ניסים

Lagrangian

New member
ניסים

נתחיל מאיך שאני מגדיר נס לצורך ההודעה הזו - שינוי בעולם הפיסי שהוא מהיר ולא סביר\טבעי.. לא נתקלתי בהרבה ניסים (יש את הניסים שלא עונים להגדרה שלי למעלה, אבל אני לא מתכוון לאלה), אני מניח שבגלל שלא טיפלתי בהרבה אנשים (או פשוט לא ניסיתי מספיק).. האם לכם קרו ניסים? של ריפוי, של שינוי נסיבות בעולם הפיסי וכו'? מדוע הם קרו דווקא בעיתוי שהם קרו? מה אתם חושבים שהיה זרז לנס? האם אתם חושבים שיש אנשים שקורים מסביבם יותר ניסים? למה? אני קצת מנקר עכשיו, אז אני מניח שזה יצא קצת מוזר.. אבל זה בטח לא לא-אופייני.. :) ניצן.

doingood

New member
כן

למרות שאני כבר לא באמת זוכר אותם עכשיו. אני חושב שההגדרה לעניין הניסים חשובה מאוד בשביל להגדיר מה נכלל בתחום ההגדרה הזו ומה לא. אם אתה שואל אותי, כמה שהתודעה יותר פתוחה לשינויים משמעותיים בלי תלות בזמן, כך הם קורים יותר.

Lagrangian

New member
אבל

לא נתקלת בהרבה יותר אנשים שהתודעה שלהם הייתה פתוחה לשינוי מאשר בניסים? אני חושב שיש כאן יותר.. אולי קשר מיוחד בין הרוח לגוף הפיסי שמאפשר איזשהו קשר גם לדברים מחוץ לגוף.. אולי קצת נסיבות חיצוניות שלרוב אנחנו לא שמים לב אליהן..

doingood

New member
טלפתיה, טלקינזיס, קפיצת דרך...

ריפוי ספונטני, מחשבה יוצרת מציאות, תפילות שנענו, וזימונים שעובדים מיידית הם כולם ניסים שחוויתי.

ינוקא1

New member
היי ניצן

אני חושב שניסים זה גם כן טבע , רק שהוא טבע שעובד לפי חוקים אחרים מהחוקים ה"חומריים" הרגילים. אני חושב שכאשר אתה תיקשרת עבורי בזמנו בסדנא שהיתה לנו לפני הקורס ההוא אצל אילן - זה היה סוג של נס. אתה ראית שם דברים שלא יכולת לדעת משכלך , וזה לא משהו לפי הטבע הרגיל והחומרי.

Lagrangian

New member
מה נס בזה?

ככה אני :) בכל מקרה, בשביל למנוע את זה הגדרתי למה אני מתכוון :) נו, קרה לך משהו?

ינוקא1

New member
אז זהו , שאני חולק על ההגדרה שלך.

מבחינתי גם נס הוא טבע , רק שהוא לא הטבע הרגיל. אתה חושב שהתקשור שלך לא היה נס כי "ככה אתה" ואתה מבין את ה"טבע" שמאחורי זה , אבל רוב האנשים שאני מכיר (ובמיוחד כאלו ממכון ויצמן ) כן יראו בזה נס. האם ריפוי כאב דרך טיפול הילינג ללא מגע או דרך טיפול מרחוק נחשב נס ? אם התשובה היא כן , אז "עשיתי ניסים" ויותר מפעם אחת. (מה שכן , לצערי בדרך כלל הניסים הללו לא מחזיקים הרבה זמן. . . דהיינו הבעיה חוזרת)

ינוקא1

New member
למה ? דווקא עניתי.

אבל מבחינתי אין ניסים. או שהכל נס וקיום העולם עצמו מתוך האין ליש בכל רגע הוא נס חדש (וכך גם הסביר ביהדות בעל התניא) , או שהכל לא נס והטבע הוא הרבה יותר רחב ממה שחושבים. התוצאה הסופית היא היינו הך.

