ניפגש בשמחות...

snoopy36

New member
ניפגש בשמחות...

חזרתי עכשיו עם הבן ממסיבת ברית המילה של התינוק של בת דודתי.... לפני תחילת הטקס,אמר לי הבן:"אבא אני רוצה לראות את הברית..." אז לקחתי אותו לקידמת ה"במה"... כשהגיע הרגע,והעולל החל לבכות...מיד שאל אותי בני:"אבא,למה התינוק בוכה?"... מה תענו לילד בן 3 ו-7 חודשים???? אז אני בחרתי בתשובה כזו:"נהיה לו פצע עם דם...אז זה קצת כואב לו..." מיד:"אבא,מי עשה לו את הפצע הזה?" הצבעתי על המוהל(שהיה גם המוהל של בני ושל שניים מאחייניי)...ואמרתי:"האיש הטוב הזה,היה חייב לעשות לתינוק את הפצע הזה,אבל הוא מיד שם לו תחבושת והפצע יעבור מהר...האיש הזה גם עשה לך פצע כזה כשהיית תינוק...." אז הכוכב שלי ניגש למוהל אחרי הטקס,ואמר לו:"עשית פצע לתינוק וגם לי כשהייתי תינוק,אבל אבא אמר שאתה איש טוב,אז אני סולח לך..." לא פשוט בכלל,כל העסק הזה,אבל לדעתי יצאתי ממנו יחסית בסדר.... מה הייתם עונים אתם???

kleo patra

New member
את האמת- הייתי אומרת

ממש כמו שמסבירים לילד בן 8 או 10 \שזה מנהג יהודי שבו עושים ברית מילה- והתינוק בוכה, ויעבור לו.. ממש בפשטות ובשפה שיבין. ומזל טוב...בקרוב אצלך

נראה לי שהוא גדול מדי בשביל ברית מילה ../images/Emo6.gif

מסכימה עם קליאו, להסביר בגובה העיניים שלו, לא מעבר לזה

לאחיין שלי אמרנו בזמן הברית של הבן הגדול

שהרופא בודק אותו. לא נכנסתי לפירוט כדי למנוע סיוטים. אני חושבת שילד בן 4 צעיר מידי להסברים

רומנteaת

New member
חמוד הבחור שלך!

לא בטוחה שהייתי משתמשת במילים "פצע" ו"חייב", כי פצע זה קצת שלילי מידי יחסית לאירוע שבאופן עקרוני הוא משמח, ואני לא בטוחה שילד בן שלוש וחצי יודע לארגן את שני הדברים האלה ביחד בראש. ו"חייב"- זה כבר עניין של תפיסת עולם.

למעלה