ניסיון לבונסאי

etai10

New member
ניסיון לבונסאי

זהו עץ אלון (לא ממש יודעאת הסוג) שהבאתי אותו שהיה ממש קטן לפני כ - שנה וחודשיים פחות או יותר..... מבחינת גדילה , הוא לא גודל לי כל - כך מהר אבל אני חושב שזה אולי מחוסר ידע כמו אולי שאני צריך לשים לו תערובת אדמה אולי לשתול באדמה הוא כל היום בשמש מקבל מים לא באופן סדיר כל - כך אבל הוא מקבל אולי 3 פעמים בשבוע מים........ , מהיום שקיבלתי אותו כבר עיצבתי אותו עם חוטי נחושת ולאחר כ - 6 חודשים הורדתי אותם..... לפני כחודשיים קיצרתי לו את השורשים , אני מקווה שבצורה טובה כי הוא לא נפטר לי עדיין..... אשמח לכל מיני עצות ממומחים ..........

Rockamora

New member
הוא עוד ממש צעיר.

כבר לעצב ולגזום שורשים? לא ממש רואים קנה מידה אבל הוא נראה דקיק מאוד. זה אלון, ברור שהוא ייגדל לאט.

אולמוס

New member
אלונים

שלום רב, האלון שברשותך הוא ממיני האלונים הנשירים - תבור או תולע (נראה שזה תבור דווקא.)שאני מעריך את גילו עפ"י נסיוני הצנוע בכ- 8 שנים לפחות. בגיל זה הוא הרא מתחיל ליצור את מרקם הגזע המיוחד האופייני. אולם הוא כרגע דל בענפים. לטעמי בשלב מוקדם יחסית זה לא רצוי עדיין לטפל בשורשים באופן מסיבי -טיפול שיאיט מעט את הצימוח הרצוי, אלא לקטום מעט את חלקו העליון ולתת לענפים חדשים לפרוץ מעיניים רדומות בגזע, לפחות במשך שנתיים השלוש הקרובות. מענפים אלה יש לבחור את המתאימים ביותר ולתת להם להתעבות, מומלץ לא לגזום או לקטום עד שיגיעו לעובי אופטימלי. אבל ניתן לכוון וללפף בהתאם. בשלב זה הייתי ממליץ לפנק את העץ בדישון של מעט הומוס עם דשן בפירוק איטי ולהמתין שנתיים שלוש תוך צימוח ועיצוב הענפים. אגב בשנה הקודמת העליתי לפורום צילומי מספר אלונים משלי (אני מגדל אלונים ממספר זנים) במצב אימון בגיל דומה. חפש בפורום ותתרשם מאלון מצסוג וגודל דומה. שעדיין ממתין לטיפול מתקדם יותר בדרך לבונסאי. בהצלחה.

שחם בעז

New member
גידול אלונים

לא רוצה לעייף אותך בתורות מסובכות, אבל - אלונים רגילים לבלות את שנותיהם הראשונות בצילם של עצים אחרים, זה יכול להמשך גם 20-30 שנה. לכן עדיף לגדלם בצל חלקי, ובכל מקרה לא לחשוף את השורשים לשמש. אפשר לעשות זאת גם ע"י כיסוי הקרקע בשכבת עלים. בהצלחה

אולמוס

New member
אכן כך

שלום רב, נכון, מרבית מיני האלונים הבוגרים שגידלתי בשנים האחרונות ואני מגדל עתה לבונסאי בלבד - עיקר שנותיהם עד עתה אכן התפתחו בצילם החלקי של עצים אחרים או בשטח מוצל בד"כ ובמיכלים והתוצאות אכן נראות מבטיחות. אבל לצורכי בונסאי, ועפ"י הנסיון שהצטבר, בשלב מסויים מואץ גידולם ע"י שתילה במיכל גדול יחסית או ישירות בקרקע מנוקזת כשמתחת לשורשים מניחים משטח כלשהו כדי לפתח מסת שורשים אפקית שתתאים בעתיד לשתילה בכלי שטוח. (שיטה מוכרת למגדלי בונסאי שנמצאה מתאימה גם לעצים אחרים ולמטרה זו).

למעלה