ניסים ונפלאות

ניסים ונפלאות

יש לי שאלה האם ניתן להניח שלא אירעו מעולם שום ניסים? לגבי העבר הרחוק אין לי שאלה כי אין שום עדות מקובלת השאלה היא האם בזמנינו אכן לא אירעו שום ניסים ? גם אם היו ניסים זה לא אומר לי כלום אני רק שואל כדי לברר את העניין

מה אתה מגדיר כ"נס"?

חולה שהבריא? סתם יום שהסתדר על הצד היותר טוב? אדם שניצל מתאונת דרכים? או סתם משהו יוצא דופן וחריג? כי סטטיסטית הכל יכול לקרות.

mister xy

New member
מספרים על הרשל'ה

שפעם אחת הוא בא לבית הכנסת וברך "הגומל". שאלו אותו החברים מה קרה? והוא סיפר שהמכנסיים שלו נפלו מהחבל כביסה. ובשביל זה צריך לברך "הגומל"? - שאלו אותו. כן - ענה הרשלה - תארו לעצמכם מה היה קורה לי אם באותו זמן הייתי בתוך המכנסיים... כן, "ניסים" כאלו יש בלי סוף. אדם חלה במחלה קשה ובסוף הבריא = נס. היתה תאונת דרכים, שניים נהרגו ושניים ניצלו = נס. ניסים אמיתיים כמו קריעת ים סוף ובארה של מרים וכו' ברור שלא היו.

רקפת81

New member
ניסים שבכל יום...

פעם כיניתי כל דבר כ"נס": איזה "נס" שהספקתי את האוטובוס. איזה "נס" שמצאתי את המפתח שאבד לי. וכו'.. זה סתם הרגל לשוני, בלי שום הגיון. היום פשוט החלפתי את המילה "נס" ב "מזל".

איןןןןןןןן טבע!!! איןןןןן מקרה!!!

רק אתה טאטאלה טייער טייער טאטאלה.... וכעת ברצינות, אם כוונתך לשאול, אם יש התערבות אלוהית במעשה הטבע, התשובה כמובן שלילית. אין אלוהים, ואפי' אם יש, הוא מנומס ולא דוחף את האף. אם כוונתך לארועים מפתיעים ובלתי צפויים, אכן, יש ויש.

יפה יפה

אין טבע ואין מקרה ואין ניסים וברצינות אכן באתי לשאול אם קורים אירועים מפתיעים שאין להם הסבר הגיוני

sec op

New member
קורים מקרים מפתיעים

השאלה היא למה הם מפתיעים, בד"כ התשובה היא כי אין מספיק ידע, או על המקרה הספציפי או על המערכת כולה, כנראה שלא מכירים מספיק את מערכת הכללים שפועלים. הרבה פעמים יש הסבר שעדיין לא ידוע, מספיק לקרא סיפורים מדורות עברו על מה שחשבו שקורה ברפואה, כמו למשל שמחלות מדבקות זוהו כרוחות רעות שמרחפות ממקום למקום. או למשל תופעות טבע קצת נדירות זוהו כדברים מיסטיים - האלים כועסים וכדו'. ההנחה היא שלא יודעים הכל ולכן לא יכולים להסביר הכל וממשיכים לחקור בכל הכלים הקיימים כיום. אבל לפני הכל צריך בכלל לשאול מהו הסבר הגיוני. אתה רואה דבר שנופל בתחום האטמוספרה ומסביר שיש כוח משיכה, אתה רואה שמחוץ האטמוספרה לא נופל ומסביר כי שם אין כוח משיכה, האם זה מספיק הגיוני? מה מניע את כל הגלקסיה, מאיפה כח המשיכה, מהיכן כח ההתמדה, ואיפה כתובים כל החוקים האלו של הטבע. אז מה זה נס? הטבע עצמו הוא נס, הרי לא יודעים את המקור לכל הטבע. למה דווקא החריג מפתיע? ומה יותר מפתיע מהטבע עצמו?

עץ שתול

New member
ואם נניח שקורים דברים מפתיעים

אם יקרה לך נס אולי תתחילי להאמין בישו? במוחמד? כל הדתות עושות שימוש של כוחות על טבעיים כדי לשרת את האמונה שלהם! ואם יש מזה אומר לגבייך? האם זה מוכיח משהו? וגם אם נניח שיש, יש גם מקרים הפוכים שנגמרים במפך נפש, באסונות וטרגדיות, ואם אינני טועה אז רוב המקרים לצערי הגדול מסתיימים לא טוב, האם זה אומר משהו? יש בזה כדי להכריע או להוכיח ספקות?

אנשים נוטים להתרגש ממה שנראה בעינם כנס

ולומר בעקבות זה איזה השגחה פרטית, יש אלוהים וכו'. אני תמהה - אם כן, מה עם כל המקרים בהם לא קורה נס? כל המקרים בהם נהרגים בכבישים, מתפקששות תוכניות, מתים ממחלות? כמובן שסטטיסטית כדי שסיטואציות יסתדרו בצורה פחות הגיונית ויותר מפתיעה שתהיה גם לטובת כל הצדדים - נדירים, אבל לקום ולומר שזה נס? בניגוד לטבע? והרי לטבע יש גם מקרים יוצאי דופן. אז תקרא לזה נס... סו וואט? אתה יכול לקרוא לזה נס, כמו שתקרא למחולל הנס אלוהים. אתה יכול לקרוא לזה מקרה מפתיע כמו שתקרא למחולל המקרה גורל, כוח עליון, טבע . . . ובאותו ענין, משפט יפהפה שקראתי: "המקרה השתוקק לקרות"

לא ניתן להוכיח שאין

מכיוון שתמיד ייתכן שבדרום ניקרגואה היה נס שלשום בערב. לכן, נס זה מסוג הדברים שניתן רק להוכיח שהם קיימים ולא שהם אינם. מכל מקום, לא ידוע לי על שום הוכחה על משהו היוצא מגדר הטבע באופן מובהק, כך שניתן להניח שניסים לא קיימים באופן שוטף. למעשה, ידוע שיש פרס ענק על כל מי שיוכיח על כח כלשהו הנוגד את הטבע, ולמותר לציין שאיש עדיין לא זכה. מה שכן יש, אלו דברים בעלי הסתברות נמוכה להתרחשות שאכן קורים, ולא ניתן להוכיח מכך יד מכוונת, וכמובן שלא ניתן להוכיח ההפך.

רקפת81

New member
אני מחכה ג"כ לראות ניסים כמו:

שבנאדם יעלה לשמים ויחזור משם בחיים (אני מתנדבת..
) שהים יקרע לשניים שירד איזה מַן מהשמיים במחשבה שנייה, עדיף אולי איזו קפיצת הדרך לעבודה... נמאס לי מהפקקים בכביש..

למעלה