ניעור ראש בחתול

ארמורגם

New member
ניעור ראש בחתול

הקדמה: המקרה של החתול שלי מורכב. אני יכול לספר את כל ההיסטוריה שלו, אבל זה יקשה על קריאת הפוסט. לכן אני אהיה ממוקד בבעיה הספציפית שעליה אני רוצה לשאול, ואם יש לכם שאלות נוספות אני ארחיב.

החתול סבל במשך תקופה ארוכה מגירודים באוזן ימין. בתרבית הראשונה התגלו שמרים, ובתרבית השניה התגלה חיידק. טופל ב-Canaural פעמיים, פעם ראשונה במשך שבועיים ובפעם השניה מעל חודש, עד שנראה שהגירודים פסקו.

עכשיו יש תופעה חדשה - ניעור ראש. כבר אין הפרשות כהות כמו קודם, והוטרינר אומר שהאוזן נקיה ויפה, וההפרשות הבהירות הן "טבעיות" (אם כי רק באוזן ימין?). בצילום CT (שנערך מסיבה אחרת) התגלו מים בבולה. הוטרינר טוען שאין מה לעשות עם המים האלה, ושהם לא אמורים לגרום לניעור. הוא ניקה את האוזן מההפרשות "הטבעיות" אך זה לא פתר את הבעיה והניעורים ממשיכים.

מה זה יכול להיות לדעתכם ואיך לטפל?
תודה מראש.

מתוך הפיענוח של ה-CT שנערך לפני חצי שנה:
R BULLA: Soft tissue/ fluid density filling most part of the R bulla tympanica (mostly the lateral chamber. Evidence thin rim of contrast uptake. There was no evidence of sclerosis or bone lysis

ניעור אוזן

בגדול - דווקא במקרים שאנחנו לא מצליחים להסביר - אלו המקרים בהם צריך לראות את כל ההיסטוריה. לעיתים התשובה מסתתרת שם.
הבולה של האוזן לא תקינה - נוזלים יתכנו שם עקב דלקת, למרות שהדוח לא תחייב כי יש שם נוזלים.. אם אני מחפש הסבר - הייתי מתחיל מלנסות להבין מה מסתתר שם בתוך הבולה.
זה לא יומיומי, אבל יש ניתוחים שמיועדים לנקז את הבולה מעודף הנוזל שנכלא שם, לרוב על רקע דלקת אוזניים. נראה לי שזה כיוון התקדמות הגיוני.

אשמח לעדכון,
אסף

sapirdvm

New member
מסכים לחלוטין עם כל מה

שכתב ד"ר אסף, ומוסיף שכדאי לעשות צילום רנטגן(לא צריך CT) לבולות, כדי לראות מה קורה שם עכשיו. חצי שנה, עם כנראה תהליך שגורם לנוזלים להתאסף בבולה, יש אפשרות שיש שם שינויים שאולי אפילו ברנטגן תראו אותם

ארמורגם

New member
תודה לכם על התשובות

אני מבין מתשובותיכם שאתם מאמינים שניעור הראש אכן נובע מהצטברות הנוזלים בבולה?

לגבי צילום רנטגן, איזה מידע חדש הוא יכול להוסיף לנו? אני מעדיף להימנע מלטשטש אותו מכיוון שהוא עבר הרבה טשטושים בחייו ופיתח עמידות לחומרים. כמו כן הוא סובל ממחלת כליה, וחומרי ההרדמה לא מוסיפים לו בריאות.

לגבי הניתוח שאסף הזכיר, האם מדובר בניתוח כריתה של תעלת האוזן? במידה וכן, זה נראה לי ניתוח קשה מאוד עם תופעות לוואי חמורות (פגיעה בעצב ושיתוק של איזור העין והפה). בהחלט לא ניתוח שהייתי רוצה להעביר את החתול שלי.

האם ישנם פתרונות לא כירורגיים לבעיה?
כמו כן מה יקרה אם לא נטפל במצב? האם תתפתח (או שכבר קיימת) שם דלקת? האם היא עשויה לפגוע באיברים פנימיים?
כאמור עקב מחלת הכליה ישנה בעיה במתן אנטיביוטיקה סיסטמית...

