"ניצוצות של הבנה ..."

"ניצוצות של הבנה ..."

בחדר בו אני עובד יושבים עוד 2 אנשים מלח הארץ עם מוסר העבודה הגבוה ביותר בשוק. הם מרבים לעבוד שעות נוספות וכמו כן מגיעים לעבודה בימי ו'. פה ושם אני שומע אותם מתלוננים עלכך שהם נדרשים לעבוד כל כך הרבה שעות כשייש להם בבית ילדים אותם הם בקושי רואים, וחוץ מזה אין לי שמץ מה הם עושים בקשר לזה. כנראה שהשיר "ניצוצות" של פורטיס וסחרוף מדבר על אנשים במצבם, ובייחוד שתי השורות מהבית השני "אני זה המלכודת, שבוי ללא תקוה...". כלומר נראה לי שהם הגורם לכך שאינם יוצאים ממצב זה, שלדעניותי, ממש אין סיבה להשלים איתו. כואב הלב עליהם. אני, לעומת זאת, 3 פעמים בשבוע בשעה 18:00 אומר יפה שלום והולך להתאמן בחדר הכושר, ואף אחד עוד לא הציע לי לעבוד שעות נוספות. אני לא רואה כל צורך לעבוד מעבר ל-10 שעות ביום, Sorry. ובנסיבות אלה, מערכים כמו אחריות, מוסר עבודה ושאר ירקות כבר לא ממש אכפת לי. תביט ותראה איך שהם הורסים אדם...

מעלה השערה

קשה לי לומר שלום ל"גיבן" וגם לא ל"עוכר דין" אז אומר שלום לידיד למרות שאנחנו לא מכירים. אז בוקר טוב - תרשה לי להעלות השערה למען תבדוק אותה. בין השיטין מסתנן לו איזה שהוא וויכוח, וויכוח פנימי, אני מתכוון בינך לבין עצמך. נכון אתה קם והולך בשעה סבירה ולא מתחרפן, אבל האם יתכן שיש בתוכך עדיין איזה שהוא סוג של וויכוח בין נקרא לזה החלק השפוי, זה שקם והולך, לבין חלק אחר שמעריך את המושגים של התגייסות מוחלטת, של כריעה תחת הנטל, של אחריות אין קץ, של כמעט "טוב למות בעד ארצנו" ( בן דודו של מלח ) . . . אם השערתי נכונה יתכן שאתה והם נועדתם לשבת באותו חדר כדי לעזור לך להשלים את הוויכוח הפנימי הזה, לתקן דבר. שיהיה לך סוף שבוע של מנוחה והזנה אמיר

תראה...

אני לא כל כך מבין את הטרמינולוגיה שאתה משתמש בה. לי יותר חשוב לצאת בזמן סביר לפעילויות שאני עוסק בהן מחוץ לעבודה. היו זמנים שבהם גם אני עבדתי בשעות לא מקובלות, ואני מקווה לא לחזור לימים האלה. לא ברור לי מה המעסיק מצפה להשיג בדרישות מעובדים מסויימים להקריב כל כך הרבה; עובדים ממורמרים שיעזבו את מקום העבודה? יותר מלנסות להבין את עצמי במונחים הפסיכולוגיים מה שמעניין אותי זה להעביר את המסרים שלי בנוגע למקום המרכזי שהעבודה תופסת בחיינו. אולי פורום זה אינו המקום המתאים, וכדאי לכתוב במסגרת בלוג.

כרצונך

מה שניסיתי לומר זה שכדי להיות אפקטיבי ונחוש כלפי המטרה שלך, שמולה לפעמים יכולים להיות קשיים. חשוב להכיר, כמו שמתאים לכל אחד, את הזרמים התת קרקעיים, זרמים תת - מודעים. את המטרה אותה הצגת אני מבין ומעריך וחשבתי שדברי יכולים לתת אור נוסף. נכון, אילו מושגים פסיכולוגיים ולא כל אחד מתעניין בהם. אני הצעתי ואתה כמובן יכול לקחת או לסרב. בכל מקרה אני מאחל לך שתעשה הכי טוב עבור עצמך שבוע טוב - אמיר דרור

SHINEE

New member
צודק 100 אחוז

אני חושבת שיש צדק גדול מאוד בדבריך. בן אדם לא צריך לעבוד יותר מ-10 (אני הייתי אומרת 8 ) שעות ביום. יש בית , משפחה, תחביבים וחיים... אני רואה הרבה מקרים של זוגות שאחד או שני בני הזוג עובדים שע' ארוכות מרוויחים טוב אבל מדברים על זה ש"החיים עוברים לידם" זה פשוט נורא שבן אדם מרגיש כך . אני מכירה גם אנשים עם בעיות בריאות שנובעות מכל מיני מתחים כאלה וזה ממש לא שווה. מה ששוה זה לחוות את החיים ע"י המצאות עם המשפחה אחר הצהריים להיות בבית , לאכול ארוחה משפחתית טעימה וכד'. תמשיך לעשות ספורט ולהנות מהחיים, אף אחד לא יעריך אותך על זה שאתה עובד יותר מ10 שע'. העיקר שאתה מעריך את עצמך ויודע מה אתה שווה.

למעלה