ניצנית עקשנית

inbarm

New member
ניצנית עקשנית

הניצנית שבתמונה הייתה פעם שתיל קטן ופורח מאוד. עברו ימים, עברו חודשים, עברה שנה וחצי (!!) הניצנית גדלה והועברה אחר כבוד לעציץ הגדול הזה. היא עומדת בשמש, בחצר, אבל לא פורחת. לפעמים עולה שם איזה פרח קטן, אבל בטח לא כמו פעם, בימים שאחרי המשתלה. איך מעודדים אצלה את הפריחה? מה לעשות? ----------------- (עשיתי חיפוש בפורום וגיליתי שאין "ניצנית" במילון המונחים, אז מנהלות - כדאי להוסיף מה שכן מצאתי: ניצנית פורחת בעיקר בעונות החמות מהאביב עד הסתיו אך היא עשויה לפרוח גם בחורף במקומו חמים ומוארים מאוד. דישון תכוף אינו מומלץ כל כך כאשר אין ניצני פריחה ויש לדשן בעיקר בדשנים ממריצי פריחה ודלי חנקן. תפרחות נבולות שלא יוסרו פשוט יפתחו זרעים על חשבון הפריחה והעלים ולכן עדיף לקטום אותן לגמרי בכדי לעודד ניצנים חדשים. הצמח סוקולנט המתנהג כמו קקטוס וכך גם יש לנהוג עימו. יש להשקות עד נגירה מלאה מהתחתית ולהמתין עד ליבוש מלא של הקרקע לפני ההשקיה הבאה. מחלות ומזיקים: רגישות לעודפי מים ולחות נוף הגורמים לקימחון ופטריות נבילה אחרות וגם רגישה לנמטודות. צבעים: אדום, כתום, צהוב, קרם, ורוד כהה, סגול, לבן, וגם צבעים מעורבים על אותה התפרחת. ריבוי: זרעים ויחורים. קרקע: קלה ומנוקזת היטב ועדיף מעורבת עם טוף, ריפוד של חצץ או טוף גולן בתחתית להגברת הניקוז. - זה ציטוט של מוטי בר ותמצית האמור בפורום.)

inbarm

New member
וגם פריחה ראשונה של הויה-סימן-שאלה

אני מקווה שבעוד כמה ימים נוכל לזהות מי היא מה היא. כדאי להגדיל. מומחים - היכונו. ענבר.

פאביאן

New member
השראה לפריחה מושפעת מתנאי

אור, חום והשקייה/הזנה. לפי התמונה נראה שלניצנית שלך אין בעיית השקייה/הזנה, מכאן שהבעייה קשורה כנראה בשני הגורמים האחרים. למיטב ידיעתי, שאינה חופפת עם ממצאי החיפוש שהבאת, עונת פריחה עיקרית של הניצנית כוללת את החורף והאביב, כך שיתכן שבעוד חודש חודשיים בעיית הפריחה תפתר מעצמה. מנסיוני, ניצניות שעמדו על אדן חלון פנימי עם שמש ישירה למשך מספר שעות ביממה פרחו הרבה יותר מכאלה שעמדו בחוץ במרפסת. כלומר נצנית אמנם זקוקה לשמש ישירה אבל יותר מידי שמש (בטח כזו של קייץ ישראלי) לא עוזרת להשראת פריחה. דא"ג, עניין התפרוחות הנבולות שכאשר אינן מוסרות מפתחות זרעים על חשבון פריחה אחרת ועלווה, שריר לגבי כל הצמחים. גמר חתימה טובה.

bel011

New member
ענבר, קחי על עצמך להעלות את המונח

למילון...כל אחד יכול להעלות הניצנית שלך נריאת לי "סובלת" מתנאים טובים מדי...כלומר יותר מדי השקייה שלא מעודדת אותה ליצור פרחים אלא לגדל עוד ועוד עלים. זו הרגשתי....

bel011

New member
כנסי למילון המונחים ובחרי ב"הוסף"

