ניצול הילדים

salt of earth

New member
ניצול הילדים ../images/Emo10.gif

קטע מצוין של הבישוף בוטרוס מועלם על הניצול של ילדים ע"י הקבלנים- תופעה שנמצאת במגזר הערבי והוא מספק פרספקטיבה נוצרית לסוגייה חברתית זו. תרגום תמציתי יבוא בהמשך. هؤلاء الصغار- بقلم المطران بطرس المعلم عُقِد في باريس هذا الأسبوع مؤتمر دولي ضمّ 58 دولة، للتوقيع على اتفاقيةٍٍ "ضد تجنيد الصغار". وفي المناسبة عُرِضت مشاهد لتدريب الأطفال على استعمال السلاح، أو لجعلهم دروعا بشرية في المعارك، يقاتلون فيها أترابهم في الصفوف الأمامية من ساحات القتال، علما بان بين الموقِّعين دولا كبرى "مانحة" تقدِّم هذا السلاح "مجانا" أو وفق قروض "مريحة" وبعيدة المدى، كما ان هناك دولا صغرى شاكرة، تُقبِّل اليد لهذا الدعم السخي الذي يساعدها في الدفاع عن نفسها بِطاقاتٍ بشرية اضافية ! وعلمًا أيضًا ان هذه الاتغاقية هي في النهاية "غير مُلزِمة"!!! وأقرب من باريس ما حملت الينا أيضا وسائل الإعلام في هذا الأسبوع، وبالصور والشهادات الدامغة، أن أطفالا ما بين السادسة والعاشرة ينامون في مقبرة احدى قرانا العربية. انهم "من الضفة الغربية، مهنتهم التسوّل في شوارع اسرائيل ومساجد قرى ومدن الوسط العربي...يأتي بنا مقاول الى داخل اسرائيل بالاتفاق مع أهلنا، وله نصيب مما نحصل عليه من أموال التسوّل..." أما المسؤول عن هذا الوضع المأساوي فهو، في نظر من يسأل الصحفي، "ربما اسرائيل وربما السلطة الفلسطينية، وربما مصر التي اخترعت هذه الحالة، وربما السعودية...وربما امريكا" أيُصدَّق مثل ذلك ونحن في الألف الثالث؟ أين هيئة الأمم وشرعة حقوق الإنسان؟ اين شرعة حقوق الطفل؟ أين اليونيسف وسائر المؤسسات الدولية المعنية؟ الخبر في الفقرة السابقة استقيناه من الموقع الإلكترون&

salt of earth

New member
המשך..

الخبر في الفقرة السابقة استقيناه من الموقع الإلكتروني "بانيت" لجريدة البانوراما. قرأنا الخبر بذهول في الموقع المذكور، وقرأنا جميع التعليقات الواردة عليه، وهي تفوق المئتين، قلما خلا منها واحد من ذكر الله، وأحيانا أكثر من مرة في التعليق الواحد. الأكثرون استغاثوا به على هذا الظلم، ونحن شعب لا يغيب ذكره تعالى عن شفاهنا في كل لحظة، وآخرون تساءلوا أين هو الله، وكادوا ينكرونه، ولكن مجرّد افنقادهم له علامة صحة وعافية، وظاهر الإنكار هو غضب مقدس يعني العكس تماما. ولكن حرام أن نتعامى عن ظلم البشر وقسوتهم وموت الضمير في قلوبهم، لنوجه اصبع الاتهام الى الله عزَّ وجلّ، خالق الأطفال والساهر عليهم. ألم يولد طفلا صغيرا ليصير واحدا من هؤلاء الصغار ؟ ألم ياوِ، طفلاًً، الى مغارة، كما يأوي اليوم ملايين الأطفال الى الكهوف والمقابر ؟ ألم يُهَجَّر رضيعاً كما يهجَّر اليوم أيضا عشرات ملايين الأطفال عندنا وحولنا وتحت كل سماء ؟ أليسوا هم، هؤلاء الصغار، موضوعَ محبته الخاصة يحتضنهم ويباركهم:"دعوا الأطفال يأتون إليَّ ولا تمنعوهم، فإن لمثلهم ملكوت الله، فالحقَّ أقول لكم: إنّ من لا يقبل ملكوت الله مثل طفل لا يدخله" (مرقس 10/14-15). لقد وحّد بين نفسه وهؤلاء الصغار: "من يقبِل ولدا مثل هذا فإياي يقبل، ومن عثّرأحد هؤلاء الصغار المؤمنين بي، فحريٌّ به أن تُعَلَّق في عنقه رحى حمار ويُقذَف به في البحر" (متى 18/5-6). هؤلاء الصغار هم مئات الملايين من الأطفال الذين لا سقف لهم ولا غطاء ولا كساء ولا غذاء ولا دواء. ألم يقل يوما: "إنّ للثعال&#

salt of earth

New member
המשך...

