ניצנה
כנס שנת שרות לאורך גבול מצריים, אבל בפועל טיול אופניים בעיקר. היינו כ400-500 י"בניקים מאזורים שונים בארץ, בעיקר קיבוצים ומושבים וישובים קהילתיים. יום ראשון הגענו לבה"ד 1 - בית הספר לקצינים, ושם מפקד הבסיס הרביץ בנו תורה לגבי שירות משמעותי בצהל, מעורבות נוער וחברה, וקרא לנו לפעול יותר ולצאת לקצונה. אחר כך התחלקנו לקבוצות ועברנו ק'ופים עם חיילים בנושאי מעורבות חברתית ומנהיגות. אחרי זה קיבלנו חולצות של ניצנה ונסענו לחניון, התארגנו לפי מועצות והקמנו אוהלים וכדומה, ובערב הדלקנו חנוכיה ועמיר פרץ היה אמור לבוא אבל בסוף לא בא, אבל דיברנו עם אלוף פיקוד הדרום שגם ענה לנו לשאלות. אחר כך אכלנו ולקחנו אופניים וקסדה. היה מגניב וכיף, וכפור אימים ואף אחד כמעט לא ישן. ביום השני קמנו מוקדם לצלילי האוטו של יואל רכז המפעלים בתנועה הקיבוצית, שאת דעתי עליו אני לא ארשום כאן, אבל היה נחמד כי הוא שם קלאסי והסנדק וכדומה.. דרך מגניבה להתעורר. אני חייב לציין שבכל ימי הטיול, אני קמתי ראשון ביזרעאל, אפילו לפני אסי ומיה.. חבורה של עצלנים
. היה גם מלא אוכל וחבל כי חלק זרקנו וזה.. אבל היה אחלה בחלה של אוכל, ומיכלי גז אפילו קצת קרטעו בגלל הקור.. יצאנו לטיול.. כל יום בערך 30 ק"מ, מטיילים איך שרוצים ויש ליווי מועט של הצבא ושל חיל הרפואה, כמעט לא מורגש - טיול שכונה, מישהו יכול למות ואף אחד לא ידע, אמרו לנו תגיעו ב3 לחניון, ביי. היו עליות וירידות והיה ממש כיף עם החברה ובעצירות והכל.. לאורך המסלול היו הרבה תחנות במשך גם שאר הימים.. על בדואים, סחר בנשים, סמים, שוברים שתיקה, הקיבוצים היום ומה קרה ומה צופן העתיד, קצת שנות שרות מפוזרות ועוד דברים כייפים. אני גולש לימים אחרים כי זה הרבה.. היינו רוב הזמן מרחק של כ100 מטר מגבול מצריים, ראינו חיילים מצרים ונופפנו להם לשלום, גם היו חיילים שלנו והאכלנו אותם ודיברנו איתם.. עברנו גם על פני התוצר של י"א של שנה שעברה ביוסי יפה.. על יד השלט והאבן והמתחם עם העצים.. היה מגניב ורק חבל שהם קצת מתים העצים ושאין שם קירוי מפני השמש כי זה היה להיט אם כן. דיברנו עם מתנחלים גם שפונו מגוש קטיף ועכשיו הולכים להפריח את השממה בנגב.. היו מסיבות ושירים בערבים. שוק השנת שרות היה שעתיים, הוצגו בו כ70 שנות שירות, כל אחד ניסה לשכנע והיו מלא פליירים ובלגאן.. היה נחמד, למרות שאני יודע שאני יוצא לגרעין עודד שמעתי קצת ולקחתי פליירים.. גם הילה קטרי היתה וקצת גרעינרים ופרסמו את גרעין עודד.. בסה"כ היו הרבה שנות שירות לא משהו וכולם ניסו להראות שהם הכי טובים, אז כדאי לבדוק טוב טוב כי זה לא תמיד ככה, ואל תצאו לשנת שרות ביטבתה, הם כל היום מעשנים סמים ומסתלבטים, שמענו את זה מש.ש אחד שם. האופניים היו לא משהו אבל הסתדרנו, היה באמת כיף גדול חוץ מהקור בלילות.. מומלץ בחום למרות טיול חנוכה האדיר שתמיד.. כי זאת חוויה מסוג אחר.. חופש ואופניים.
כנס שנת שרות לאורך גבול מצריים, אבל בפועל טיול אופניים בעיקר. היינו כ400-500 י"בניקים מאזורים שונים בארץ, בעיקר קיבוצים ומושבים וישובים קהילתיים. יום ראשון הגענו לבה"ד 1 - בית הספר לקצינים, ושם מפקד הבסיס הרביץ בנו תורה לגבי שירות משמעותי בצהל, מעורבות נוער וחברה, וקרא לנו לפעול יותר ולצאת לקצונה. אחר כך התחלקנו לקבוצות ועברנו ק'ופים עם חיילים בנושאי מעורבות חברתית ומנהיגות. אחרי זה קיבלנו חולצות של ניצנה ונסענו לחניון, התארגנו לפי מועצות והקמנו אוהלים וכדומה, ובערב הדלקנו חנוכיה ועמיר פרץ היה אמור לבוא אבל בסוף לא בא, אבל דיברנו עם אלוף פיקוד הדרום שגם ענה לנו לשאלות. אחר כך אכלנו ולקחנו אופניים וקסדה. היה מגניב וכיף, וכפור אימים ואף אחד כמעט לא ישן. ביום השני קמנו מוקדם לצלילי האוטו של יואל רכז המפעלים בתנועה הקיבוצית, שאת דעתי עליו אני לא ארשום כאן, אבל היה נחמד כי הוא שם קלאסי והסנדק וכדומה.. דרך מגניבה להתעורר. אני חייב לציין שבכל ימי הטיול, אני קמתי ראשון ביזרעאל, אפילו לפני אסי ומיה.. חבורה של עצלנים