטיושות , מפני קטיושות צריך בטון בעובי 40 ס"מ ויותר ובטח גם לא ב 300 . אם אתה מסתפק בהגנה מפני רסס שב בממ"ד כל זמן שיש איום , עד שתגיע פגיעה ישירה ....... לדעת יותר טוב מכולם זו לא חוכמה גדולה אם כולם זה הממסד הישראלי , האדם הסביר שלא בדק את הנושא לא בדיוק יודע למה טוב הממ"ד ולכן מאמין ללוקשים של הממסד הישראלי . הממ"ד טוב כחדר אטום , בהגנה מפני קסאמים ומטה וכמו שאמרת מפני רסס . על אשקלון נחתו קטיושות , להזכיר לכולם , הן חדרו תקרות בטון יותר חזקות מתקרת ממ"ד .

fireman

New member
אני מבטיח לך שאם ממ"ד היה חוטף קטיושה

היא הייתה עוברת דרכו כמו שקסאם עובר דרך תקרת רביץ.

msvnk

New member
אתה יותר רציני מהבחור מעליך

ככה שלא מתאים לך להגיב בצורה כזו. מה שאתה אמרת זה בדיוק מה שאני אמרתי. הממ"ד לא אמור לעמוד בשום פגיעה ישירה. אבל הוא בהחלט מסוגל לעמוד בצורה מכובדת עד רמה מסויימת בפגיעות רסיסים ופגיעות הדף. במידה והוא לא נפגע בצורה ניכרת הוא גם יהיה אטום ויגן מפני חל"כ. זה בארץ בונים בצורה חובבנית וכמעט אף ממ"ד לא תקני זה סיפור אחר. שלא לדבר על כל אלו שרק מחכים לעבור את הביקורת וישר עושים שמות במיגון ובאיטום.

תגובה לכולכם ../images/Emo13.gif

אני מסכימה שממ"ד לא אמור לעמוד בפגיעה ישירה, במיוחד לא בהתחשב בעובדה שאנחנו קומה אחרונה מתוך 6... אני מקווה שזה שאנחנו פונים לדרום מערב יעזור יותר מהממ"ד
לגבי התקן - תכלס למיטב הבנתי זה לא משנה מבחינה פונקציונלית, כל עוד הממ"ד תקני ועומד במקרה של הדף וכו'. לגבי אטימות לחל"כ אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בין חור בקיר להעברת צנרת מזגן (גם אם הוא מפוצל, הרי המזגן מחובר למנוע איכשהו, לא?) לבין ניקוז של מים. בכל מקרה, רק לשם הבהרה. אם נעשה זאת הכיור יותקן בקיר הפנימי ביותר (פונה מזרחה, לכיוון הבניין) והגובל בקיר של שירותי האורחים. בעצם הכיור של שירותי האורחים יהיה צמוד לכיור בממ"ד, פשוט משני עברי הקיר. כך שכל שעלינו לעשות הוא להתחבר לניקוז ולמים שקיימים גם כך בקיר, פשוט מהכיוון השני... במידה ועושה את החציבה הזו איש מקצוע עם כוס מתאימה, האם זה פוגע באטימות והגנת הממ"ד? אני שוב מדגישה שהצנרת והניקוז קיימים בקיר! למיטב הבנתי הצנרת זהה בין אם זה כיור של שירותים ובין אם של מטבח. בנוסף - האם ניתן לתלות קרמיקות/ארונות בממ"ד? או שזה בעייתי בקמרה של הדף? כיום יש בממ"ד ארון קיר גדול של 4 דלתות (על אותו קיר פנימי שדיברתי עליו קודם), 2 ספריות עומדות וספריה אחת תלויה, עוד מהדיירים הקודמים. תודה

