ניסיון נוסף

ניסיון נוסף

כבר תקופה שאני מנסה להיות טבעונית כולל מניעת אכילת גלוטן, אך נשברתי שוב, וחזרתי לאכול אוכל רגיל, וכרגע רק שומרת גלוטן, קשה לי עם המזון הטבעוני, אני מרגישה שהוא לא מזין אותי מספיק, ותמיד זה גורם לי להמון כאבי בטן, במיוחד מאכלים מבוססי קיטניות כתחליף לבשר, ניסיתי גם להשרות ביחד עם הקיטניות אצת קומבו שאמרו שהיא עוזרת לעיכול יותר קל, אך ללא הועיל. הרבה מנות שהכנתי היו מחומרי גלם מאוד יקרים ביחס לאוכל רגיל, אך חלקן פשוט לא היו אכילות, והגיעו לפח, כך שמלבד הזמן שהולך על הבישולים וההכנות, גם לא מעט כסף מתבזבז על הניסיונות החוזרים להכין אוכל.
כרגע הגעתי לנקודה של קצת יאוש אבל יש בי עוד נחישות.
כל עזרה תתקבל בברכה.

Anathema Device

New member
שני כיוונים שונים

הראשון - למצוא מאכלי קטניות שלא עושים לך כאבי בטן. זה יכול להיות טופו /טמפה, או הקטניות הקטנות יותר כמו עדשים, מש, אפונה, אזוקי. בנוסף את יכולה לנסות לקחת פרוביוטיקה או רג'ובילק (את האפקט של הרג'ובילק גיליתי במקרה), לתקופה מסויימת עד להתייצבות.
השני - להוריד את הקטניות ולחזק בעלים ירוקים ושאר ירקות. פעם בדקתי ב https://cronometer.com/# את התזונה היומית שלי, וגיליתי שאפשרי לי להשיג את כל היעדים התזונתיים שלי, כולל חלבון, אבץ, ברזל מירקות. (הכי קשה זה מתיונין אבל אפשרי, וגם דגנים וזרעים יכולים לעזור).
&nbsp
אני לא יודעת לאיזה חומרי גלם את מתייחסת, כי המאכלים שאני מכירה שהם יקרים יחסית בטבעונות הם או זרעים ואגוזים (שמהם ממילא עדיף לצרוך במידה), או פירות (שמהם ההעדפה שלי היא לאכול כמו שהם), או לא חומרי גלם אלא מוצרים מוכנים.
מצד שני, המאכלים שאני אוכלת הם לרוב מאוד פשוטים ולא מבזבזים לי הרבה זמן הכנה.
&nbsp

סשה87

New member
סתם כהערת אגב

הזכרת שהכי קשה זה מתיונין; אם מחפשים בגוגל methionine restriction, יש הרבה חומר לגבי קשרים אפשריים להארכת חיים ומניעת סרטן.

האלזה

New member
הי אחת, ברוכה הבאה

כמה המלצות:
&nbsp
1. ללכת לתזונאי/ת מהרשימה הידידותית לטבעונות.
&nbsp
אנונימוס מציעים במחיר מסובסד, ובתחתית הדף יש גם קישור לתזונאיות מכל הארץ
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/dietitian
&nbsp
2. להצטרף ל"אתגר 22"- פרוייקט ידידותי שתומך במעבר לטבעונות, בליווי תזונאיות, מדריכים ותיקים ומשתתפים אחרים. זה בחינם ומהבית:
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/etgar22
&nbsp
אמנם הליווי התזונאי הוא יותר כללי (לא ניתן לאבחן אישית דרך האינטרנט) אבל הטיפים שתקבלי יהיו מקצועיים יותר.
&nbsp
3. כמו שהמליצה פה אנת'מה מתחתי: לנסות קטניות קלות יותר כמו עדשים (כתומות אין צורך להשרות, וחומות רצוי להשרות).
&nbsp
בהצלחה!

הסיפור המלא כאן

הייתי אצל נטורופטית שמתמחה במיקרוביוטיקה. והיא אמרה לי טבעונות זה לא לכל אחד.
&nbsp
אתמול נשברתי, אכלתי בשרי, נכון זה לא מוסרי וכו', אבל לפחות אני לא מרגישה חלשה ומורעבת כל הזמן.
לגבי לקחת תוספים וכדורים - לא מוכנה בשום פנים ואופן, בעיניי אם התזונה הטבעונית לא מסוגלת להזין אותי באמת, אין לי שום כוונה לאכול כימיכלים מיותרים ויקרים, וכנראה שעם כל הצער זה כנראה לא בשבילי.
את התחלת הדרך עשיתי עם אתגר 22, והצלחתי באתגר, אבל היה לזה מחיר בריאותי, של כאבי בטן כמעט כל הזמן, ותחושת חולשה כל היום. בקושי הצלחתי להתרכז בעבודה, וכל ארוחת צהריים, למרות שאכלתי לפי התפריט הטבעוני, אחרי שעה שוב הייתי רעבה, וזה נגמר בזה שהייתי אוכלת וופלים ועוגיות במשרד כדי להשתיק את הרעב.
&nbsp
שאמרתי שכואבת לי הבטן ושאני מרגישה נפוחה כל הזמן, נתנו לי תשובות שזה יעבור עם הזמן, שהגוף לא רגיל כרגע, וכל מיני מריחות. העיקר שאני יגיע לסוף האתגר.
עברה כמעט שנה מאז. ואתם רואים מה המצב.
&nbsp
חשוב לי להסביר, אין לי כל כוונה להפוך לשפחה של האוכל שלי, אני מבינה שבשר זה לא מוסרי, אבל להרוס לעצמי את הבריאות במו ידי נראה לי הרבה פחות מוסרי.
הסיבה שאני כותבת כאן זה כי אני מחפשת דרך חיים טבעונית פשוטה, בלי לעמוד שעות במטבח, ולקנות כל שבוע קילוגרמים על קילוגרמים של ירקות וקיטניות שחוץ מבטן נפוחה וכואבת לא ממש תרמו לי.
אני אדם שבעבר אכל לרוב בחוץ, כיום כל בוקר אני קמה שעה לפני, מכינה חביתת חומוס ולאחרונה מנסה לשלב אבקת קשיו, כדי שיהיה לזה מרקם יותר גבינתי. לצערי כמות הכישלונות היא עצומה, לרוב זה נדבק למחבת ונשרף ולגרד את מנירוסטה זה סיוט.
מאז הטבעונות הפסקתי להשתמש במחבת טפלון וקרמי כי אומרים שזה לא בריא, במיוחד לירקות. ולהטביע הכל בשמן כדי שלא ידבק אני גם לא רוצה כי זה לא בריא.
&nbsp
אשמח לעזרה.

