ניסים פיסיים מובהקים
הזכרת לי, שכשבעלי ואני התחלנו לבנות את פרוייקט משפחת גלעדי, היה לנו ויכוח בעניין מצב העו"ש. הוא היה אומר - מה זאת אומרת כמות הכסף בעו"ש משקפת את האיזון האנרגטי בחיים? הרי כל שקל שנכנס אני יכול להגיד מאיפה הוא! ואני הייתי אומרת לו - אתה יכול, אבל זו תהיה טעות לעשות את זה. כי אם תבדוק מאיפה כל שקל מגיע, יגיעו רק שקלים ש"מגיע לנו", מה שלא היה המצב אז והוא לא ממש המצב היום. השנים והשפע שכנעו אותו שבמקרה שלנו אני צודקת, והכסף מבטא אצלינו יותר את המאזן הרגשי מאשר את כמות העבודה. איך? לא יודעת להסביר. אולי אם הייתי חוקרת מאוד לעומק הייתי מבינה, אבל אז גם הייתי פוגעת בקיום הניסי שלי, כנראה. העניין עם ניסים במימד הפיסי זה שהם לא "טהורים", תמיד יש עוד הסבר הגיוני. למשל - בפרחי באך אני שומעת את זה הרבה. אני מכינה תמצית, היא עוזרת, אבל המטופל לפעמים יבחר להגיד - כן, אני מרגיש יותר טוב, אבל אני לא בטוח שזה בגלל התמציות... בסדר, לא כל כך משנה למה. העיקר שאתה מרגיש יותר טוב. ככה זה גם עם ניסים במימד הפיסי, ונדמה לי שגם הבריאות היא דוגמה נהדרת לזה. חשבת פעם על זה שכל תינוק שנולד בריא ושלם זה נס בקנה מידה שאי אפשר בכלל להעלות על הדעת? לא רק לאנשים, גם לכלבים... תהליך ההיווצרות של גוף חי הוא כל כך מורכב ויש כל כך הרבה אלפי מליונים של דברים שיכולים להשתבש - ובכלל, לא ברורה האינטליגנציה שדואגת לכל התהליך הזה, ואם זה לא "אלוהים", אז אני לא יודעת מה כן... זה לא נס? אני חושבת שאנחנו מוקפים בניסים, פשוט התרגלנו לחבוש משקפיים שרואים אותם באור אחר ממה שהם באמת. טמטמת הריון זה מצב קליני ידוע שבו אישה שסוחבת תינוק בבטן סובלת מטמטום בלתי ייאמן. זה בלתי נשלט. ונסיים בממתק - מעניין למה חושבים שאתה חושב יותר מדי. זה בטח לא בגלל שאתה חושב יותר מדי. אני יכולה להגיד לך, אם אתה מעוניין לשמוע (כלומר, זה פורום. אני משערת שאתה מעוניין לשמוע, אבל האמת היא שאני הולכת להגיד את זה בכל מיקרה...) שאני מאוד נהנית מההתנסחויות שלך. זה ברור מאוד שאתה חושב מאוד לעומק, אבל בהודעות האחרונות משהו בניסוח השתנה אצלך. אולי אתה קצת עייף, אולי אתה לא אוהב את התקופה הזאת של השנה או שהקיץ התיש אותך, אבל אם אני צריכה לנחש הייתי אומרת שאם מחדדים את ה"חושב יותר מדי" שאתה מקבל לאחרונה, הייתי אומרת שהחשיבה הרגילה והמרתקת שלך קיבלה טיפטיפונת צבע יותר ... המממ... איך לקרוא לזה? הממ... אני חושבת שאתה מבטא יותר אגו מבדרך כלל. זה ממש שינוי קטן. קצת. לא ניראה לי שזה כאילו משהו שצריך מייד לטפל בו או ככה, אבל, אולי זה השינוי ששמתי לב אליו אצלך. מה אתה אומר?