אני מתוסכל כי עושה רושם שאפשרויות הפעולה מוגבלות

sapirdvm

New member
ארמורגם יקר

לו היינו יודעים הכל מראש, הרי שלא היינו צריכם לבצע שום פעולה איבחונית נוספת...
כמה דברים לגבי מה שכתבת:
הדמיית האוזן תיתן אפשרות להבין מה קורה שם. האם יש עיבוי של קיר הבולה, האם יש שם דלקת ואולי אפילו חו"ח גידול? האם יש שם נוזלים או שהם נספגו ובכלל צריך לחפש מקור אחר לניעור הראש.
אין עמידות לחומרי הרדמה. אינני יודע מהיכן המושג הזה עמידות לחומרי ההרדמה, אך נראה לי שטשטוש, כמו גם הרדמה, שנערכים עם וריד פתוח, חיבור לנוזלים על מנת לשמור על לחץ דם תקין, אינו בעייתי אל מול הבעיה שקיימת כרגע שצריכה איבחון וממנו פתרון.
הניתוח שד"ר אסף הזכיר יכול להיות אומנם כריתת תעלה אך יכוללהיות רק כניסה לבולה וניקוי של הרקות המודלקות. זאת כניסה תחתית שלא מצריכה כריתת תעלה. ואגב, גם מה שכתבת לגבי תופעות הלוואי של כריתת תעלת האוזן אינו מדויק: אלו סיכונים ולא תופעות לוואי. מאות אלפי חתולים וכלבים עוברים את הניתוח הזה ויוצאים ללא בעיה. נכון שקיים הסיכון לפגיעה בעצב שעובר על גבי התעלה אך המנתחים מכירים ונזהרים. יש כיום בארץ מספר מומחים לכירורגיה ותמיד ניתן להגיע למומחה מנוסה שהסיכוי שיפגע בעצב, קטן עוד יותר
אני מבין את התסכול שלך אך נראה לי שהוא מתבסס על מספר הנחות שאינן מדויקות.תזכור שגם אצל אנשים, מי שהכי מנותח/מורדם אלו אנשים מבורים, חולים, עם פציעות ומחלות. כיום, מדע ההרדמה בבעלי חיים מאד מפותח, נטור המורדמים נערך ברמה גבוהה, חומרי ההרדמה השתפרו ויש חומרים חדשים קלים יותר שאינם מרודים לחץ דם כמו הישנים, פחות מסכנים את חיי המטופל ונותנים בטיחות בהרדמה גבוהה הרבה יותר מפעם.
אינני יכול לתת לך תשובה האם יש פתרון נוסף לכירורגיה מאחר וטרם אובחנה הבעיה. אחרי האבחון נוכל אולי לנסותלעזור בפתרונות אחרים.
תנשום עמוק
, ממש לא הכל אבוד, מציע לך להתקדם באיבחון ולשוב לכאן לספר לנו מה עלה באבחון.
בהצלחה רבה רבה ושבת שלום

ארמורגם

New member
עדכון

ראשית שוב תודה על תשובתך.

התייעצתי עם הוטרינר טלפונית אתמול. סיפרתי לו שניעורי הראש ממשיכים, וישנה אף החמרה שמתבטאת בכך שעין ימין לא נפתחת עד הסוף, וגם הוא עושה תנועות לעיסה והוצאת לשון ותנועת הקאה, כאילו משהו מציק לו עמוק בפה. הוטרינר אמר שעובר שם עצב שכנראה נלחץ ע"י משהו, והתלבט יחד איתי בקול אם כדאי לעשות CT (לטענתו ברנטגן רגיל לא ייראו ממצאים). הוא ביקש שאשלח לו צילומי וידאו של החתול ושנדבר ביום ראשון בערב.

אני מאוד לחוץ כי המצב מחמיר בקצב מהיר, אני לא מרגיש שעוד מישהו חוץ ממני מודע לזה, ואני לא יודע מה לעשות!
עכשיו למשל הוא דידה כשניסה ללכת, כאילו לא הצליח להחזיק את משקלו ברגליים האחוריות והלך בזיגזג עד שקרס על הרצפה.