תפוז יא קוטע ערבית
هؤلاء الصغار هم مئات الملايين من الأطفال الذين لا سقف لهم ولا غطاء ولا كساء ولا غذاء ولا دواء. ألم يقل يوما: "إنّ للثعالب أوجرة ولطير السماء أوكارا، أما هو فليس له موضع يُسند اليه رأسه" (لوقا 9/58) وليس مجرَّدَ صدفة أن يكون هؤلاء الصغار بالذات محور تفكير الكنيسة وتأملها وعنايتها في المسيرة نحو الفصح، التي بدأًتها قبل أسيوعين. فهي في انجيل الأحد بعد غد تضع أمام عيوننا مشهد يوم الدين، حين يظهر المسيح بكل مجده، فيُحشَر لديه جميع الأمم، فيفصل الصالحين عن الأشرار، ويقول للأولين: "تعالوا أيها المباركون، رِثوا الملك المُعَدّ لكم، لأني جعت فأطعمتموني،وعطشت فسقيتموني؛ كنت غريبا فآويتموني، وعريانا فكسوتموني؛ وكنت مريضا فعُدتموني، وسجينا فأتيتم إليّ. حينئذ يحيبه الصدّيقون قائلين: يارب، متى رأيناك جائعا فأطعمناك، او...فيجيب ويقول لهم: ألحقَّ أقول لكم إنكم كل مرة صنعتم ذلك الى أحد هؤلاء الصغار الذين هم إخوتي، فإليَّ أنا قد صنعتموه." ويقول للأشرار: "إليكم عني أيها الملعونون، الى النار الأبدية، لأني جعت فلم تطعمزني، و...(باقي ما ذُكِر أعلاه، ولكن بالنفي) فيجيبون هم أيضا ويقولون: يارب، متى رأيناك جائعا أو ... ولم نخدمك ؟فيجيبهم فائلا: ألحقّ أقول لكم إنكم كل مرة لم تصنعوا ذلك الى أحد هؤلاء الصغار ، فإليّ لم تصنعوه – فيذهب هؤلاء الى العذاب الأبدي، والصدّيقون الى الحياة الأبدية" (متى 25/31-46).

salt of earth

New member
המשך..

وغدًا هو "سبت الأموات" ، والرباط واضح في ترتيب الكنيسة بين ذكر الموت غدًا ومشهد الدينونة بعد غد. كلنا الى الموت سائرون. ولكن على أيّ شيء سنحاسَب؟ لن نُسأل كم صلاة أقمنا، ولا كم يوما صمنا، ولا كم شمعة أضأنا او مسبحة تلونا، او كنيسة او مزار قديس زُرنا... - كلها ولا شك عبادات مستحبة، ولكن السؤال الأهمّ سيبقى: هل أطعمنا؟ هل سقينا؟ هل آوينا؟ هل كسونا؟ هل... – وبكلمة: كيف كان تعاملنا مع هؤلاء الصغار ؟ فمن له أذُنان للسماع فليسمع.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבהחלט נושא כאוב ומציאותי..

אלו מחשבות שאני חושבת עליהן המון..כי נתקלת בילדים אלו בהמון כבישים והם קופצים בקושי בגובה החלון לבקש נדבה עם פנים ובגדים מלוכלכות.. ולפעמים יש לי דברים מתוקים באוטו.. ואני מציעה או משהו אחר שנותנת, ושואלת לשמם.. מאיפה הם, והם עונים בחשש רב ומסתכלים סביבם כאילו תכף מגיע האדם שאחראי עליהם לצעוק עליהם כי התבטלו.. ואני עוזבת את המקום נוסעת ועיני עליהם במראה.ודמעות לא פעם ברחו לי בסיטואציה כזו..ותפילה בלבי תמיד שהילדים המעונים האלו..ימצאו את שביל האור, ושישוע יפגוש אותם..ויגאל את העולם מעוד דור סורר ואפל

