ניפוח השרירים

ניפוח השרירים

שלום המטרה שלי להצטרף לחדר כושר הייתה בשביל לשפר את מראה הגוף... אולי גם בשביל הכוח אבל בעיקר מראה. אני כבר כמה חודשים (שלוש בערך אני חושב) בחדר כושר ואכן יש שיפור ואני עולה במשקל אבל אני מרגיש שהשינוי בגודל השרירים לא גדול. כיצד אפשר לעבוד על ניפוח שריר? איני רוצה לנפח את השרירים יותר מידי אבל אני יודע שיש שיטות אימון מיוחדות בשביל ניפוח מהיר לשרירים. תוכלו לעזור לי?

ניפוח

אשמח אם תוכל להשיב על השאלות הבאות: מהי תוכנית האימון הנוכחית שלך כיום ? כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן וכמה זמן ? בן כמה אתה ? כמה אתה שוקל ומה גובהך ? איך אתה אוכל ביום ? חזור אלי וביחד נמצא פתרונות רמי

אוקי אז

תוכנית האימונים שלי היא: חדר כושר שלוש פעמים בשבוע לפרט מה אני עושה ואיזה משקלים? זה בעיה כי אני לא יודע את כל השמות של המכשרים יש פרפר - אני עושה על 27.5 חמש עשרה פעמים כפול שלוש יש את המכשיר שמורידים על החזה או אל העורף לשרירי הכנפיים - 35 חמש עשרה כפול שלוש בטן - זה לא מה שאני רוצה לנפח כי יש לי כבר אבל אני עושה שלוש סטים של כמה שיותר. זה בערך שלושים כפול שלוש יש את המכשיר לרגליים אבל לזה אני גם לא מעוניין לפתח (אני רוצה לפתח בעיקר שרירי חזה וידיים וכנפיים) יש את המכשיר ששוכבים באלכסון ומרימים ומרידים מוט אז אני חושב שהמוט הוא חמש עשרה - שש עשרה קילו (אני לא בטוח) ועוד משקולת של אחד וחצי בכל צד. יש את המכשיר שעומדים ומרימים את המרפקים ואת המוט אל הכתפיים ( בשביל שרירי כתפיים) אני עושה על עשרים וחמש קילו חמשעשרה כפול שלוש באותו מכשיר יש שומושכים שתי רצועות מלמעלה עד לצידי האגן לשריר האחורי של הזרוע - עשרים קילו חמשעשרה כפול שלוש ויש את זה שפשוט מרימים את המוט בלי להרים את המרפקים אבל להביא את זה לחזה עדיין וזה לשרירי הזרוע בבית אני עושה מתח כמה שיותר כל יום זה לא קבוע אם פעם אחת או הרבה אני עושה מחמש עד עשר. ושכיבות שמיכה גם לפעמים שזה בערך ארבעים או ארבעים וחמש בקטעים של עשר או חמשעשרה. זהו בחדרכושר סהכ זה שעה ומשהו (בגלל הריצה בהתחלה והחימום גם) אני בן 15 שוקל 51 גובה - בערך מטר שבעים יכול להיות קצת יותר אני טבעוני אבל אוכל הרבה מאוד, במיוחד אחרי הצהריים מחממם לי טבעול או אוכל עוד או קורנפלקס או משהו. תמיד עם קערה :) זהו תודה

תוכנית

התוכנית שציינת (לפי מה שהצלחתי להבין) הנה תוכנית למתחילים בחדר כושר, עכשיו אחרי שאתה נמצא בחדר כושר 3 חודשים הגיע הזמן להתקדם לתוכנית אחרת. להשגת תוצאות כפי שאתה רוצה המינימום הוא 3 אימונים בשבוע ולכן בתוכנית אימונים של 3 פעמים בשבוע הייתי ממליץ לך להתאמן על 3 קבוצות שרירים באימון לדוגמא: אימון 1 - חזה, רגלים, יד קדמית (אל תוותר על אימון רגליים !!) אימון 2 - גב, יד אחורית, כתפיים בטן ניתן לשלב לסרוגין בסוף האימון. 9 סטים לקבוצת שרירים גדולה, 6 סטים לקבוצת שרירים קטנה. 10-12 חזרות לסט הפסקה של דקה וחצי בן סט לסט. כאמור 3 אימונים בשבוע. הקפד על חימום כללי וספציפי וכמו כן שחרור בסוף האימון, משך האימון צריך להיות עד 60 דקות. לגבי איזה תרגילים לבצע אני ממליץ התיעץ עם המדריך בחדר כושר (שמות התרגילים שאני ארשום לך לא יעזרו, חשוב להבין את הטכניקה הנכונה). אירובי ניתן לשלב אחרי אימון משקולות. הקפד על תזונה נכונה ודווח לנו על התוצאות בהצלחה !

שאלה

מה זאת אומרת אימון אחד ואימון שתיים? (את שניהם אני עושה באותה פעם שאני בא לחדרכושר?) כן אני מתאמן שלוש פעמים בשבוע כבר... ותודה! עוד שאלה לפני כמה חודשים (חודשיים בערך) הינו לנו את ריצות הארבעתאלפים בספורט... רצנו פעמיים... זה היה קשה בשבילי למרות שהתוצאה שעשיתי דיי טובה. מאז אני לא יכול לרוץ. כשאני רץ בהליכון בחדרכושר אני מרגיש שהרגליים שלי, השוקיים, חלשות ועייפות מבפנים ... זה היה לפני כמה חודשים אז לא רצתי יותר מחצי קילומטר בחדרכושר ולא אימצתי את השרירים אבל עדיין יש את הבעיה... נמאס! :) ושאלה אחרונה חשבתי שכדי לנפח את השרירים צריך לעשות יותר משקל כדי לסחוט את השריר ופחות פעמים... 9 סטים זה לא פחות פעמים. ועל אותו משקל שאני עושה עכשיו במכשירים תשע סטים יהיו קשים מאוד ואני לא חושב שאצליח.

למעלה