l coyote l

New member
בנוגע לבטן נפוחה, ניסית פרוביוטיקה?

הסיבה לבטן נפוחה היא נוכחות של חידקים מייצרי CO2.
חיידקים פרוביוטיים עוזרים לווסת את האוכלוסיה של החידקים ההם ומפחיתים משמעותית את הבעיה.

ה-שאלה היא כמה זה חשוב לך

טיפים יש הרבה אך בסופו של יום הכל ענין של ניסוי וטעיה עד להגעה למה שמתאים לך אישית.
נסי לשלב שקדיה בתפריט להגברת תחושת השובע
פסטה אורז או תירס - זה מהיר מצטרף לכל דבר ומשביע. את יכולה להכין לך מגוון תוספות לפסטה להקפיא ולהשתמש כשאת צריכה. השתמשי בירקות מוקפאים של סנפרוסט זה יקצר לך הרבה מזמן ההכנה והמגוון גדול.
קחי אחר צהריים או ערב בשבוע ובו תכיני דברים למקרר ולמקפיא- ממרחים, קציצות, רטבים, מרקים.
סלט עם טחינה גולמית או ממרח חומוס לצידו זה משביע. עם קרקרים נטולי גלוטן יש לחמית ללא גלוטן ,טבעונית. יש לחם ללא גלוטן.

אבוקדו- כממרח, לאכול בכפית עם מלח מעל. משביע. מספק לגוף שמנים חשובים.

אורז כבסיס ועליו ירקות במגוון צורות, אורז מוקפץ, עם עדשים או עם אגוזים וחמוציות.
קינואה, מבושלת עם זרעי כמון וקוביות ירקות, או מבושלת ואחר כך מקוררת ולערבב עם ירוקים בצל חמוציות מעט שמן זית מלח פלפל ויש לך סלט משביע.

דלעות ערצונים אפויות בתנור כנ"ל דלורית- לחתוך לחצי לרוקן גרעינים למרוח במיט שמן זית ומלח, להפוך על פניהן ולאפות עד שנעץ מזלג דרך הרליפה- לאכול עם כפית בכיף.

זה אין סופי ומשביע בהחלט. הרבה מזה זה ענין של הרגל לגבי תחושת שובע. אם את מרגישה שיש לך נפילות סוכר תעבדי עם תמרים ושקדים לא קלויים במקום וופלים. לי נראה שהבעיה היא הגלוטן כי אין לך לחם בתפריט . האם זו הנחיה בריאותית או החלטה סתם?

Anathema Device

New member
כל תזונה בריאה אמורה להכיל הרבה ירקות

בלי קשר לסוג התזונה.
אני אישית לא מטגנת וגם לא אוכלת הרבה שמן (כשמכינה בעצמי לרוב לא משתמשת בכלל), קטניות אפשר להנביט ו/או לבשל, ירקות אפשר לאכול כמו שהם, או לבשל, או לאפות, כך שאין לי מה לייעץ לך בעניין חביתת חומוס (אולי חוץ מלנסות להכין בתנור עם נייר אפייה/משטח סיליקון, או בטוסטר לחיצה עם נייר אפייה, או לעבור לפשטידות מבוססות קמח קטניות וטופו - בתנור). אני גם לא מבינה מה הקשר בין סוג המחבת לטבעונות (אם המחבת היא לא נון-סטיק, כל מה שתנסי לטגן ידרוש שמן, ואם מחבת קרמית/טפלון היא לא בריאה, היא לא בריאה ללא קשר למה שאת מטגנת בה).

את צליאקית?

כי אם לא, אין סיבה אמיתית להמנע מגלוטן לחלוטין - ולמי שלא נמנע מאוכל תעשייתי אפשר לגוון עם מוצרים כמו אלו של טבע דלי (נקניקים, קובה, שניצלונים וכו׳). יש גם מגוון שניצלים טבעוניים (חלק ממוצרי תפוגן, טבעול, רמי לוי), יוגורטים וכו׳ שהם טבעוניים ולא מכילים יותר מדי קטניות.

אם את מרגישה רעבה, יש סיכוי שאת לא אוכלת מספיק קלוריות או שההרכב של הארוחות לא מתאים (למשל יותר מדי פחמימות). כדאי להתייעץ עם תזונאית מתמחה שתעזור לך לבנות תפריט שיתאים לך ולאורח החיים שלך.

למעלה