ברבי28

New member
בתור חיילת "פיקוד העורף" לשעבר

אבל ממש לשעבר
הממדים עמידים בהדף או בפיצוצים שמתרחשים ליד הם לא מבטיחיםעמידות בפגיעה ישירה

avi5199

New member
גם שוחה בעומק חצי מטר עומדת בזה

וגם חדר רגיל מדופן בשקי חול. הממ"ד זה דבר יקר ומיותר, אני מסכים עם הכותבים נגדו. הצורך בממ"ד נוצר בגלל שבמלחמת המפרץ הראשונה זמן ההתראה על נפילת טיל היה קצר מידי מכדי שיספיקו לרוץ למקלט, וזאת למרות שכבר במלחמת המפרץ הראשונה פיתחו שיטות התראה מוקדמות שכן איפשרו להגיע למקלטים בזמן, ואכן בהמשך המלחמה אנשים השתמשו במקלטים וניצלו. והטיפשות הזאת, מטובלת בגאז חרדל, ועצבים, נשק שיעילותו מוטלת בספק, ומעולם לא השתמשו בו, הולידו את המקלט העל קרקעי המדומה הזה, שנקרא ממד. מקלט תת קרקעי בסיגנון הישן עדיף בהרבה על ממ"ד, והמקלטים התת קרקעיים הוכיחו את עצמם במלחמות רבות, החל ממלחמת העולם הראשונה ועד מלחמת לבנון השניה.

avi5199

New member
לא יודע, אבל

אם המקלט בתוך האדמה זה כבר לא כלכך משנה, תפקיד הקיר הוא להחזיק את האדמה שמסביב, כי מה שמגן מפני ההדף זה השכבות של האדמה ... במלחמה היו לנו בונקרים שעשוים מפח בעובי של כמה מ"מ, אבל הם היו קבורים עמוק באדמה ולכן עמדו יפה בכל ההפגזות וההפצצות שניתכו עליהם כולל פגיעות ישירות.

msvnk

New member
בבית של ההורים שלי

בבית פרטי שנבנה לפני כמעט 40 שנה עובי קירות המקלט 40 ס"מ בטון מזויין ועובי דלתות וחלונות כ-20 ס"מ פלדה יצוקה

Z ליאור

New member
בבית אין שוחות ואין ארגזי חול...

איני מסכים עם הגישה שלך ,ממ"ד טוב שקיים הן מההיבט ההגנתי והן מההיבט הפסיכולגי , מספיק שגראד נופל 100 מ"ר מהבית שכל הזכוכיות יתנפצו מן ההדף ויעופו אל פנים הבית ,,במידה וטיל פוגע פגיעה ישירה בממ"ד ללא ספק מושמד על יושביו . ,,אך במידה והטיל פוגע בצדי הבית הממ"ד מציל את יושביו . בנוסף הטיעון שלך על מקלטים נכון אך לא ישים, מה אתה מצפה לשמוע אזעקה ולאחריה מאות משפחות על כל ילדיהם רצים בהסטריה למקלט "המומוזג ,הנעים עם הפרטיות השרותים הנקיים ועם כל עם ישראל "

avi5199

New member
במיוחד בבית פרטי היה עדיף מקלט תת קרקעי .

במקרה שלי יש לנו מרתף קטןן מתחת לבית, אני חושב שאם חלילה יפלו פעם טילים בזיכרון, אנחנו נתחבא שם ולא בממד. לדאבוני רכשתי הרבה נסיון בתור בשר תותחים בתקופת שרותי בצבא. והחושים המפותחים שרכשתי אומרים שכמה שיותר עמוק באדמה זה יותר בטוח.

Z ליאור

New member
ברור שעדיף מקלט ,מרתף על ממ"ד .....

אך הויכוח היה על נחיצות הממ"ד בבית פרטי .

msvnk

New member
ראיתי בתים שבנו בהם את הממ"ד במרתף

ככה גם חסכו בקירות בטון, וגם לא "הרסו" חדר רגיל במפלס הקרקע.

למעלה