ניפגש בחורף 2014-15 !!

Itamary

New member
עונת 1994/5 הייתה מעל הממוצע

בירושלים נמדדו כ-650 מ"מ שזה בהחלט מעל הממוצע. הגשמים אמנם התרכזו ברובם בין ספטמבר לדצמבר, אבל פברואר היה ממוצע ומעלה ואפריל היה גשום. ישנם נובמברים גשומים שלאחריהם היה חורף גשום (עונת 1987/8 למשל)

לא נכון לדעתי להעסיק מסקנות משנה אחת על השניה

יש גם נבומברים אוד גשומים והשנה היתה גשומה, וכן להפך חדוש .נובמבר בתור תושב חוף זה החודש הכי שמצפים לו(ים יחסית חמים, המערכות עדין לא עמוקות ואפשרות לקבל ס"ר חזקות וארועים של שברי ענן) לצערי הרב עוד מקודם לקבור אותו אבל המצב לא נראה מזהיר, ולאר תחזיות עונתיות שצופים חורף ממוצע מינוס ואולי אף שחון בחלק מהמקומות זה לא מזהיר, ואם נחשוב על זה ש4 שנים ברציפות בצפון כבר גשומות ובמרכז רק שנתים אז הסיכוי השנה לקבל שנה יבשה יחסית נראה גדול יותר(לצערי אני סוגר כבר 11 שנים יבשות יחסית, אם כי ב שנתיםה אחרונותה גענו רק ל85% שזה השיג אדיר לאור השנים שלפני כן שגרדנו את ה50- 70% בלבד)

החורף השנה יתחיל מאוחר ויסתיים מוקדם

כמו ברב החורפים האחרונים הגשם יימשך עד תחילת מרץ.
כולי תקווה שבחודשים המועטים שיוותרו לחורף תרד הכמות הממוצעת ובכך ננצל משנה שחונה.
אני קצת סקפטי אבל זאת סיטואציה בהחלט אפשרית. בתיקווה שלא ניפול לפני כן לעוד sww.
כרגע ע"פ תחזיות קודמות שלי פגעתי בול זה עדיין לא אומר כלום לגבי ההמשך אני עובד הרבה ע"פ סטטיסטיקה.

למעלה