ניצחון פירוס?

ניצחון פירוס?

בחדשות היום עולה שרן ארז ה"ויקטור" של שביתת מורי הארגון עומד בפני מאבק חריף מבית. כך בחדשות נענע: בכירה בארגון המורים התפטרה בשל ההסכם עם הממשלה בכירה בהנהלת ארגון המורים, ברכה מציאל, התפטרה מתפקידה בשל מה שהגדירה "ניהול כושל של המאבק". לדבריה, תפעל להחלפתו של יו"ר הארגון, רן ארז. השביתה הסתיימה השבוע בתום דיון מרתוני שנמשך למעלה מ-20 שעות. יו"ר ועדת הביקורת של ארגון המורים אמר כי "לא השגנו כלום" וקרא לארז להתפטר רן ליאור חדשות נענע 10 18:2416.12.2007 ואני שואל את עצמי, לאחר שגם שר האוצר הוא "ויקטור" וגם רן ארז הוא "ויקטור" - היות שניים מנצחים במאבק כוח הוא אחת ההפתעות הגדולות של הפוסטמודרניזם, הם יתכן שנצחון ארז "הויקטור" הוא ניצחון פירוס? עוד לא זכה האומלל להכתיר את עצמו בזר הדפנה וכבר הכן עליו הוא עומד מעורער. אגב, תופעה דומה ראינו בהסתדרות המורים, עם חבר הנהלת הארגון שסירבה לשתוק, ומפעילה מהלך הדחה נרחב במיוחד. או אולי, אלה לא נצחונות פירוס, אלא האמת מאחורי הכשלונות המוצגים כנצחונות [פוסטמודרניזם כבר אמרתי, מכבסת מלים, הזכרתי] שעולה וצפה על פני השטח. אני לא מופתע כלל מהתגובה של מציאל. כיוון שאני בתוך ביה"ס ופגשתי את עמיתיי שלקחו הלוואות, הלכו לעבוד כדי לפרנס את עצמם, ושמעתי את התגובות שלהם. ארז הוא אולי ויקטור בעיני עצמו, בעיני חלק גדול מחברי ארגונו הוא פירוס. ובכלל, מה דעתכם על סוג כזה של "סגירת חשבונות" באירגון? האם ארגונים מהסוג הזה יכולים בכלל להתחייב להסכמים שלהם? האם אפשר להשליך ממעשה מציאל לחיים הפוליטיים שלנו, או אולי לדברים גדולים יותר?

אני מסרב להתפעל מזה ../images/Emo141.gif

במדינת ישראל (ואולי גם בעוד מקומות, אני לא יודע) השתרשה נורמה לפיה מנהיג בארגון צריך להביא תוצאות מרשימות בזמן קצר, ואם הוא אינו עושה כך, אחת דינו להיות מודח. כל זמן שמדובר במאמן כדורגל בקבוצה פרטית, זה לא כל כך נורא. כאשר מדובר במנהיג של ארגון שעניינו שמירה על הבטחון הסוציאלי של אלפי אנשים (למשל, ארגון המורים) או על הביטחון האישי של מיליוני אנשים (למשל, מדינה), יש לכך תוצאות חמורות: כל מנהיג בארגון כזה משקיע את רוב האנרגיה שלו בשיווק התוצאות שהוא מביא בכל רגע ורגע, שמא תמאס בו דעת הקהל ותדרוש להדיחו. אין להתפלא, שהמנהיגים היחידים שמצליחים להביא שינויים של ממש בארגונים הם מנהיגים בפירמות פרטיות שהם עצמם הבעלים של הפירמה, או שנהנים מאמון מלא של הבעלים. אין עליהם מורא דעת הקהל, לכן יש להם אפשרות לבצע מדיניות לא פופולארית, וכן, גם להיכשל כשלונות טקטיים פה ושם.

אלי ו.