lion 7

New member
פעם העליתי סוגיה זו בפורום ערבים

באמת קשה לסרב למראה הילד הזה , קשה לדחות את הדבקה לעוד פירורי כסף , זעקה לשמים על גורל הילדים התינוקות אלה , חלק מהם (בנות) מועסקות בזנות , מאד מרתיח ומאד מזעזע , פעם שמענו על זה מחוץ לארץ , במיוחד מצרים, סעודיה (בנות המועסקות בשירותי בתי עשירים, מנוצלות למין וכו`, עם אופציה של לא להתלונן) היום זה לא קורה בפיליפין , זה קורה כאן , פעם חלמתי בהיותי צעיר . להצטרף לאגודה , או מנזר או ממסד מקומי כמתנדב , לעזור לנזקקים באזור שלי , אנשים רוצים עזרה המוניטרית, ולא בישור , כמובן יראו קודם אהבת ישוע בעזרה שלנו, זה היה חלום שחלקית התגשם, אנחנו כערבים ישראלים, רואים בהתנדבות , מעשה לא יאה לנו , בניגוד להרבה חברים שהיו כאן מחו`ל , הם ויתרו על חיי הנעם בצל המשטר הנוח האמריקאי או האירופי , ובאו לכאן , לעזור לתרום ,פה אחד מכמה מקומות יעד , כגון סודן, או מרכזי פליטים מכל עם , לאו דוקא בשטחי הפלסטינים, כמו באפריקה , או בהודו , סיפרו לי חברים מחו`ל , על הודו , שמצב העניים במצרים הוא גן עדן לעומת הודו , אנשים ישנים ברחובות , העוני מחריד , אלוהים אנו חיים בנועם ואחרים מתים מרעב , ורואים את התפוח רק בחלום . הוי כמה המצב הוא קשה לילדים כאן .. ‏שאלתי אחד הקבצנים באחד הרמזורים , למה שאבא מתיר לו לעסוק בעבודה זאת ? ענה לי המסכן, קורע הלב , שאבא בבית וקשה לו לצאת לעבוד .. בוטרוס מועלם תודה לך על האומץ ועל התזכרת הזאת לנו , כנציגי ישוע , שחייבים לעזור לזולת ...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifואני בתורי העליתי שם בזמנו את

חלומי על פרוייקט של הבית החם, שכעת ישנה שם ויהיה הבית של יסוע, בית ללא מטרת רווח, ומקבל את פני כל ילדי העיר.. והסביבה, ללא הבדלי דת,מוצא או שפה.. אלו שצריכים, אלו שקר להם, אלו שרעבים, אלו שזקוקים לחיבוק ואוזן קשבת.. זהו חלומי היקר מלפני כמה שנים טובות.. אני מאמינה שהחלום יתגשם, כי יד אלוהים עוד תאיץ אותו קדימה, כי יש צורך לעוד ביצועיסטים ואנשים שידעו לעזור ולהוביל את הפרוייקט קדימה.

lion 7

New member
זמן חיינו כאן הוא יחסית טיפה ממימד

האינסוף בחיי העולם הבא , הלואי שנלמד לא רק הצטרפות אחת מבנותינו למנזר , או הצטרפות לספינת הלוגוס בעולם בכדי לעזור לבישור במזרח הרחוק , או איזה שנתיים שלוש במכללה מסיחית , להתנזר במלואו וגם חלקית, מחיי הנעם, לוותר על חלק מהרכוש ויסוע יתן לבסוף פי פי כמה עכשיו ובעולם הבא , כי משמח מאד הנתינה יותר מלקבל .. שיפרד רעיון מבורך מאד , יסוע תן כתף לרעיונות ולחלומות אלו , לא רק נקבל מחו`ל אלא נתרום מכאן לבנייה לעזרה לאחרים, בלי הבדל , כי אנו בענוה מלח הארץ .. ויאה למלח לסדר את טעם החיים .. הלואי שכן

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאמן אמן שזה יצא לפועל..

