ניסיון שני

n o a 2 8

New member
ניסיון שני

אהלן, אנחנו הורים לבייבי מקסים בן חצי שנה [בקרוב אצל כולכן, א מ ן !] שנוצר כתוצאה מהזרעה, עקב זרע לא הכי-הכי אצל בעלי שמבוגר ממני בלא מעט שנים [עוד מעט סוגר את החמישים ואחת]. מפאת גילו של בעלי, אנחנו מתחילים כבר לחשוב על הילד הבא, אבל מאחר ועוד לא ממש התאפסנו על עצמנו, אנחנו מעדיפים להקפיא עוברים ולהחזיר אותם בעוד כשנה וחצי [פשוט לא יודעים מה יהיה מצב הזרע שלו אז ולא רוצים לקחת סיכון].האם מישהי מכן יודעת האם זה אפשרי? והאם יש למישהי הסבלנות לכתוב לי בראשי פרקים מה אנחנו עומדים לעבור מבחינת תרופות, הזרקות, שאיבות וכדו'? תודה רבה!

עינת ב6

New member
../images/Emo142.gifהי לך...

קודם כל שיהיה בהצלחה!
ושאלה: לא עדיף להקפיא את הזרע ולא עוברים?
לגבי הקפאת עוברים התהליך הוא שונה מאשה לאשה... - בכדי להגיע לשאיבת ביציות נותנים לך בד"כ פרוטוקול של דיכוי שמטרתו למנוע מהגוף לבייץ טבעי... הדיכוי ניתן בדרכים שונות(הסנפה של חומרים מסויימים/ זריקות/ זריקה ארוכת טוח וכו') ולזמן שונה אצל כל אשה... - אח"כ אם הדיכוי עובד טוב ירצו מן הסתם להגיע איתך למצב בו יש יותר מביצית אחת או שניים בכדי שיוכלו לשאוב... לכן בד"כ מקבלים זריקות של הורמונים - וגם כאן סוג ההורמון משתנה מאשה לאשה... (יש גם את האיקקלומין שהוא כדור , ויש נשים שמגיעות לכמות ביציות יפה ע"י שימוש בו , אבל עד כמה שאני יודעת זריקות ההורמונים נפוצות יותר, וזה תלוי ברמת התגובה שלך). - במהלך התקופה הזאת עושים כמובן מעקב רצוף של ב. דם וUS , וכאשר הזקיקים גדולים מספיק מתבצעת השאיבה. - השאיבה נעשית בחדר ניתוח ובהרדמה מלאה ( למרות שיש אמיצות שעושות בלי...
). - אחרי השאיבה אומרים לך כמה ביציות שאבו ואז מכניסים אותם לצלוחית ושולחים אליהם את הזרעים... - יום למחרת את יודעת כמה הפריות היו , ואחרי יומיים בערך יקפיאו את העוברים מן הסתם!!! זהו בגדול...
התהליך הוא ממש לא פיקניק כמו שאת רואה אבל אם זה מה שהמליצו לכם אז תדעי לך שהוא גם לא כ"כ נורא! בכל אופן תתיעצו עם הרופא שלכם אם זה מה שכדאי לעשות!
מה שלא יהיה שיהיה בהצלחה!
ולילה טוב!

בוליקי

New member
עינת כבר הסבירה לך בפירוט,

אבל רק אוסיף שבעצם את עוברת את כל הליך ה-IVF עד ההחזרה. רצוי שיהיה לך מלאי יפה של עוברים, כי עצם קיומם של העוברים לא מבטיח (לצערי הרב) את השתרשותם ברחם. בקיצור, את עומדת בפני מסע לא קל פיסית ובעיקר רגשית. בהצלחה!

עינת ב6

New member
אהמ... בוליקי מה דעתך...

על איזו תנומה קלה???
האמת שבידיוק עכשיו הסבו את תשומת ליבי לכך שמתחיל להיות כבר קצת מאוחר...
שיהיה לך לילה טוב!

בוליקי

New member
עינתי, ציפור לילה שכמוך...

עד עכשיו קראתי ספר במיטה. הספר נגמר ואני לגמרי תחת הרושם שלו... כמה טוב שפה יש פעילות 23 שעות ביממה
לילה טוב וחלומות פז

עינת ב6

New member
בוליקי - מקווה שאם קראת...

עד עכשיו , אז הספר היה לפחות מהנה...
אני לא זוכרת מתי קראתי בפעם האחרונה ספרים... אני בחודש האחרון עסוקה רק במאמרים...
אם הספר היה נחמד, אז תמליצי יקירתי... חלומות פז גם לך!

s h i r a 3 0

New member
הי נועה. אני לא יודעת אם זה אפשרי

או לא ואם הרופאים מוכנים לתהליך כזה. אבל אני רוצה להציע שתי נקודות למחשבה: א. בסוף התהליך יתכן מצב שבו יהיו עוברים מספיק טובים להחזרה אבל שלא יתאימו להקפאה. לכן הייתי נכנסת לתהליך רק כשאני מוכנה להריון, ויודעת שהתהליך בכל מקרה ארוך ולפעמים דרושים כמה טיפולים, כך שלא בטוח שמיד יהיה הריון. ב. לעוברים אחרי הקפאה סיכוי נמוך יותר להקלט להריון. במקום לכתוב בראשי פרקים אני שולחת לך קישור לאתר של אסותא המתאר את התהליך. ועוד כיוון למחשבה: הייתי מתייעצת עם הרופא לגבי העדיפות של הקפאת זרע על פני הקפאת עוברים. לא יודעת מה עדיף. ושיהיה בהצלחה, שירה.

ורד13

New member
אם הבעייה היא זרע

למה פשוט לא להקפיא זרע? דבר שמקובל ופשוט. לפני שאת נכנסת להליך הטכני כדאי שתדעי שלמשל קופ"ח שלי מכבי, מסרבת לבצע שאיבה - אם לא עוקבת אחריה החזרה.

נועם@בת

New member
אני בספק אם קופת חולים תאשר לך

את זה. הכי פשוט זה להקפיא זרע. תקפיאו זרע בכמה מנות, תודאו שיש "סחורה משובחת" להקפאה. לזרע מופשר יש סיכוי טוב להפרות. גם אם תקבלו אישור של קופת חולים לעבור IVF, לא תקבלו יותר מטיפול אחד. אם יש לכם חשש שהזרע לא יהיה תקין בעוד שנה וחצי, אתם נשארים עם כמות עוברים באיכות לא ידועה מראש ובלי גיבוי לעתיד. הקפאה עולה כסף, אבל תיתן לכם גיבוי הרבה יותר מוצלח. בהצלחה נועם

למעלה