New member
מהמעט שהבנתי

רן ארז סירב לקבל את ההסכם שנחתם עם הסתדרות המורים העל יסודית משתי סיבות: 1. מדובר ברפורמה 2. העלאת השכר שקיבלו חברי הסתדרות המורים תלויה בעלאת מספר השעות כך שבפועל השכר לשעה לא עלה. ההסכם שחתם ארז כולל: העלאה במשכורת של 8.5% (העלאה שהוא עצמו טען במהלך המגעים שרובה היא הפרשי שכר שמגיעים להם בין כה וכה) על חשבון רפורמה עתידית במערכת החינוך בתנאי להוספת 2 שעות לימודים פרטניים בשבוע. למיטב זכרוני, ותקן אותי אם אני טועה כי אני לא מתמצא בנושא, משרה של מורה שאינו מחנך היא 24 שעות שבועיות כך שמדובר בתוספת של כ 8.5% לשעות העבודה תמורת העלאה במשכורת של 8.5%. ההסכם אינו כולל התחיבות של הממשלה להקטנת מספר התלמידים בכיתה (אם כי אולמרט הבטיח את זה בע"פ) כפי שכתבתי, אני לא ממש מצוי בענינים ובהחלט יתכן שפיספסתי עובדה חשובה, אבל ממה שאני מבין את ההסכם הזה רן ארז היה יכול להגיע גם בלי השביתה ובלי מוטי מורל.

משרת מורה בתיכון היא 24 ש"ש

מחנך או לא מחנך, זה לא חשוב. כלומר, אתה בעצם מסכים עם ברכה מציאל, או יההההההה. כלומר, אתה מסכים שארז אם ניצח בכלל, הניצחון היה נצחון פירוס. או יההההההההה

אתה אומר שזה כישלון ידוע מראש ../images/Emo141.gif

ואני לא מתייחס לשאלה אם זה כשלון או לא. אני רק אומר, שקהילה שתובעת את ראש המנהיג כשהוא לא מספק את ההישגים המיוחלים, סופה שתישאר עם מנהיגים שאינם עושים דבר, ולכן גם לא נכשלים.

אלי ו.

New member
לא, אני אומר שזה כשלון

לפי הקריטריונים שהציב רן ארז במהלך השביתה. אני לא חכם מספיק ולא ידעתי מראש שהוא יכשל. למעשה אני טעיתי והערכתי שהשביתה לא תארך יותר משבועיים. כשמנהיג עובדים מציג תביעות מסוימות ובסופו של תהליך מצהיר שהשיג את מטרותיו אני נוטה להשוות בין מה שהוא קיבל, למה שהוא דרש, למה שהיה יכול לקבל בלי שביתה. בקשר לנקודה שאתה העלית, זאת נקודה חשובה. מצד אחד באמת לא ראוי לתבוע את ראש המנהיג כל פעם שהוא נכשל אבל מצד שני, מותר ורצוי לבקר את המנהיג בעיקר כשהוא אינו מכיר בכשליו. אני לא בקי מספיק בפוליטיקה של ארגון המורים כדי לחרוץ דעה לכאן או לכאן.

לכאורה הוא השיג מטרות חשובות - גזור ושמור

כגון התחייבות להודי מספר הלמידים בכיתה ולהחזיר שעות שקוצצו, אבל לקראת תקציב 2009 יתברר כי תקציב החינוך יקוצץ ולא יוגדל

יוסי ר1

Active member
לא, כי ב2009 יתברר שכל ההבטחות קוימו במלואן:

התקציב יקוצץ, ומספר הלומדים בכיתה יגדל. . . . (אופס, לא היה אמור להיות להיפך?)

המזעזע הוא שזה יקרה ללא תלות

במפלגה שתרכיב את הממשלה. האג'נדה לפיה קיצוץ התקציב הוא מטרתה הכלכלית הבלעדית של הממשלה חובקת עולם

למה כולם הולכים למוטי מורל הזה?

היח"צנות האלימה שלו [ שליחת מעטפות גירוד לחברי הכנסת, פרסום שלילי, תעמולה נגטיבית] משקפת לדעתי תפיסה ניגודית לתפיסה פדגוגית כלשהי. אבל מעליש, ברכה מציאל היא מנהיג מסוג אחר. ככל שאני מכיר את שׁמעהּ. גם ולנסי מנהיגה ראויה. ארז כשל, יועציו כשלו. ואתם צודקים לגמרי. מה שמפתיע אותי איך הממשלה תמיד מצליחה להראות שהמורים אשמים בכל. איך ההורים לא מצליחים לראות את "אשמת הממשלה", תמהני. והחבר אטיוד, ברור שהמורים מטומטמים, אבל לדעתי גם ההורים מטומטמים אם הם נותנים לממשלה להוליך אותם בכחש ובתעמולה שקרית.