אני כבר במחשבות להתחיל חסוך בשביל זה קצת.. כי כמה אפשר לסמוך על תרומות.. האנשים בעידן זה דיי מנוכרים לסבל הזולת לצערנו.. ורק אם נזיע בעצמנו והשינוי יתחיל מכל אחד ואחד אישית אפילו נקודתית מחברי פורום זה והחוצה.. אז כלום לא ייעשה..
כמו נקודת אור ברשת שנחשוב על עצמנו ונשאף להאיר יותר ויותר רדיוס מסביב בכל יום מחדש
אמן.

lion 7

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif

כנסיית ירושלים היא דוגמא לטבע האנשים כאן ובמזרח, היא היתה עניה , תמיד קיבלה תרומות מכנסיות מחו`ל, זה המצב גם היום , להיות עצמאיים אי אפשר , קל מאד לקבל כסף מחו`ל , וכמובן אלה יכתיבו לנתרמים נוהל הענינים.. כמה קשה לבנות כנסיה כאן , או כל מקדש אחר לדתות אחרות, אם הנוהל הוא היד המושטת , ההתבכינות שאנו עניים, כאשר אתה תורם , אתה מתברך, קשה להאמין בזה , ואם תרצה לבדוק אמינות האמונה וטיבה , די לגעת בכיס של אנשים , בכדי לדעת חוזק האמונה , נא לקרוא על הגניבות בספר מלאכי , בזמנו כתבתי שיר על התרומות , ועל איך אנו גונבים את אלוהים ... אם נרצה תחייה כאן, ורעידה רוחנית אנו צריכים להיות הראשונים בלהקריב את כיסנו , תחילה בכנסיות , ולא נסמוך על שום גרוש מחו`ל .. זאת אחת הסיבות שאין ברכות באזור כאן .. זו דעתי למרות שהיא קשה , אבל יש ויש היוצאים מהכלל , תזכורת למייסד מפעל פורד האמריקאי והעדויות שכתב מהברכות מעצם תרומותיו כשהיה עני .. ואיך ישוע ברך פי כמה בימי המחסור במשבר הכלכלי בתחילת המאה ה20 ..

salt of earth

New member
תרגום תמציתי

הבישוף מועלם מתחיל את הנושא באיזכור הועידה שנערכה בפריס לזכויות הילד ועל העצומה נגד גיוס ילדים במלחמות. אך הוא מזכיר סוגייה שפורסמה בעיתון מקומי ערבי על ילדים מהשטחים שמנוצלים ע"י קבלני עבודה והוא שואל איך זה קורה בימינו שילדיהם בני 10 עובדים עבודות פרך וישנים בבתי קברות ובסוף הקבלנים מרוויחים כסף מהם. והוא מזכיר את האמירות של ישוע על הילדים ואיך הם יקבלו את מלכות השמיים. <וירא ישוע וירע לו ויאמר אליהם הניחו לילדים לבוא אלי ואל-תמנעום כי לאלה מלכות האלהים: 15 אמן אמר אני לכם כל אשר-לא יקבל את-מלכות האלהים כילד לא-יבא בה> (מרקוס 10:14-15). וכאשר יבוא הדיין באחרית הימים הוא ישאל אותנו מה עשינו בשביל אותם ילדים כפי שזה כתוב במתי 25:31-46 "והיה כי יבוא בן-האדם בכבודו וכל-המלאכים הקדשים עמו וישב על-כסא כבודו: 32 ונאספו לפניו כל-הגוים והפריד ביניהם כאשר יפריד הרעה בין הכבשים ובין העתודים: 33 והציב את-הכבשים לימינו ואת העתודים לשמאלו: 34 אז יאמר המלך אל-הנצבים לימינו באו ברוכי אבי ורשו את-המלכות המוכנה לכם למן-הוסד העולם: 35 כי רעב הייתי ותאכילני צמא הייתי ותשקוני ארח הייתי ותאספוני: 36 ערום ותכסוני חולה ותבקרוני במשמר הייתי ותבאו אלי: 37 וענו הצדיקים ואמרו אדנינו מתי ראינוך רעב ונכלכלך או צמא ונשקה אותך: 38 ומתי ראינוך ארח ונאספ או ערם ונכס: 39 ומתי ראינוך חולה או במשמר ונבא אליך: 40 והמלך יענה ויאמר אליהם אמן אמר אני לכם מה-שעשיתם לאחד מאחי הצעירים האלה לי עשיתם: 41 ואז יאמר גם אל-הנצבים לשמאלו לכו מעלי ארורים אל-אש עולם המוכנה לשטן ולמלאכיו: 42 כי רעב הייתי ולא האכלתם אותי צמא הייתי ולא השקיתם אותי: 43 ארח הייתי ולא אספתם אותי ערום ולא כסיתם אותי חולה ובמשמר ולא בקרתם אותי: 44 וענו גם-הם ואמרו אדנינו מתי ראינוך רעב או צמא או ארח או ערום או חולה או במשמר ולא שרתנוך: 45 אז יענה אתם לאמר אמן אמר אני לכם מה-שלא עשיתם לאחד מן-הצעירים האלה גם-לי לא עשיתם" אלוהים לא ישאל אותנו כמה נרות הדלקנו וכמה תפילות התפללנו כי כל אלה חשובים לקידוש שמו אך ישאל אותנו האם האכלנו את הרעבים, השקינו את הצמאים, נתנו קורת גג לחסרי בית. ובמילים אחרות מה עשינו למען אותם ילדים בכתבה. http://panet.co.il/ysc.php?ac=showarticle&article_id=51886&category_id=31 אמן!