אוח, ניסים, איזו מילה נהדרת...

מבחינתי היא נכנסת לקטגוריה של דיס-הבנה של הפעילות בכדור הזה, ביחד עם המושג הכה חביב "לא אנושי" לתיאור דברים שעושים אנשים, ואנשים אחרים רוצים להתנער מהם... יש לי חברה שעברה תאונת דרכים נוראית. הברך שלה הלכה פייפן. אחרי כמה שנים הברך שלה "תוקנה" (ללא פעילות רפואית, פשוט עם הזמן), והיא נחשבת נס רפואי. יש לי עוד חברה עם רחם שהוגדרה כלא פוריה ושלושה ילדים, גם היא נחשבת נס רפואי. האם אין מקום סביר לשאול אם במקרה הזה אנשים מגדירים נס את מה שהם לא מבינים. מבחינתי, החיים שלי הם נס, וכמובן ששיא השיאים הוא הילדה שיש לי בבטן. לא בגלל שלהיכנס להריון זה משהו מיוחד, זה עניין של הרגשה שקיבלתי מתנה. אני חווה ים של ניסים, על בסיס יומיומי כמעט. כש"קיבלתי" את בעלי שסבל מדיכאון (מה אומר, חוסר אמון קמאי בהוגנות של מנגנון החיים), וזה לא היה מזמן, גם הוא עבר את הטרנספורמציה הזו ולמד לצפות לטוב ביותר מהחיים, לניסים. אני מרגישה שהחיים הם נס - הילדים הם נס, הבית המהמם שלנו הוא נס, הקליניקה היא נס, והטיפולים נס. במהלך טיפולים, אני נוטה להתייחס לתהליך הריפוי בסוגשל נון-שלאנטיות, מתוך הכרה שהניסים קורים, והם לא שלי וגם לא בדיוק מזומנים על ידי. כמובן שאני מאושרת לראות דרך של מטופלים ,אבל לא בדיוק לוקחת חסות על התהליך. מה שכן, ה"ניסים" האלה, החיים המאושרים שאני חווה, אני מרגישה, מסמיכים אותי לטפל כנותנת דוגמה אישית באופן עוצמתי וחווייתי ושונה מכל הלימודים התיאורטיים שלמדתי (לא שאני מזלזלת בהם בכלל, הלימודים נתנו את האיך, החוויות האישיות נתנו רק את הסטמפה...)

Lagrangian

New member
לא בדיוק מה שהתכוונתי..

בגלל זה טרחתי להגדיר ספיציפית למה אני מתכוון.. (לצורך העניין - ניסים נפוצים לא נכנסו להגדרה :) ). אני פשוט מנסה להבין משהו, וחשבתי שאולי נסיון של אחרים גם יוכל לעזור..

אוווה...

מה קורה?! קצת CRANCKY היום? אם אתה מתכוון למה שקורה באופן לא "סביר", אני ממש מוצאת את ההגדרה של "סביר" "אנושית". אני חושבת שניסים קורים יותר ויותר בסביבותינו, אם כי הטבע של ניסים הוא תמיד להיות חמקמקים ולאפשר עוד דרכים והסברים עבורם, חוץ מ"לא סביר", או כמו שאמר לי פעם חבר טוב - אם אלוהים היה רוצה שכולם ידעו שהוא קיים, היה עוצר את הירדן מלזרום בשבת... אנחנו מוקפים באלף דוגמאות של ניסים. אנידיברתי על ניסים בחיים האישיים שלי, שהם נראים לי עומדים בהגדרתך, אם כי לא החלמתי באורח ניסי ממחלה, אבל נשמע לי שזה מאותה משפחה. אני חושבת שחיים ניסיים מביאים לידי ביטוי חיבור טוב וחזק של כל אדם לקארמה שלו ול"אלוהים", ונסיון עמוק ואמיתי לקחת את התפקיד שיועד לו בחיים האלה. לא רק שיש אנשים שיש להם יותר ויש אנשים שאין להם בכלל, אלא שיש תקופות שאני יותר מחוברת ויש לי יותר ניסים ויש תקופות שאני פחות מחוברת ויש לי פחות ניסים. קצת קשהלהבין בדיוק בדיוק מה השאלה שאתה מחפש עליה תשובה, אבל אני ממש משתדלת. התקרבתי הפעם?

