ניצחון בבג"ץ

nola18

New member
ניצחון בבג"ץ

בעקבות הבג"ץ שהגשנו ישנו את הנוהל לזוגות לא נשואים.
בסוף התהליך יקבלו אזרחות ללא צורך לוותר על האזרחות הזרה.

Commander Bauer

New member
וכמה עלה תהליך הערעור? נוכחתי לדעת שהשגת צדק משפטי בכלל לא

זולה בישראל!
אגרת עתירה מינהלית לבית משפט מחוזי זה 3500 שקל, לפני עורך דין.. שעולה בין 7500 לפי המחירון, ל 20 אלף+ למישהו באמת תותח בתחום...

nola18

New member
ככה :

עמלה להגשת תביעה עקרונית לבג"ץ - 2000 ש"ח
העורכי דין היו של האגודה לזכויות האזרח - חינם
הם מתעסקים רק בתקדימים לא בכל שטות של משרד הפנים

Commander Bauer

New member
אגב אתה יכול לספר לי בבקשה על תהליך קבלת אזרחות?

כרגע זוהי שנה רביעית ואחרונה שלנו בתהליך, אני מקווה שנוכל איכשהו לקבל את האזרחות עבור אשתי, כי שנה הבאה עד יוני לכל המאוחר אנחנו עוברים לקנדה, והמועד השנתי שלנו הוא אוגוסט... אני מניח שנוכל להגיד שזוהי חופשה ארוכה בין עבודות, אבל מה התהליך בדיוק לדרוש אזרחות לקראת תום ה 4 שנים על סטטוס 5א?

nola18

New member
..

יש טופס שצריך להחתים עורך דין שזה מרכז החיים.
וזהו מגישים במשרד הפנים הרגיל לא במחלקת אשרות.

Commander Bauer

New member
תודה! כמה זמן זה לוקח מרגע ההגשה?

האם צריך לעשות כמה חודשים לפני הפגישה הבאה? או רק באותו יום שבו יהיה 4 שנים?

nola18

New member
בפגישה האחרונה במחלקת אשרות

אז הפקידה תפנה אכתם לתור הרגיל לקבלת הטפסים

randyloo

New member
איזו הודעה משמחת!

כמובן שנשמח לקרוא את פסה"ד. כל הכבוד !!!

nola18

New member
אין פסק דין - משרד הפנים התקפל

"על פני הדברים מיצתה העתירה עצמה משהחליט משרד הפנים, לאחר שיקול, לפטור תושבי קבע בישראל אשר רכשו מעמדם בישראל מכוח זוגיות עם אזרח ישראלי, מן הדרישה לויתור על אזרחות זרה; זאת מכוח הסמכות לפי סעיף 6 לחוק האזרחות תשי"ב-1952 .האמור יחול מטבעו על העותרים 1-2 .דומה שניתן למחוק את העתירה שהשיגה מטרתה, תוך שיירשם האמור. העותרים יודיעו עמדתם עד 16.8.11. ניתנה היום, כ"ט בתמוז התשע"ו (2016.8.4."

randyloo

New member
אבל זה לא אומר שמשרד הפנים יסכים לתת אזרחות

אם הבנתי נכון. הרי אין שום תקנה המחייבת אותו לתת מעמד של אזרח לבן זוג של אזרח ישראלי. מה אומרים על כך באגודה לזכויות האזרח?

nola18

New member
אתה טועה ומטעה

אחרי שמסיימים את התהליך המדורג מקבלים תושב קבע.
ואז מבקשים לקבל אזרחות.
קיבלנו אישור אך עם דרישה לויתור על אזרחות זרה.
עכשיו לא צריך לוותר על האזרחות הזרה.

randyloo

New member
הדרישה הזו היא רק לזוגות לא נשואים, נכון?

הרי הלא נשואים מקבלים מעמד של תושב קבע ואז בתהליך נפרד מבקשים אזרחות. הנשואים יכולים פשוט לקבל אזרחות בתום התהליך המדורג ולכן הדרישה לוותר על האזרחות לא חלה עליהם ממילא. למיטב ידיעתי כמובן.

Jkamm

New member
זה מה שיפה בשפה העברית

מספיק שאתה משמיט פסיק או מילה, וכל המשפט יכול להישמע אחרת.
בקריאה ראשונה שמתי את הדגש על החצי הראשון של המשפט: "בסוף התהליך יקבלו אזרחות..." - וחשבתי, יפה מאוד גם זוגות לא נשואים מקבלים אזרחות אוטומטית.
רק אחרי ההבהרה בהמשך השרשור הבנתי שהדגש הוא על החצי השני של המשפט, וצריך היה לכתוב: "בסוף התהליך לזוגות לא נשואים, מי שיימצא זכאי לקבל אזרחות - לא יהיה צריך לוותר על האזרחות הזרה". וגם זו התקדמות.

מי שעדיין לא הבין מה החידוש בזה -
אחת מהדרישות לקבלת אזרחות - צריך לוותר על האזרחות הקודמת [סעיף 5(א)(6) לחוק האזרחות].
יש רשימת מקרים שבהם אין חובה לוותר על האזרחות הקודמת, ובכל מקרה לשר הפנים יש סמכות לוותר על דרישה זו מכל אדם [סעיף 6 לחוק האזרחות].
אחד המקרים שפוטרים מתאזרח מהחובה לוותר על אזרחותו הקודמות - בזוגות נשואים שסיימו את ההליך המדורג [סעיף ד.9.ט. לנוהל נשואים].
אני מניח שהעתירה לבית המשפט הוגשה כיוון שאין פטור דומה לזוגות לא נשואים שסיימו את ההליך המדורג - והעובדה שמשרד הפנים ויתר על הדירשה גם לזוגות לא נשואים, זו עוד התקדמות לשוויון שבין זוגות נשואים לזוגות לא נשואים.

ולגבי אלה ששאלו - ממתי מקבלים אזרחות בסוף הליך של זוגות לא נשואים:
נכון שזוגות נשואים שסיימו את ההליך מועברים באופן אוטומטי לקבלת אזרחות, אך גם זוגות לא נשואים שסיימו את ההליך זכאים לבקש אזרחות, רק שהם צריכים לבקש...
כל מי שמחזיק בתושבות קבע זכאי לקבל אזרחות ישראלית, אם הוא עומד בדרישות שבסעיף 5 לחוק האזרחות.

יוני קם

randyloo

New member
תודה על ההבהרה יוני

כך גם אני הבנתי אך לא הייתי בטוח. אכן זו התקדמות ואני מחזק את ידיו של כל מי שנלחם למען שיפור הזכויות והקטנת העיוותים. יש עוד הרבה מה לעשות כמו למשל הטיפול בסירוב הגורף להכרה באבהות של ילדים "מעורבים". אז תודה לכל מי שנלחם!

nola18

New member
גם על זה היה בג"ץ יתנו תשובה עוד חודש

הנה הציטוט הרלוונטי מתגובת משרד הפנים למקרה שלנו :
"החליט משרד הפנים להפעיל את שיקול הדעת מכוח סעיף 6 לחוק האזרחות, ולפטור תושבי קבע אשר קיבלו מעמד בישראל מכוח הזוגיות עם אזרח ישראלי (לפי נוהל 5.5.0009) מוויתור על אזרחות זרה כתנאי להתאזרחות לפי סעיף 5 לחוק"

כנראה שנקבל בקרוב הזמנה אישית ממשרד הפנים לקבל את האזרחות.

אני עדיין קצת בשוק שניצחנו די בקלות ובלי הרבה מאמץ.

למעלה