ניצוץ לקוי בפלאג

dejavu

New member
ניצוץ לקוי בפלאג

מישהו יודע למה ניצוץ לקוי בפלאג גורם לצריכת דלק גבוהה??

chino

New member
צריכת דלק

השינוי בצריכת הדלק במקרה כזה הוא אפסי, אך המנוע מאבד המון כוח כיוון שאחת הבוכנות לא עובדת, מה שאומר שאתה נותן יותר ´גז´ בשביל לנסוע כבעבר, ומכאן צריכת הדלק המוגברת.

dejavu

New member
אצלי במנוע

בוכנות 1 ו2 מגיבות בצורה חזקה מאוד יחסית לבוכנות 3 ו4 אשר בניתוקם אין שינוי בפעולת סרק של המנוע אך בנסיעה מרגישים את השינוי, ממה אתה חושב שנובעת הבעיה? איבוד לחץ בצילינדרים או שכיוון ההצתה אינו נכון? המנוע נחנק ככה שלפי דעתי ההצתה מאוחרת, אך האם הצתה מאוחרת אינה משפיעה באותה צורה על כל הבוכנות?

vq55205

New member
מה הענינים אני בדיוק נכנסתי

וראיתי את שאלתך באון ליין . כיוון הצתה ישפיע על כל הבוכנות באותה מידה , בכל מקרה תוכל לקדם מעט את ההצתה ולבדוק את התגובה (אם אתה לא יודע איך תגיד) . בעיות במנוע מתחילות בדרך כלל מצילינדר אחד (לא כולם יחד) אולי הבעיה יותר חמורה נקווה שלא .

dejavu

New member
אני חושב שמדובר

בבעיה חמורה יותר, משהו מוזר קורה במנוע, כל הצד השמאלי(בוכנות 3 ו4) מגיב חלש יותר מאשר הצד הימיני (1 ו2)... אם אתה אומר שכיוון ההצתה אמור להשפיע באותה מידה על כל הבוכנות אז הבעיה שלי היא בהחלט לא כיוון הצתה, באילו כיוונים אחרים עלי לבדוק כדי להגיע לבעיה? בדיקת קומפרסיה בראש השמאלי תעזור לי להבין מה קורה? ואם כן איך עושים את זה?

chino

New member
מד קומפרסיה

ישנו אביזר שנקרא מד קומפרסיה, מחירו בסביבות ה-100 ש"ח ואני ממליץ לכל אחד לרכוש אותו. תפעולו פשוט מאוד, מוציאים את כל הפלגים מהמנוע, ומתחילים לבדוק את הבוכנות כך...מבריגים את מד הקומפרסיה המקום הפלג, נותנים סטרטר כמה שניות (בערך 10) ובודקים את הקריאה במד. הקומפרסיה במנוע החיפושית צריכה לעמוד על בין 110 ל-130 בכל הבוכנות, פחות מזה ויש לך בעיה שצריך לתקן!

redroze

New member
איפה קונים ???

ומאיפה מקבלים נתונים של רכבים שונים ???

kitt

New member
מד קומפרסיה קונים בחנות כלי עבודה

שמחזיקה כלים לעבודות מכונאות לדוגמא שוורץ ברח´ יצחק שדה פינת שונצינו). את הפרטים לגבי רכבם מקבלים מנתוני יצרן.

dejavu

New member
מד קומפרסיה

ואם לאחר בדיקת הקומפרסיה כל ארבעת הבוכנות מראות דחיסה של בין 110 ל130 ועדיין המנוע מזייף אז ניתן להניח בודאות שמקור הבעיה הוא באחד ממרכיבי החשמל (פלאגים,פלטינה,כבל וכו....)

chino

New member
אם הקריאות תקינות

אז יש לך בעיה במערכת ההצתה או הדלק או כיוונים שסתומים. סיפור קטן.... בעבר היתה לי בעיה ברכב שכאשר הוא מגיע לסל"ד גבוהה (מעל 3500) המנוע מזייף, הייתי צריך לעבור על מרבית המערכות ברכב כולל החלפה של 90% מרכיבי מערכת ההצתה, שיפוץ קרבורטור וכיוון שסתומים עד שהגעתי לבעיה - חוטי הצתה לא תקינים. זה כמו למצוא מחט בערמת שחט !

vq55205

New member
חוטי הצתה

פעם היתה לי בעיה כנ"ל נגשתי למוסכניק שלי .עלינו על האוטו נסענו איזה 200 מטר עצרנו,פתח את הדיסטריבוטור בדק את הפלטינות ומיד אמר לך תקנה סט חוטי הצתה - וצדק . המסקנה תמיד כדאי להוועץ בבעלי מקצוע מנוסים אם יש לך כזה והוא בסדר (קצת נדיר) אז עבור דבר כזה הוא כמובן לא יחייב אותך בתשלום. מזכיר לי סיפור נחמד :אחד נתקע עם האוטו בכפר נידח ולא הצליח להתניע , לאחר בירור נרחב שערך בכפר התברר לו כי בעל המקצוע היחיד בכפר שהיה לו פעם רכב ואולי יוכל לעזור לו היה הנפח .בלית ברירה קרא לו וביקש את עזרתו ,הנפח נכנס עם פטיש מתחת לאוטו , נתן שלש דפיקות והורה לו להתניע .האוטו נדלק .מה אני צריך לשלם לך שאל את הנפח , 103 דולר ענה הנפח .הנהג שילם ולפני שפנה לדרכו שאל את הנפח לפשר החשבון ,דולר אחד לכל דפיקה אמר הנפח , ומה עם המאה דולר שאל הנהג , זה עבור זה שידעתי איפה לדפוק ענה .