ותוסיפי את המונח...ככה פשוט

רוּפֵן

New member
בהמשך למה שכתבו 'פביאן' ו BEL

זה כמו שכתבתי לגבי ירקות עליים כמו פטרטזילחיה, שמיר, חסה, סלרי, בזיליקום וכו'.. ברגע שהצמח מרגיש שיש לו תנאים אופטימליים של מים מזון ושמש, הוא לא כל כך טורח בגידול עלים (שאותם אנחנו רוצים ואוהבים (לא בניצנית..), ומתחיל להפנות את האנרגייה שלו לכיוון גידול הדור הבא. העלאת עמודי פריחה רבים ככל האפשר וייצור זרעים, לצורך הפצת הדור הבא שלו. ברגע שהצמח מקבל מנת אור טובה.., הוא מייצר זרעים. אז, כדי להנות מעלים או מפריחות וכו', יש להכניס את הצמח ל"עקה" מסויימת. כמו בירקות עלים, למנוע ממנו אור שמש מלא, אם מגדלים אותו בקיץ. וכמובן, לקטום את עמודי התפרחות, עם סיום הפרחים.

לי יש ניצנית כבר 3 שנים

וחוץ מהשבועות הראשונים שלה, היא מסרבת לפרוח. העלים שלה נראים יופי, אבל אין שום פריחה באופק. בדיוק הבוקר העברתי אותה לעציץ קטן יותר, כי עוד מישהי שהתלוננה על חוסר פריחה בניצנית, סיפרה שהעבירה לעציץ גדול יותר. אז חשבתי, אולי הניצנית לא אוהבת את זה. בכל אופן, החזרתי אותה לעציץ קטן יותר, וגם איימתי עליה שאם היא לא עושה שום מאמץ לפרוח, אני אמצא לה משפחה חדשה במפגש הפורום.

אלי חדש

New member
הניצנית לא פורחת במיטבה לאחר גל

הפריחה הראשון . צמח זקן לא פורח יפה ואולי לא פורח בכלל. ניתן לפרק את הניצנית ולהשריש את הענפים להרבה שתילים חדשים אשר יפרחו גם יפרחו. יש המתיחסים אל הניצנית כחד שנתית . זה שהיא ממשיכה להוציא עלים ירוקים בשרניים גדולים עדין לא מבטיח פריחה. בהצלחה

פאביאן

New member
לי היו ניצניות שבמשך שנתיים לפחות

נתנו בעונתן מספר גלי פריחה יפים. כמו שכבר כתבתי הן עמדו על אדני חלון מוארים (כולל, שמש ישירה מספר שעות ביממה) בתוך הבית. הקפדתי לקטום את אשכולות הפריחה שהתיישנו ומדי פעם אף גזמתי את הצמח עצמו. אינני יודעת מה עלה בגורלן היום, כששבתי לארץ מסרתי אותן (ביחד עם עוד כמה עשרות עציצים) לאימוץ אצל חברים, והניצניות שלי מכאן הן עדיין צעירות...

נצר1

New member
../images/Emo45.gif צודק.

זה גם מה שמוסבר בספר "גידול צמחי בית והטיפול בהם"/פרופ' עזי פליטמן

רוּפֵן

New member
ראי מה כתבתי למעלה, על החסה...

אז גם לגבי הניצנית.. הכניסי אותה למידה מסויימת של 'עקה', שזה מעין איום עליה.., ואז היא תוציא גל פריחה. המעיטי את כמות המים והעבירי אותה לשמש מלאה.. תהייה פריחה..!

פאביאן

New member
נראה לי שהעברה לכלי קטן והגבלת

תחום מערכת השורשים יכול להכנס לקטגוריה של "עקה" שרופן(?) הזכיר בהודעה הקודמת.

oferessel

New member
מספיק לתלוש 2-3 עלים ולפזרם על

אדמה לחה, ולאחר כחודש יצוצו מלאן שתילונים של הניצנית.

ציפי666

New member
תודה ענבר, בדיוק רכשתי שני שתילים

קטנים של ניצנית ותהיתי איך לפנק אותם הכי טוב :)

דובב

New member
המגדלים עושים עליהן כל מיני

מניפולציות משחקים באורך שעות האור ומדשנים בדשנים עניים בחנקן(המעודד צמיחה של עלים) אך עשירים באשלגן המעודד פריחה.

למעלה