Lagrangian

New member
קרנקי

זו לא מילה.. אני כבר כמה ימים מתעורר עייף.. ואתמול עוד כתבתי את זה אחרי הרצאה של שעתיים וחצי שבה לא הבנתי בכלל על מה מדברים (וניסיתי להבין - שזו הייתה טעות). נראה לי שכן, זה מה שירון אמר.. אבל זה עדיין לא סוג ההבנה שאני מחפש.. זה אינלקטואלי מדי.. אולי אני אנסה בימים הקרובים לצלול עם זה קצת לעומק.. אולי יעזרו לי למצוא את מה שאני מחפש..

פחות אינטלקטואלי?? למה לא אמרת!

אתה יודע איזה מאמץ זה בשבילי להשמע אינטלקטואלית למרות טמטמת ההריון הקשה שאני שרויה בה? הנה אני מנסה - שוב - 1. ניסים הם מהלכים לא טבעיים, אבל "טבעי" זו הגדרה מאוד נזילה. בוא נסכים, בתור התחלה, ש"טבעי" זו הגדרה אנושית, ומתוך שכך או שהיא לא נכונה או שהיא עומדת להשתנות בקרוב, כשיש יותר ויותר פתיחות אנרגטית. טבעי, זה מילה מצחיקה, כי נס זה כל דבר שהוא לא טבעי, וניסים קורים. 2. ניסים קורים כל הזמן כי הם יכולים לקרות. הם קורים כשראוי שהם יקרו, זאת אומרת, לפי הבנתי, לפי המסר שאדם שולח לעולם. 3. על מנת שיקרה נס, אתה קודם כל צריך להיות "בסדר". על הדרך שלך. לא טוב, או דתי, או לא יודעת מה, פשוט כנה, מיושר עם עצמך. 4. אחר כך, זה עניין של מה לעשות כדי לזמן נס. יש את המקום העדין שבין אקטיביות לפסיביות. הנה החוק שעובד בסדר בשבילי - מאמינים שיהיה נס, ואז עוזבים את זה. לא משתמשים בזה כמו מבחן לקיומו של אלוהים, אלא מצהירים, במילים, על הרצון, ואז עוזבים את זה מתוך אמונה. אם לא מצהירים / לא מרגישים שראויים באמת / מצהירים אבל מרגישים שזה יהיה כמו מבחן אם באמת יש אלוהים או אין / וכולי - בשבילי זה לא עובד. קראת את שיחות עם אלוהים,אגב?

Lagrangian

New member
מה זה טמטמת הריון?

משום מה הרבה מתלוננים לאחרונה שאני חושב יותר מדי.. מצד שני הם לא ממש יודעים מה אני מרגיש :) הסיבה שהגדרתי במקור את הנסים כמו שהגדרתי היא לא שאני לא חושב כמוך וכמו יוסף על ניסים.. פשוט יש תחומים בהם לניסים יותר קל לקרות (לפחות מתוך מה שראיתי בחיים שלי) - בתחום התודעה, בתחום הרגש וכו'.. בעולם הפיסי הם יותר "שקטים" כנראה.. כנראה בשביל נס צריך סיבה מספיק טובה.. כמו שלחוקי הטבע כנראה יש סיבה טובה, ניסים לא יקרו בלי סיבה טובה.. כנראה שעוד לא נתקלתי בסיבה מספיק טובה בחיים בשביל נס פיסי מובהק.. קראתי (מזמן.. לא זוכר הרבה מזה), למה?