Dr Bug

New member
נהוג לבצע את בדיקת הקומפרסיה כך:

מוציאים את ארבעת הפלאגים, מחזיקים את מד הקומפרסיה בצמוד לתבריג במקום הפלאג לחוץ חזק חזק (או לחילופין מבריגים, במקרה של מד מתברג, הקשה יותר לעבודה על חיפושית, אך אפשר ללמוד ממנו יותר), נותנים סטרטר במשך 8 דחיסות (חשוב לדייק בכדי להגיע למסקנות כמו הפרשי לחצים בין הצילינדרים), ניתן להבחין במס. הדחיסות לפי מאמץ המנוע כשהוא מגיע לדחיסת הצילינדר הנבדק, הדחיסה הראשונה נוהגת להעלות את המחט בכ-40 PSI ושתי הבאות בכ-35 כל אחת, ומשם העליות הולכות ופוחתות. כפי שנאמר הקומפרסיה המומלצת היא בין 110 ל-135, מתחת ל-110 המנוע עוד "שורד", ומתחת ל-80 אתה בצרות!!!

Dr Bug

New member
אם כך הגיוני שבעייתך נובעת מ...

1) פלאגים לקויים 2) תקלה מכאנית כגון שסתומים לא מכוונים, רינגים שחוקים או אפילו ראש סדוק!

dejavu

New member
אז ככה

כל מערכת החשמל במנוע חדשה לגמרי, ראש דיסטרבוטור חדש כבלי הצתה פלאגים דיי חדשים וגם הפלטינה וזרוע הרוטור הקרבורטור נקי והשסתומים מכוונים אך עדיין המנוע מזייף, מה שכן הוזכר כאן בפורום הוא גירוז הציר של הדיסטרבוטור כדי להפחית את החיכוך עם הנתק, את זה לא עשיתי כשהרכבתי את הפלטינה (לפני כ 2000 ק"מ), חשוב להזכיר שזה המנוע שהיה דופק אבל לאחר כיוון שסתומים הדפיקה הנ"ל נעלמה כלא הייתה, בקשר לסיפור של צ´ינו ושל VQ,גם אני הייתי במקרה כזה לפני כשנה ומצאתי את עצמי מחליף כמעט את כל חלקי מערכת ההצתה עד שהגעתי לבעיה - פלאג דפוק(חדש), אז לפני שאני חוזר לכאבי הנ"ל הייתי רוצה לרכוש לעצמי מד קומפרסיה ולבצע בדיקת קומפרסיה כדי לדעת בוודאות מניןנובעת בעיית הזיופים, במידה ולא אמצא נפילת קומפרסיה באחד או ביותר מהצילינדרים אפנה את כל כוחותי לתיקון מערכת ההצתה, ולהפך... אז שאלה קטנה בנושא - איפה ניתן להשיג מד קומפרסיה במחיר סביר באזור המרכז (אני מתל-אביב).ועוד שאלה,בקשר לתפעול מד הקומפרסיה - אני מבולבל, לפי מידע שקיבלתי ממקור 1 - לתת סטרטר במשך 10 שניות. מקור 2 - 8 דחיסות. מה הכוונה? דרך אגב - הברגים של כיוון תערובת האויר והדלק בקרבורטור לא מגיבים כלל. תודה, שלומי.

vq55205

New member
קרבורטור

ברגי הכיוון שאתה מדבר עליהם הינם בעלי חשיבות רבה , נראה לי כי חוסר התגובה של ברגים אלה נובע מהעובדה שהם פתוחים יתר על המידה והגיוני מאוד כי בעיית הזיוף נובעת מכאן. למעשה ישנו בורג אחד ה"אחראי" על כיוון התערובת והוא יותר קטן .הבורג הגדול יותר הינו כיוון הטורים (שים לב כיוון הטורים לא מתבצע ע"י הבורג שעוצר את הדירוג של מצב הצ´וק כפי שנהוג לחשוב בטעות נדמה לי כי קוראים לו בורג עצר המשנק והוא בכל מקרה לא צריך להיות מהודק לעצר המשנק-הרכיב הזה עם המדרגות אלא כמעט נוגע במדרגה הנמוכה ביותר (כאשר המנוע חם)) לא חשוב , הענין לגבי ברגים אלה תנסה לסגור אותם (שם המשחק כאן "בעדינות") עד הסוף אם הצלחת להגיע למצב שהם עוצרים אז הגעת לתחילת דרכם וזהו איזור הכיוון , אם לא הגעת למצב זה כנראה שהם באמת לא מגיבים בגלל שההברגה שם התקלקלה במקרה זה אני לא יודע מה להגיד לך אולי תנסה להוציא את הבורג או שניהם לפי המצב ולנסות לעטוף את ההברגה בטפלון לבן שמשמש לחיבור צינורות מים כאשר אם יש חורים על ההברגה (למעבר דלק) תחורר גם את הטפלון הזה באותו מקום . (תשמע חוות דעת נוספת כי אני לא בטוח אם הטפלון עמיד בטמפרטורה אליה מגיע הקרבורטור זה רעיון שעלה לי בראש רק עכשיו אז אולי יהיו כאן רעיונות יותר טובים דרך אגב אם לא תצליח לשלוט על ברגים אלה לא תהיה ברירה אלא להחליף קרבורטור). אם בכל זאת הגעת למצב שהם סגורים ,תפתח את הקטן כארבעה סיבובים ואת הגדול כסיבוב אחד ואז תנסה להתניע. אם הגעת לשלב הזה והזיוף נשאר לכשהיה הסיבה אינה הקרבורטור. ,

