ניסתם פעם לרקוד סיפור?

ניסתם פעם לרקוד סיפור?

כמה פעמים שמעתם סיפור והרגשתם איך המילים נכנסות אל הגוף, והגוף מגיב ולא זז. כמה פעמים מצאתם את עצמכם רוקדים לצלילי מוסיקה והראש עסוק בסיפור משלו. אני מנחה של ריו אביירטו ואוהבת סיפורים, מנסה לשלב דרך חדשה שמחברת את העולמות. כשהסיפור פוגש את ריו אביירטו, המרחק בין שניהם מצטמצם והם הופכים להיות אחד. כשהסיפור פוגש את ריו אביירטו, הוא ממשיך לחלחל עוד ימים ארוכים, הוא יגרום לנו לבחון את האנשים שאנחנו פוגשים כדי לנסות ולראות איך הם יכולים לעזור לנו בפתרון הבעיות שלנו. נרגיש בגוף את המאמץ, נפגוש חלקים ששכחנו מקיומם. נתמתח לכל האורך וננסה להגיע אל קצה ההר. נתפעל עם כל שרירי הפנים, נתכווץ במקום של אכזבה ונשחרר לתוך אפשרות חדשה שמגיעה. לרקוד סיפור , זו יצירה חדשה וחד פעמית. שמגיע לכל אחד מאיתנו להיות בתוכה.

Only Dance

New member
ריקוד

כל ריקוד מבחינתי זה סיפור - לא מבחינתי יותר נכון באופן כללי כל בלט הוא סיפור... היפייפיה הנרדמת. אגם הברבורים מפצח האגוזים. ריקודים מודרניים שמאחוריהם כוונות מטרה מסוימת - אהבה, פרידה, קנאה, וכו וכו רגשות שבאים לידי ביטוי ע"י תנועה. תמיד כשהמורה מעבירה לנו כוראוגרםפיה היא קודם כל חופרת שעה לפניי שנדמיין על סיטואציה מסוימת כדי להעביר לנו במוחשי. קאטי

להתנועע, לחוות ולקחת לחיים....

מה שאני עושה הוא קצת אחר. בכואוגרפיה קיימת פרשנות אישית שאותה מביאים אל הקהל. מה שאני עושה זה שילוב קצת שונה. אני משתמשת במלל של הסיפור ומספרת אותו למשתתפים ואז מכניסה את כל המשתתפים יחדיו לצעוד בשבילי הסיפור - הסיפור והמוסיקה מהווים טריגר לגוף ולנפש והעבודה עם מוסיקה קצב ותנועה מאפשרת לי להתייחס הן לסיפור עצמו והן למה שהסיפור מעורר בנו ולעוף עם זה הלאה למקום חדש. למוסיקה יש עוצמה אדירה שמחוללת קסם במפגש עם זכרונות הגוף בנוגע לידע קדום שאגור בתאי הגוף והזכרון, הסוד פה הוא פשוט זרימה - עם מה שזה מעורר בי ולתת לסיפור לגעת. לא לתכנן לא ליצור משהו אחיד וקבוע אלא התנועה אוטנטית , זורמת , מתהווה ומשתנה בהתאם למשתתפים, לאווירה, למה שמציף אותי ונכון עבורי ברגע נתון . עד כה בניתי עם חברה כבר כמה סדנאות ובימים אלו אנו חונכות את הסדנה רוקדים סיפורים " לנוע אל המטרה" ובאמתחתי כבר הסיפור הבא. אנו מתייחסות לסיפורי עם, משלים , ואפילו מחוללות את פרשת השבוע.... http://rioabierto.co.il/Default.aspx?cat=264

למעלה