ניסים פיסיים מובהקים

הזכרת לי, שכשבעלי ואני התחלנו לבנות את פרוייקט משפחת גלעדי, היה לנו ויכוח בעניין מצב העו"ש. הוא היה אומר - מה זאת אומרת כמות הכסף בעו"ש משקפת את האיזון האנרגטי בחיים? הרי כל שקל שנכנס אני יכול להגיד מאיפה הוא! ואני הייתי אומרת לו - אתה יכול, אבל זו תהיה טעות לעשות את זה. כי אם תבדוק מאיפה כל שקל מגיע, יגיעו רק שקלים ש"מגיע לנו", מה שלא היה המצב אז והוא לא ממש המצב היום. השנים והשפע שכנעו אותו שבמקרה שלנו אני צודקת, והכסף מבטא אצלינו יותר את המאזן הרגשי מאשר את כמות העבודה. איך? לא יודעת להסביר. אולי אם הייתי חוקרת מאוד לעומק הייתי מבינה, אבל אז גם הייתי פוגעת בקיום הניסי שלי, כנראה. העניין עם ניסים במימד הפיסי זה שהם לא "טהורים", תמיד יש עוד הסבר הגיוני. למשל - בפרחי באך אני שומעת את זה הרבה. אני מכינה תמצית, היא עוזרת, אבל המטופל לפעמים יבחר להגיד - כן, אני מרגיש יותר טוב, אבל אני לא בטוח שזה בגלל התמציות... בסדר, לא כל כך משנה למה. העיקר שאתה מרגיש יותר טוב. ככה זה גם עם ניסים במימד הפיסי, ונדמה לי שגם הבריאות היא דוגמה נהדרת לזה. חשבת פעם על זה שכל תינוק שנולד בריא ושלם זה נס בקנה מידה שאי אפשר בכלל להעלות על הדעת? לא רק לאנשים, גם לכלבים... תהליך ההיווצרות של גוף חי הוא כל כך מורכב ויש כל כך הרבה אלפי מליונים של דברים שיכולים להשתבש - ובכלל, לא ברורה האינטליגנציה שדואגת לכל התהליך הזה, ואם זה לא "אלוהים", אז אני לא יודעת מה כן... זה לא נס? אני חושבת שאנחנו מוקפים בניסים, פשוט התרגלנו לחבוש משקפיים שרואים אותם באור אחר ממה שהם באמת. טמטמת הריון זה מצב קליני ידוע שבו אישה שסוחבת תינוק בבטן סובלת מטמטום בלתי ייאמן. זה בלתי נשלט. ונסיים בממתק - מעניין למה חושבים שאתה חושב יותר מדי. זה בטח לא בגלל שאתה חושב יותר מדי. אני יכולה להגיד לך, אם אתה מעוניין לשמוע (כלומר, זה פורום. אני משערת שאתה מעוניין לשמוע, אבל האמת היא שאני הולכת להגיד את זה בכל מיקרה...) שאני מאוד נהנית מההתנסחויות שלך. זה ברור מאוד שאתה חושב מאוד לעומק, אבל בהודעות האחרונות משהו בניסוח השתנה אצלך. אולי אתה קצת עייף, אולי אתה לא אוהב את התקופה הזאת של השנה או שהקיץ התיש אותך, אבל אם אני צריכה לנחש הייתי אומרת שאם מחדדים את ה"חושב יותר מדי" שאתה מקבל לאחרונה, הייתי אומרת שהחשיבה הרגילה והמרתקת שלך קיבלה טיפטיפונת צבע יותר ... המממ... איך לקרוא לזה? הממ... אני חושבת שאתה מבטא יותר אגו מבדרך כלל. זה ממש שינוי קטן. קצת. לא ניראה לי שזה כאילו משהו שצריך מייד לטפל בו או ככה, אבל, אולי זה השינוי ששמתי לב אליו אצלך. מה אתה אומר?

למעלה