dejavu

New member
תודה

תודה VQ, את בעיית הברגים הלא המגיבים פתרתי ע"י חיבור חוט בין הכוהל ויוניט הIDLE על הקרבורטור מה שגרם לברגי האויר והטורים להגיב בחזרה, כיוונתי את הפלטינה ועשיתי כיוון הצתה כמו שאמרת והמנוע עכשיו עובד טוב יותר ולא מזייף בכלל (בינתיים) למרות שנראה כאילו הטורים עלו מעט ובמקביל המנוע איבד מעט כוח (אולי כיוון ההצתה שלי לא נכון)... או שאולי נזק באחד מהצילינדרים או הראשים לכן אני חוזר לשאלה הראשונה שלי - איפה ניתן להשיג מד קומפרסיה ?? ביררתי בדפי זהב בחנויות לחלקי חילוף אך לא מצאתי כלום, אם אתה או מישהו אחר יוכל להפנות אותי למקום עם מד קומפרסיה במחיר סביר אני אודה לו מאוד וגם קצת עזרה בתפעול המכשיר לא תזיק :)

vq55205

New member
מד קומפרסיה

יש לך בדף הזה למעלה הודעה מ - KITT איפה לקנות אם אין להם תבקש שיפנו אותך לאן לפנות אם לא הסתדרת תנסה לברר בא.ש. ברח´ המסגר כדי שיפנו אותך אפשרות נוספת תתקשר למוסך תל אביבי לדוגמא מוסך רון ברחוב המסגר ותשאל אותו איפה משיגים אחרי כל זה בטוח תמצא. לענין הכיוונים , הפעולות בקרבורטור הינו כוון קרבורטור (כיוון הצתה מתייחס למערכת החשמל) בכל מקרה הערכים שציינתי בפניך הינם קירוב ,כמובן שאם הטורים גבוהים תכוון לרמה הרצויה (מובן לאחר שהמנוע חם) גבי הבורג הקטן יותר תתחיל לסגור אותו בעדינות עד שהמנוע יתחיל לזייף ואז תפתח אותו עד שהזיוף נעלם , תחזור שוב לכיוון הטורים אם צריך.לגבי מדידת הקומפרסיה חשוב שהשסתומים יהיו מכוונים שסתומים לא מכוונים יתנו לך תוצאות מוטות של הקומפרסיה , מכל מקום אם כל הכיוונים האלה לרבות כיווני ההצתה נעשו כמו שצריך אין זיופים והסחיבה טובה אז לפי דעתי ענין הקומפרסיה הופך להיות משני.

dejavu

New member
המנוע

כבר לא מזייף והסחיבה דיי טובה, אך נראה כאילו צריכת הדלק גבוהה מאוד... ייתכן מצב שמנוע עובד בצורה טובה אך צריכת הדלק עדיין גבוהה (כאשר הטורים עומדים על 850-900 סל"ד)

dejavu

New member
בק פייר

שכחתי לציין, המנוע עובד טוב אך זורק בק פייר מדי פעם....

vq55205

New member
בק פייר

למיטב זכרוני יש שתי סיבות עיקריות לדבר , אחת מהן קשורה להצתה והוזכרה כאן , אותה בעיה בהצתה מקורה יכול להיות בכיוון לקוי של הפלטינות אם אני לא טועה סגורות יתר על המידה.סיבה נוספת שמתאימה גם לצריכת דלק גבוהה היא ראש מנוע וזה גם מתאים לתאור המצב שצד שמאל חלש .בדיקה לבריחת קומפרסים היא בעת פעולת המנוע , מי שמבין יזהה את הבעיה לפי שמיעה , בדיקה שאתה יכול לבצע - מנוע כבוי בהילוך סרק סובב את הפולי עם כיוון השעון ותנסה לשמוע בריחת אויר משהו כמו פססססט...בעת שבוכנה מס´ 3 ו/או 4 נמצאות בשיאן אם שמעת יש לך סדק בראש המנוע ויש לך "עכבר" במנוע.

למעלה