ניצוץ אלוהי...

רונית*

New member
ניצוץ אלוהי...

הגענו לעולם נקיים וטהורים - מחוברים לצרכינו ולרגשותינו - חופשיים לבכות, לצחוק, לגהק, לפלוט ועוד.... חופשיים, משוחררים ונאהבים..... קצת.. גדלנו... התחלנו לדבר... בהתחלה צוחקים מהשגיאות שלנו ואנחנו חמודים ומצחיקים, אבל אז, מגיע האילוף... אל תעשה כך, אל תגיד כך, לא יפה לנהוג כך. אותו יצור טהור ונקי הופך להיות חיה מאולפת שחיה בתוך חברה מאולפת. נכנסנו לגרוע מכל... המוסכמות החברתיות... הגענו לעולם נקיים וטהורים - כל אחד קיבל טביעת אצבע משלו - יחודית אך ורק לו... אין שני לך ואין שני לי. מרוב אילוף "וחינוך כביכול" שכחנו את "האני", שאנחנו שונים - שכחנו ששנינו יחד זה השלם. אך מרוב אילוף - שכחנו מי אנחנו והתאהבנו במשחק החיים. בנינו מסכות, עכבות, פחדים, חומות ואגו.... לאט לאט נעלם הניצוץ. אנחנו מגיבים לאותם שכבות שאימצנו, שכחנו שאנחנו ניצוץ מיוחד ויחודי ורוצים להוכיח ולהלחם על קיומנו בשעה שאנחנו ניצוץ אלוהי מושלם. לימד אותי איש חכם.. להסתכל לעומקם של דברים.. להתבונן בין המילים, לקרוא בין השורות, להוציא את הטפל ולמצוא את העיקר... כך יכולה אני לראות את האדם מאחורי המסיכה. לזכור שהוא ניצוץ אלוהי ואני ניצוץ אלוהי ושנינו יחד זה הכל. אז בואו נוריד את ההגנות והמסיכות ונזכור שאף אחד לא אוכל את הפרוסה של האחר.. לכל אדם יש מקום בעולם. כל אדם הוא ניצוץ אלוהי וטביעת האצבע שלו היא חותמתו. אני ואתה נשנה את העולם..... ואז יבואו גם כולם......

רוקוקו

New member
נשנה יחד את העולם?

בכייף רונית אבל בבקשה אל תזמיני את כולם. הם רק מקלקלים לנו את העולם, נחיה רק אני ואת לבד בעולם שיש בו רק טוב! חחחחחחחחחחחחחחחח רוקוקו. & & & ועוד דבר קטן בוקררררררררררררררררררר טוב לך חמודה שלי!!!!!!!!!!!!!!

אפרת.א

New member
וכתוספת לדברייך ...לדעתי...

כל אחד מאיתנו חי רק פעם אחת. בחיים שלנו אין הבטחות. יש רק אפשרויות. כל אחד מאיתנו אמור לנצל את הפוטנציאל שלו... הרפואה אומרת לנו כי הבריאות היא תכלית הכל... האקדמאים אומרים לנו כי המידע הוא הדבר הנעלה ביותר... פוליטיקאים אומרים לנו כי המאבק על החירות הוא היעוד העליון שלנו... מומחים למדעי החברה אומרים לנו כי העיקר הוא שירות טוב. עזרה לאחרים... כלכלנים אומרים כי העצמאות הכלכלית היא העיקר... הדת אומרת לנו כי האמונה היא מכפרת על הכל... אנשי הרפואה, האקדמיה, הפוליטיקה, מדעי החברה או הדת ....מבססים את חיינו על פי עקרונות אותם למדו ועליהם חונכו. לדעתי - ואינני מלומדה כמותם - העיקר הוא ביישום יומיומי של כלל הדברים . כלל הדברים יוצרים הרמוניה של אהבה ....של הקרנת חום, של נתינה וקבלה. של יחסי האהבה בין בני אדם, אהבת הטבע, אהבת החי. קצת מכל דבר - יוצר מעגל קסמים מופלא מעין כמותו... אבא שלי אומר..."לא לבלוע את העוגה בבת אחת - אפשר להקיא או חלילה להחנק...להתענג, ביס אחר ביס...וכל ביס יביא איתו את מלא ההנאה והטעם הטוב והמתוק להפליא שבעוגה..." יצירת הרמוניה ומשולמות עם המצב האנושי כמשהו בלתי מושלם באורח מושלם... ולואי ויכולנו להיות ללא אותן מסכות...ולאחד ניצוצות. שבת שלום לכולנו.

רוקוקו

New member
ממש צודק לא בולעים את העוגה!!!

אבא שלי אמר לי לא לאכול עוגות זה לא בריא ויש בזה סוכר.(:) והיא אומרת לי לאכול שקדים. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה