ניצול add ומוסיקה

ניצול add ומוסיקה

אהלן...קוראים לי אורן ואני בן 22. ורק לאחרונה התגלה ואובחן אצלי ואצל אח תאום שלי add. בכל מקרה כל התקופה האחרונה היתה תקופה מטורפת של מחקר בנושא. וכמה דברים לא עלה לי לגלות. קודם כל דרכי טיפול בגילי, אם יש, ולא התרופות וודו האלה שמאיימות עלי (ריטאלין) אלא משהו קצת פחות יוצר נזקים ובלתי הפיך, (זה בטח גם לא לגילי). אבל הבעיה שרציתי לדבר עליה היא אי יכולת לשמוע מוסיקה, אני רוצה קודם לציין שהבעיה מייצגת רק אותי ולא את אח שלי. המח שלי רץ במחשבות וכך גם קצב הדיבור שלי. דבר זה מונע ממני להצליח לשמוע מוסיקה, וברגע שמתנגן שיר או כל דבר בכלל שאינני רואה אני מאבד ריכוז ושוקע אל עולם של מחשבות. הבעיה אינה נגמרת במוסיקה אלא גם בכל צורה של קשב, אם להקשיב לרדיו, להרצאות, לחדשות (אני ממש מתנכר למה שקורה בעולם). וזה הדבר היחידי דוגרי שאני רוצה לטפל בו. אני עוסק בטיפולים אלטרנטיבים בלי שום קשר לבעיה, והם לא עוזרים. לאחר מאמצים של שנים על גבי שנים הצלחתי ליצור ריכוז קצר של עד חצי דקה בריכוז רב, אבל אז אני הולך לאיבוד. נמאס לי לנסות, ולא להצליח. הדבר מעכב אותי בחיים בהרבה תחומים. ועדיין לא קראתי על מקרה אחד של add שבו האדם לא מצליח לשמוע. לעומת זאת יכולת הריכוז החזותית שלי גבוהה מאוד, ובמקרים שבהם אני גם שומע וגם רואה, אני נשאר מרוכז, אך זה לא פותר הכל בחיים. מבקש עצה, תגובה, קצת רחמים והרבה הזדהות, קורטוב של הערצה עיוורת ובכלל. תודה.

מיכל ט

New member
אהלן אורן

קוראים לי מיכל וגם אצלי גילו ADD ואפילו בגיל יותר מבוגר משלך (25). לגביי שמיעה של דברים גם אני לפעמים מפספסת דברים שאנשים אומרים כך שאתה לא היחיד. לא ממש הבנתי באיזה עוד תחומים אתה מרגיש מוגבל. גם אני ניסיתי טיפול אלטרנטיבי של שיטת גרינברג שהיה מאוד טוב לתחומים אחרים אבל לא לבעיה של ריכוז וארגון. לגביי הריטלין כן נותנים את זה לאנשים בגילנו (אני לוקחת ריטלין) יש המון מתנגדים לתרופה הזו אבל אני יכולה לספר לך שמהיום שהתחלתי לקחת אותה יש המון המון שיפור אצלי לא רק ביכולת התפקודית אלא גם בהרגשה כללית. אז.. אורן, תשאר עם ראש פתוח ואל תשלול דברים מראש. מיכל דרך אגב גם אני מאוד אוהבת מוסיקה, אתה מנגן?

@זהר@

New member
זה ממש מרגיז!!!!

ריטלין? תרופת וודו???? כנראה לא ביררתי מספיק על דרכי הטיפול ואם ביררת על ריטלין כנראה עשית את זה בכנסיה הסינטולוגית!! לולא הריטלין שמאפשר לי להתרכז בעבודה, לקרוא חומר מקצועי ולזכור 5 דקות אחרי דיון מה בכלל היה בדיון ומה אלו הקישקושים שיש בדף שבו סיכמתי את הדיון, לא הייתה לי היום עבודה. לולא הריטלין שמאפשר לבן שלי לשבת בשקט בכיתה ולהתרכז במה שהמורה שלו אומרת ולא בלכלוכים שהמחק עושה, שמאפשר לו שקט נפשי ללא תיסכולים שאותם צריך להוציא על חברים לכיתה, היום היה הבן שלי, ילד בן שבע וחצי ללא מסגרת לימודית! כן, כבר קיבלנו אימוים להוציא אותו מב"ס בעיקבות ההתנהגות שלו. הריטלין מבחינתי ומבחינת הבן שלי הוא הציל חיים. וזה לא היה רופא וודו שהמליץ עליו אלא נוירולוגית שלמדה הרבה שנים בשביל התואר שלה ושיודעת הרבה יותר מהרבה שחושבים שהם מבינים בנושא הריטלין. לשאלה שלך קשה לי לענות כי אני קצת רוגזת על הצורה שבה התיחסת לריטלין כשברור שלא למדת מספיק על התרופה שנמצאת בשוק כבר 60 שנה! והצליה המון ילדים מעתיד שחור ולאחרונה גם מבוגרים.

שלום אורן וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

נחמד שבאת אלינו, תישאר...
קודם כל לגבי זה שאובחנת בגיל מבוגר - כל הכבוד על היוזמה, זה טוב מאוד. לגבי הטיפולים האלטרנטיביים - הרי שיש קשת רחבה ואני אשאיר לנחמה כשהיא תעלה לפורופם לספר לך על זה ולעזור לך למצוא כיוון. לגבי הריטאלין, גם אני מרגישה שיש לך ידע חסר, אבל זו היא זכותך המלאה לבחור שלא לקחת תרופות. אני במקומך הייתי נותנת לריטאלין צ´אנס של שבועיים - כמובן בפיקוח ובהמלצת נוירולוג בלבד ואחרי זה עושה את ההחלטה שלי לגבי השפעת התרופה עלי. יש לך פה הרבה מקום לסימפטיה, לא קל להמודד עם הפרעת קשב וריכוז, אבל אנחנו פה ותבוא עוד, נשמח להקשיב ולעזור. אפרת

דיאנה

New member
שלום אורן - אינני בטוחה , אבל נדמה

ששיטת טומטיס יכולה להועיל לך. אלפרד טומטיס הוא מרכז (ע"ש האיש, כמובן) הממוקם בפריז, אבל יש לו שלוחות בקנדה, ארה"ב ועוד מקומות בעולם. בארץ אני יודעת שיש בכפר-סבא שני אנשי מקצוע - אחד בריטי ואחד אמריקאי, כמדומני העובדים בשיטה. אם יש לך עניין אמיתי - הודע לי דרך הפורום ואנסה ללקט עבורך אינפורמציה רלוונטית. אולי גם אפרת יודעת יותר פרטים אודות השיטה. אני יודעת שהם עובדים עם מכשור מאוד מתוחכם ומשוכלל, וגם מכירה מישהי שבתה היתה אצלם בטיפול והיא מאוד ממליצה לטיפול הזה בסוג מסויים של הפרעת שמיעה. אז שוב, מכיוון שהחיפוש אחר אינפורמציה צורך זמן - הודע לי ואברר עבורך. בהצלחה, ניני.

סליחה סליחה סליחה

קודם כל סליחה, שזה כל כך הרגיז אותך. זה פשוט הרושם שקבילתי מריטלין, וכשהתכוונתי לתרופות וודו לא התכוונתי ללא עובד, אלא לתופעות לוואי. ובקשר לתגובה שלפניה, הכוונה היא שאני לא מסוגל לשמוע מוסיקה, בגלל עודף מחשבות. מצטער על הבלבול. והתשובה שאני מחפש איך אני כן יכול רק להקשיב למוסיקה, חדשות הרצאות ועוד. תודה

בקשר לתופעות הלוואי...

אורן, מעטים סובליים תופעות לוואי לריטאלין, ואלה שכן סובלים, מתוכם רק 2 אחוז סובלים מתופעות לוואי קשות שמאלצות אותם להפסיק ואז יש תחליפים. שוב אני אומרת, תיגש לנוירולוג, ותנסה. לא הצליח? לא נורא מנסים שיטות אחרות, אגב שמעתי שיש שיטה שנקראת שיטת בטהובן, אולי שווה לברר.

תודה ורשיון נהיגה

תודה. נכון לעכשיו החיים שלי בהשהייה בגלל הצבא. אבל זאת בעיה שתפתר עוד כמה חודשים. ואני אפילו חושב להפדש עם נוירולוג ברגילה. עכשיו חשבתי על עוד משהו בעייתי. עד עכשיו לא הצלחתי לעשות רשיון נהיגה. למדתי מלא מלא זמן. ובשלב מסוים חשתי שאין התקדמות. אני נוהג ועושה הכל כשורה אבל תמיד מפספס משהו, מתוף 11 מערכות שצריך לשים לב אליהם אני מצליח להתרכז רק בעשר, ואז אני או שוכח את המראות, או האיתותים או הזקנה שחולפת בכביש וכו´. ריטאלין לא יכול להוות פיתרוןכי, נגיד ואני אלמד נהיגה עם ריטאלין מה אני גם אצטרך לנהוג כל החיים על ריטאלין. בטהובן, מה השיטה? איפה אני מקבל פרטים? וכו´? תודה

@זהר@

New member
סלחתי סלחתי סלחתי

אז ככה, ריטלין עובד על בערך 80 אחוז מאוכלוסית הסובלים מהליקוי. 20 אחוז לא מרגישים כלום, לא שיפור, לא תופעות לואי, כלום. לגבי 80 אחוז הנותרים. ישנם תופאות לואי שמתאפיינות באיבוד תאיבון, כאבי ראש וכאבי בטן. לא כולם סובלים מתופאות הלואי האלו ולחלק מהסובלים, תופעות אלו נעלמות עם הזמן. למי שסובל והן לא נעלמות לא, בדרך כלל מחליפים לתרופה אחרת תחליפית, יש עוד כמה, מצטערת שאיני זוכרת את שמן. אם ריטלין ניתן במינון קטן מידי, השפעתו לא מורגשת בכללל, אבל אם הוא ניתן במינון גדול מידי, זה יכול לגרום למצד של אפטיות וחוסר מודעות כללית, כמובן שברגע שהריטלין יוצא מהמערכת, אחרי 4 או 8 שעות, בהתאם לסוג שניתן, התופעה חולפת. לעיתים יש אנשים שאינם מכירים רטלין שמשיכים את האפטיות הזאת לתופעות לואי של התרופה. אבל חשוב לציין שזה לא תופאת לואי אלא תוצאה של מינון גבוה מידי. הריטלין אינה תרופה ממכרת, היא נמצאת בגוף כ 4 עד 8 שעות (שוב, בהתאם לסוג הניתן) ויוצאת מהגוף עם השתן (ככה אמרה הנוירולוגית שלי). היא אינה משאירה זכר בגוף שהייתה שם. ישנו מצב שבו הריטלין כל כך עוזר למישהו ולכן הוא אינו רוצה להפסיק לקחת ריטלין, זהו מצב של התמכרות נפשית (ולא פיזית כמו אצל מוצרים נקרוטיים) וזה יחסית נדיר. לגבי שמיעה, לפני שאובחנתי, הלכתי כמה וכמה פעמים למבחן שמיעה, כל פעם אמרו לי שהשמיעה שלי תקינה לחלוטין. זה שיגע אותי! הם אומרים ששום דבר לא בסדר אבל כשאני בחברה ואנשים מדברים אלי, אין לי מושג מה הם אומרים. כל כך הרבה פעמים ישבתי עם חיוך דבילי על הפרצוף והנהנתי בלי לדעת בכלל מה אמרו לי. עם הזמן מיקדתי את חוסר השמיעה הזה והבנתי שזה קורה רק כשיש יותר מקול אחד בסביבה שלי. וכשאובחנתי הסבירו לי שבעיתצ המיקוד בקול אחד בשמיעה היא חלק מהליקוי. הריטלין עזר קצת לזה, אבל לא ממש. היום, חברים טובים שלי יודעים שאם אני עוטה עלי חיוך דבילי, זה הזמן להתקרב אלי ולדבר יותר לתוך האוזן כי אחרת אין לי מושג מה הם אומרים. לשמוע מוזיקה בלי עודף מחשבות? לא יודעת, יש כל מיני טכניקות הרגעות שמלמדים, אבל ממש אין לי מושג. הרצאות, חדשות .... תנסה ריטלין שבועים (כמובן עם מעקב רופא), לא יכול להזיק אבל יכול להגיד לך הרבה על יכולת הריכוז שלך.

@זהר@

New member
ואי ואי, כמה שגיאות בהודעה אחת ../images/Emo9.gif

שגיאות כתיב וכתב, נא להתעלם מהן

oren*

New member
נהניתי לקרוא את ההודעה שלך, ובטח

שיהיה נחמד להכיר אדם כל כך מעניין (היי, בלי שום קשר לעובדה שיש לנו אותו שם פרטי
). גם אני הולך לאיבוד כשיש מוזיקה ברקע, לפעמים זה אפילו די מצחיק (בעיקר כשאני מתכתב עם אנשים באינטרנט וכותב שטויות שלא קשורות בכלל למה שהם שאלו אותי). אני אוהב לעבוד בשקט, למרות שדווקא אומרים שמוזיקה אמורה להרגיע ולתת הרגשה נוחה יותר. אצלי זה לא כל כך קיצוני כמו אצלך, אני מאוד מחובר לחדשות ולמדיה בכלל, הבעיה נוצרת בעיקר כשאני עובד או כשלמדתי וחברים היו מדליקים רדיו או טלוויזיה. אני מקווה שאפרת לא תגיד מילה אחת על קצב הדיבור שלי
בוא נגיד שאם הייתי שופט בבית משפט הייתי עושה לקלדנית יבלות בידיים. דרך אגב, האם אתה שם לב להבדלים בשמיעת המוזיקה בין סוגים שונים של מוזיקה? אני למשל מאוד מתחבר למוזיקה ישראלית ואין לי בעיה כשיש ברקע דיסק של שלמה ארצי או ריטה ורמי.

לא

התשובה היא לא!!! אין הבדל בין סוגי המוסיקה.תודה על ה ודרך אגב מטרת הלא!!!! היתה לעורר סקרנות ולשעשע אותי, ולא לתקוף. ביי

jnorbach

New member
תפיסה שמיעתית

שלום אורן, קודם כל רציתי להרגיע אותך שיש תופעה ב ADD של שליקוי שמיעתי שלא קשור ליכולת השמיעה הכללית שלך. כלומר אם נבדקת וחוש השמיעה תקין, אזי הבעיה היא בתפיסה השמיעתית. אני מניחה שאתה ואחיך הנכם תאומים זהים ולכן אותה בעיה מופיעה אצל שניכם (מה שלא קורה אצל תאומים אחים). אם אתה מתנגד לריטאלין, קיים הטיפול האלטרנטיבי הפועל על החושים והמוטוריקה בו זמנית ויתכן שיעזור לך. מה שבטוח שאני מבחינה שחוש ההומור שלך לא נפגע ואין לי ספק שאתה יודע לשהתמש בו ולהעזר בו ויכולת זו היא מצויינת ותורמת לכל אחד העושה בו שימוש טוב. בברכה, נחמה

למעלה