ההורים רואים את "אשמת הממשלה" ../images/Emo141.gif

מדוע אתה חושב שהם לא רואים ? רק שהם חושבים, כמו תמונ"ש, שכל ממשלה שתיבחר תפעל באותו אופן ובשירות אותן קבוצות חברתיות. ציבור ההורים אמנם גדול מספרית, אבל הוא מפולג ונעדר מנהיגות. אל תבנה עליו. וביחס לשאלתך לגבי מוטי מורל, הרשה לי לצטט את עצמי: "כל מנהיג בארגון כזה משקיע את רוב האנרגיה שלו בשיווק התוצאות שהוא מביא בכל רגע ורגע, שמא תמאס בו דעת הקהל ותדרוש להדיחו".

יש פיתרון - תוקם מפלגת החינוך

שתחרוט על דגלה את שיפור החינוך במדינת ישראל. המפלגה תקרא, נגיד, תמורה, או הדרך החדשה, זו תהיה הלהיט הגדול בבחירות הבאות, ותזכה ב11 מנדטים, כולם פנים חדשות. יחתם עמם הסכם קואליציוני כולל הבטחות מעומעמות והם יקבלו את תיק הקליטה, התרבות וסגן שר במשרד החינוך. בחוק ההסדרים שיחקק שלושה חודשים אחרי ההסכם עמם יוקפאו כל ההבטחות שהבטיחו להם, וההקפאה תחודש מדי שנה. המפלגה תתפצל פעמיים שלוש ובבחירות שלאחר מכן תתייצב בפני הבוחר בארבעה פלגים , חלקם ממוזגים עם מפלגות אחרות. כולם יעלמו לתהום הנשייה ויוחלפו על ידי הלהיט הבא - אולי מפלגתאיכות הסביבה ואולי משהו אחר.

masorti

New member
יש רק דרך אחת להבטיח רפורמה בחינוך...

צריך לשכנע את הפלשתינים לדרוש רפורמה כזו כתנאי להתקדמות במו"מ להסדר הקבע. תהיה סמוך ובטוח שכדי לחזק את אבו-מאזן הממשלה תסכים לכל רפורמה שתעלה על הדעת במערכת החינוך, ולפתע פתאום יימצאו כל התקציבים לכך. מילת המפתח היא "לחזק את אבו מאזן".

יש פתרון, והוא אכן פוליטי ../images/Emo141.gif

אני מאמין שהפתרון הוא שכל מי שעיתותיו בידו יצטרף למפלגה שהוא מרגיש נח עם העמדות שלה לגבי השטחים, ובתוך המפלגה הזו יפעל לטובת מועמדים שיש להם עבר מוכח של פעילות לקידום מערכת החינוך הציבורי (מנהלי בתי ספר, חוקרים בכירים בתחום החינוך, ראשי איגודי מורים, פעילים מרכזיים בתנועות הנוער, קציני חינוך ראשיים בצה"ל וכיו"ב). לו היו עיתותיי בידי, הייתי עושה את זה בעצמי.