אני מזהה את ההתנהגות הזאת של תנועות לעיסה, הוצאת לשון והקאה. לצערי הרב ראיתי אותם אצל חתול רחוב שלקחתי לטיפול אצל וטרינר והוא אובחן להמנגיוסרקומה בחלל הפה והורדם למחרת. אני יודע שאני קופץ למסקנות מהר, אבל אני חסר אונים ולא יודע מה לעשות!

sapirdvm

New member
ארמורגם יקר

יש הרבה מחלות ובעיות שיכולות להתבטא בצורה זהה.
אני חושב שאתה קופץ למסקנות על סמך הנסיון שלך ובכלים שיש לך.
לווטרינר שלך יש מעט יותר נסיון ומעט יותר כלים להגיע למסקנות מה יש שם, אבל הדבר הכי חשוב שאתה צריך לעשות, זה להביא את החתול מחר לבדיקה ולנסות 'להתעקש' להתקדם באיבחון. לעיתים אנחנו מטפלים ולפי התגובה מבינים שהאבחנה/ההשערה היתה נכונה. במקרה זה, לדעתי חובה להמשיך בתהליך הדיאגנוסטי. אם זה CT, אז תזמינו AAP, או בבית החולים בבית דגן או בחוות דעת
ברגע שתעשה את זה כבר לא תהיה חסר אונים והכי חשוב, כנראה שזה צעד לטובת החתול שאתה כל כך מסור אליו
בהצלחה ואשמח שתעדכן אותנו כאן במה שמתפתח

ארמורגם

New member
עדכון

החתול עבר היום בדיקת MRI. נמצא שהבולה מלאה במשהו, לא ידוע אם זאת דלקת או שדלקת כרונית שעברה התמרה לגידול. רואים שמה שזה לא יהיה, זה הגיע ממש אל תעלת האוזן ומתקדם אל כיוון המוח. לקחו לו ביופסיה כדי לדעת מה זה.

לפי התוצאות יחליטו אם יש טעם לנתח (למרות שאז אולי יהיה צריך גם לקחת נוזל עמוד שדרה, כנראה כדי לדעת אם זה הגיע למוח?)

בכל מקרה אלה בשורות קשות מאוד עבורי.

sapirdvm

New member
תודה על העידכון

מציע להמתין לתוצאות הביופסיה ולהבין מהן מה ההשלכות על איכות חיי החתול ומה האופציות הטיפוליות.
הרפואה הווטרינרית כיום מציעה יכולות טיפוליות שגם אני עצמי עומד לעיתים נדהם מהן.
לפני חודש הפנתי לבית החולים של האוניברסיטה כלב בולדוג צרפתי עם פריצת דיסק חמורה שגרמה לו לשיתוק, הכלב עבר הדמית CT ומשם לחדר הניתוח, למחרת בבוקר צעד על 4 רגליו ושוחרר הביתה.
זה לא קל להמתין והתסריטים הגרועים שעוברים בראש בטוח לא קלים, אבל הם לא מחויבי המציאות.
מחזיק אצבעות לבשורות טובות

ארמורגם

New member
ההתאוששות מההרדמה לא טובה

הוא טרם חזר לעצמו. בכלל לא אוכל או שותה עצמאית. רק כשאני מאכיל אותו אוכל רטוב בכפית (באופן מילולי) הוא מצליח לאכול קצת. הוא יושב שעות ליד כלי המים שלו ולא לוגם. זה לא קרה בטשטושים הקודמים שעבר. הפעם מדובר בהרדמה מלאה, אז אני לא יודע אם זה נורמלי. אני חושש שהוא לא שותה מספיק (להזכירך הוא כלייתי). מהלתי את מעט האוכל הרטוב שהוא אכל במים, כדי שיקבל עוד קצת נוזלים. מה לעשות מעבר לזה?

sapirdvm

New member
לפי לוח הזמנים

כשכתבת בסביבות 1 בבוקר זה נשמע נורמאלי ועשית עד כה מצוין.
לנסות לשמור על חום גופו, לתת לשתות גם אם בצורת מזון רטוב ולהיות ב'קשר עם הווטרינר במידה ועד כה לא התאושש

למעלה