ניקוד ב-pdf

ניקוד ב-pdf

לא זכור לי אם דיווחו על זה כאן, אבל יש בעיה בייצוא ל-pdf של טקסט שמכיל ניקוד (מצורף קובץ הדגמה). אני משתמש ב-3.1 m11 build 9399 תחת אובונטו. בלינוקס זה לא נורא כי יש גם "מדפסת pdf" שמאפשרת ליצור את הקבצים הללו מכל אפליקציה והיא מטפלת בניקוד היטב. אבל משתמשי חלונות סובלים.

xslf

New member
עם גופנים מסויימים הייצוא טוב יותר

כמו בדוגמא המצורפת. אם כי גם שם, אם מסתכלים היטב, המיקום של הניקוד אינו מושלם- מיקום החיריק מתחת לאות ל' הוא מעט ימינה מידי, כמו גם הפתח מתחת לאות נ'- מומלץ להגדיל את התצוגה בשביל לראות טוב יותר. אני עם אופן אופיס 3.1 על מקינטוש.

הגופן הוא Ezra SIL, נכון?

ובכן, זהו למיטב ידיעתי הגופן היחיד בעולם מסוג OpenType עם תמיכה בעברית (אשמח להתבדות). הוא ארכאי ולא שימושי במיוחד לעבודה יומיומית. כל עוד הגופנים מסוג זה אינם קיימים הפתרון הוא על הנייר בלבד. אני מניח שלצוות שמטפל באופן אופיס העברי אין טיפוגרפים שיכינו סט של גופני OpenType עבריים. כהערת אגב, מעניין שהתמיכה בניקוד בגופנים המיקרוסופטיים באופן-אופיס די זיפתית בלינוקס, אבל בגופנים הלינוקסאיים (DejaVu, Culmus) היא מצויינת. רק שיתקנו את הייצוא ל-pdf.

xslf

New member
לא, הגופן הוא "מרגליות" של מאסטרפונט

הניקוד טוב גם עם "קורסיבה עברי" ו"רעננה" - שני גופני מערכת של המקינטוש, וכמה גופנים מסחריים (לא חינמיים) נוספים של מאסטרפונט (אבל לא עם כולם). ואני בהחלט מסכימה שראוי שאופן אופיס ידע להתמודד עם מיקום הניקוד בכל גופן המכיל את הגליפים המתאימים.

xslf

New member
הם מגיעים כחלק ממערכת ההפעלה OSX

והם מגיעים כ-font suitecase של מק. אני לא יודעת אם הרשיון מרשה להפיץ אותם- אני חושדת שלא.

ayaniger1

New member
זה כבר תוקן

כבר דיוותי בפורום לפני כמה שבועות שהבעייה תוקנה. אפשר להוריד את גירסת הפיתוח האחרון מאתר אופן אופיס הבינלאומי ולראות. אני מניח שהתיקון גם ייכלל בגירסה הבאה.

למעלה