גלבועא

New member
זה מה שמופץ עכשיו בין המורים

עיקרי ההסכם - השכר עבור ימי השביתה יוחזר במלואו. במשכורת ינואר 2008 יקבלו כל המורים העל-יסודיים תוספת שכר של 10% (לעומת כל המשק שיקבל 1.5% לפי הסכם עופר עיני). החל מינואר 2008 תתווסף למורים שעה פרטנית אחת. מורים המלמדים פרטנית ילדים עם ליקויי למידה, יקבלו תוספת לכל שעת לימוד כזאת (עד היום עשינו זאת בחינם). במשכורת ינואר 2009 יקבלו כל המורים העל-יסודיים תוספת שכר של 5.5%, ועוד 1.5% במשכורת דצמבר 2009. סה"כ תוספת ב-2009 – 7%. החל מינואר 2009 תתווסף למורים שעה פרטנית אחת. רפורמה הרפורמה תהיה במתווה "עוז לתמורה" כפי שדרש אירגון המורים, ולא במתווה "אופק חדש" כפי שדרש האוצר. הרפורמה תסוכם עם אירגון המורים תוך 4-6 חודשים ותופעל החל משנה"ל הקרובה בספטמבר 2008. עבור יישום מלא של הרפורמה יקבלו המורים תוספת שכר של עוד 17.5%. סה"כ תוספות שכר: 34.5% הפחתת מספר תלמידים בכיתות התחייבות כתובה שמספר התלמידים בכיתה יופחת לתיקרה של 32 תלמידים, במתווה שיסוכם תוך חודש וחצי עם אירגון המורים (בניגוד לסירוב האוצר לאורך כל הדרך לדון בכך עם אירגון המורים) החזרת שעות שקוצצו התחייבות כתובה שהשעות שקוצצו יוחזרו למערכת במתווה שיסוכם תוך חודש וחצי עם אירגון המורים (בניגוד לסירוב האוצר לאורך כל הדרך לדון בכך עם אירגון המורים) הטבות נוספות התחייבות כתובה שתוך 60 יום יסוכמו בין הצדדים תוספות נוספות (שכרגע אינני יודע לפרט - לא מבין בזה). טבלת השוואה הנושא מה דרשנו מה היה האוצר מוכן לתת מה קיבלנו החזר שכר ימי השביתה מלא, תמורת שעות לימוד בחופשות להשלמת החומר לתלמידים רק לפי שעות שהמורים ילמדו בפועל בחופשות מלא, תמורת שעות לימוד בחופשות להשלמת החומר לתלמידים רפורמה עוז לתמורה אופק חדש עוז לתמורה מקדמה ע"ח הרפורמה 8.5% בתשלום אחד 8.5% בשלושה תשלומים עד יוני 2009 8.5% בשני תשלומים עד ינואר 2009 תמורת שעות עבור המקדמה שתי שעות פרטניות שעה פרונטלית ושעה פרטנית, או שלוש שעות פרטניות שתי שעות פרטניות תוספת 5% עופר עיני כפי שסוכם עם כל המשק כפי שסוכם עם כל המשק רק למי שיחתום על הרפורמה כפי שסוכם עם כל המשק – לכל המורים פיצויי שחיקה 4.5% לחכות זמן בלתי מוגבל לפסיקת הבוררים 4% מיידי הקטנת מספר התלמידים בכיתה הקטנה לתיקרה של 30 תלמידים תוך 5 שנים לא מתחייב על התיקרה ועל מספר השנים. לא מוכן לדון על כך עם אירגון המורים. הקטנה ל-32 תלמידים תוך פרק זמן ובמתווה שיסוכם עם אירגון המורים תוך 45 יום החזרת 110,000 שעות שקוצצו מהחינוך העל-יסודי החזרה מדורגת תוך 5 שנים מתחייב להחזרת 17,000 שעות, לא מוכן לדון בנושא עם אירגון המורים החזרת השעות תוך פרק זמן ובמתווה שיסוכם עם אירגון המורים תוך 45 יום פיצוי על ליקויי למידה 1.5% לכל המורים או תשלום לכל שעה למורים שיעשו זאת בפועל תשלום לכל שעה למורים שיעשו זאת בפועל תשלום לכל שעה למורים שיעשו זאת בפועל ------------------------------- אני לא אחראי לנכונות המידע, אני רק מעתיק לכאן את מה שקיבלתי במייל.

masorti

New member
שקר אחד כבר מצאתי...

לא נכון שיש התחייבות כתובה להורדת מספר התלמידים בכיתה ל-32. במו עיני ואוזני ראיתי ושמעתי את שר האוצר מכחיש חד-משמעית בטלויזיה שהוא חתם על מספר ספציפי מסוים. הוא חתם רק על העקרון של הורדת מספר התלמידים בלי להתחייב למספר. (מה שאומר שלא ייצא מזה כלום)

sailor

New member
האם שר האוצר

בממשלה (כל ממשלה, לא זו ספציפית) שמתנערת מהתחייבויות, מפירה הסכמים ומתעמרת בחלשים במצח נחושה בניגוד לחוקי המדינה הוא אסמכתא לדברי אמת?

השכר יוחזר במלואו?

אני קורא לשרת החינוך לא להחזיר את השכר במלואו- ואם כן, אז לאלה שהושבתו על ידי המורים בלי להרויח מזה. עובדי הקבלן בבתי הספר. מדריכי הטיולים ונהגי האוטובוסים. עובדי אכסניות הנוער. כל אלה שילמו עבור השביתה בה השתתפו בניגוד לרצונם ובלי להרויח ממנה כלום- ועכשיו הם גם צריכים לשלם ממיסיהם החזר שכר למורים? מה שיש להחזיר למורים זה תשלום עבור השעות אותן הם מחזירים- לפי התעריף הישן, שלפני השביתה. לא גרוש מעבר לזה.

למעלה