אנטוליו

New member
האשמה על ניצול הילדים רובצת במידה

לא קטנה גם על הוריהם. אם אין ביכולתם לפרנס אותם, למה הם עושים כ"כ הרבה ילדים, ולא 1 או הכי הרבה 2, כמו שמקובל במערב, על מנת להבטיח רמת חיים סבירה?

salt of earth

New member
וזה מזכיר לי כמה דברים

קטע שהבאתי בתחילת הפורום: השאלות שישאל אותך אלוהים ושיר לחג המולד שהיינו שרים כשהיינו קטנים שמדבר על הרוח האמיתית של חג המולד "כאשר אנחנו משקים צמאים זה חג המולד, כאשר אנחנו נותנים בגד אהבה זה חג המולד, כאשר אנו מנגבים את הדמעות בעיניים של העצוב זה חג המולד, כאשר נצמיח בלבבות תקווה זהו חג המולד" ليلة الميلاد يمحى البغض ليلة الميلاد تزهرالأرض ليلة الميلاد تدفن الحرب ليلة الميلاد ينبت الحب عندما نسقي عطشان كأس ماء ,نكون في الميلاد عندما نكسي عريان ثوب حب,نكون في الميلاد عندما نكفكف الدموع في العيون , نكون في الميلاد عندما نفرش القلوب بالرجاء , نكون في الميلاد عندما اقبل رفيقي دون غش , اكون في الميلاد عندما تموت في روح الانتقام , اكون في الميلاد عندما يرمد في قلبي الجفا , اكون في الميلاد عندما تدوب نفسي في كيان الله , اكون في الميلاد להשמעה

yaponchik

New member
רק כילדים ניכנס למלכות האלוהים

כל כך עצוב לי באמת לראות דברים כאלה, יש מיקרים כאלה בכל מקום, אפילו את הכסף שהם עצמם אוספים לוקחים מהם, צריך להתפלל בישבילם הרבה, ולתת להם כמה שיותר שימחה, לאמר להם מילים שיעודדו אותם שיכוונו אותם, אם אתם יודעים שמבקום שאתם הולכים לעבור יש ילדים כאלה, תכינו איתכם סוכרויות ודברים בישבילם, ואולי אפילו אתם יכולים לברר איפה הם גרים, ולשלוח אליהם משהו תיהיו אור, כפי שאדוננו היה. ותאהבו אותם כפי שאבינו אוהב אותנו...כמה רחמים ודמעות ישוע מפגיעה באדם בשמים ולנו אסור לשקוט. אני מאחל לכם שבת שלום ומבורכת באהבת אלוהים אבינו ושופעת אור של ישוע אבל אני מאחל לילדים העזובים, שמכאיבים להם, שנוטשים אותם, שמשקרים להם, שמנצלים אותך:( אני מאחל להם שילחמו בעד החופש, שיגיעולחרות שבאדוננו ישוע המשיח, שיקבלו את מלוא האהבה והחום מאבינו בלילות ושיביא להם כוח בימים. ושאלוהינו יגן עליהם מכל רע ומפני מזיקים ואנשים השבויים בשטן! החס והרחמים איתם! וכמו ששאול שלח בחזרה את פילימון כברלא כעבד אלא כבן כאח אהוב בגוף המשיח כך גם הם ישוחררו בשם ישוע המשיח! מכל המוסרות והרעות שבאו עליהם! ליבי כאוב על גורל הילדים האלה.

למעלה