ניסיון כמתרגלת

ellasheinfeld

New member
ניסיון כמתרגלת

היי,

אני מעוניינת ללמוד לדוקטורט בארה"ב.
כרגע, אני בתהליכי כתיבת התיזה שלי, שאותה אני מקווה לפרסם.
מכיוון שאני קצרה בזמן ועמוסה, תהיתי עד כמה חשוב ניסיון בתחום התרגול לבקשה לקבלה?
האם מספיק ניסיון מחקרי כעוזרת מחקר?
אם זה חשוב, אני מתחום מדעי החברה.

תודה
 

Philip Jr

New member
בהכללה גסה

הניסיון המחקרי שלך יותר חשוב מניסיון התרגול.
&nbsp
בהצלחה עם הכל!
 

ellasheinfeld

New member
תודה על התגובה :)

תהיתי לגבי המכלול של הבקשה לקבלה...
מהרושם שאני מקבלת, למבחנים יש את המשקל הרב ביותר, לא?
(כמובן, שצריך מכתבי המלצה טובים, דוגמת כתיבה וכדומה... אבל זה לא כמו הציונים)

אני מניחה שרבות דובר על ההכנה למבחנים... היכן אפשר למצוא את זה או איך לחפש?

ושאלה נוספת, האם כדאי לפנות למרצים יחד עם ה-application/ לפני/ אחרי הקבלה?

סורי על ההצפה, אני מנסה למצוא את דרכי בתהליך הסבוך הזה
 
הציונים במבחנים הם לסינון ראשוני. ניסיון מחקרי מאוד חשוב

והעובדה שאת מגיעה מישראל עם תואר שני וניסיון מחקרי תעמוד לזכותך.
ומאוד כדאי פנות למרצים לפני הקבלה, וזה מאוד יכול לעזור להתקבל.
 

Philip Jr

New member
אני חושב שהרושם שקיבלת דווקא לא מדויק

קודם כל לא ציינת באיזה תחום בדיוק מדובר, אבל לחלקנו יש רק שני מבחנים: GRE ו - TOEFL. ה - TOEFL הוא מבחן סף, וממש אין לו משקל בקבלה כל עוד את עוברת את אותו הסף. לגבי ה - GRE, חשיבות חלקיו השונים תלויה בין השאר בתחום, אבל באופן כללי ה - GRE גם מהווה יותר כמו סף מאשר גורם מכריע בקבלה. לרוב מי שמנסה להתקבל לדוקטורט יהיו ציונים טובים + ב - GRE. קשה להבחין בין מועמדים במצב כזה. לחלקנו יש צורך לעשות גם מבחן GRE SUBJECT, אבל אני לא בטוח אם זה משהו שרלוונטי לך.
&nbsp
אז מה כן חשוב? דווקא מה שאת שמת בסוגריים כנראה יהיה יותר חשוב מהציונים. ההמלצות, דוגמאות כתיבה, חיבורים. או במילים אחרות - הניסיון שלך, איך את מציגה את עצמך, ואיך אחרים מציגים אותך.
&nbsp
לגבי הכנה - את מוזמנת לחפש בארכיון של הפורום באמצעות שדה "חפש בפורום זה" בחלק העליון של העמוד. חיפוש של המילים GRE, TOEFL וכדומה יניב לך תוצאות רבות. בנוסף שווה לשוטט באתר של ETS, ולחשוב על איזו דרך למידה מתאימה לך. אפשר ללמוד עצמאית עם ספרים.. אפשר להשתמש באמצעים יותר חדישים כמו אפליקציות.. אפשר לעשות קורס ONLINE עם שירות כמו MAGOOSH.. או אפשר ללמוד בקורס "רגיל", אפשרות שאני ממליץ עליה פחות.
&nbsp
פנייה לחוקרים - אחרי הקבלה כבר יפנו אלייך.. לפני או עם ה - application זו בהחלט אפשרות, אבל צריך לעשות זאת נכון. גם על זה שוחחנו פה רבות, כדאי להציץ.
 

corrigenda

New member
פניה למרצים - תלוי תחום

חייבתלהגיב כתבה שפניה למרצים מעלה את סיכוי הקבלה, ואני מניח שזה המצב בתחום שלה, אבל בתחום שלי למשל לא רק שלא נהוג לפנות למרצים, בעמודי הבית שלהם כתוב במפורש שהם מבקשים להמנע מפניה אליהם בשלב ה - application. מיילים כאלה מוציאים אותך בעיקר נודניק. אחרי הקבלה - סיפור אחר.

בקיצור, כמו כל דבר - תלוי תחום.
 

ellasheinfeld

New member
תודה על התגובות המאירות

אני מגיעה מתחום מדיניות ציבורית, כך שאדרש "רק" ל-GRE ו-TOEFL.
אני מבררת כבר זמן מה על תוכניות דוקטורט באתרים של אוניברסיטאות שונות, בעיקר באזור קליפורניה וגם שיקגו (בה עשיתי סדנה במהלך התואר השני).
אני חייבת לומר שהמידע על התוכניות לא הכי אינפורמטיבי, ולמעט מידע יבש שאני כבר יודעת, אין ממש פרטים מאירי עיניים (כך בעצם הגעתי לפורום).

אז יש לכם מושג לגבי פנייה למרצים במדיניות ציבורית?
אולי אתם יודעים מהו סף ה-GRE ו-TOEFL באופן גס עבור אוניברסיטאות יותר נחשבות, נאמר ברמה של ברקלי?
למה לא קורס פרונטלי? (האמת היא שקורס אינטרנטי נשמע לי הרבה יותר מתאים, אבל המנחה שלי המליץ לי על קורס).
זה משנה אם מנסים להתקבל מהארץ או כבר מארצות הברית?

סוף שבוע נעים! ותודה!
 

Philip Jr

New member
תשובות

אין בעד מה קודם כל!
&nbsp
אני תוהה לאיזה פרטים מאירי עיניים ציפית.. אבל אם הכוונה לשאלות ששאלת פה, אז:
&nbsp
1. אני לא חושב שיש כלל ברזל בנוגע לפנייה למנחים פוטנציאליים במדיניות ציבורית, כאילו יש הסכמה שבשתיקה בין כל החוקרים בכל המוסדות שהם רוצים לדבר עם מועמדים או לא.. אולי בתחומים מסוימים או מוסדות מסוימים זה פחות מקובל, אבל אי אפשר לדעת אלא אם כתוב זאת בבירור באתר של המחלקה.
&nbsp
2. כנ"ל לגבי "ספים" למבחן ה - GRE, לא סביר שתמצאי כזה. כל שנה בוחנים את ה - POOL של המועמדות והמועמדים ורואים מה הישגיהם ב - GRE ובכלל מה רמתם מכל הבחינות המדידות וממשיכים משם. כשמישהי שואלת שאלה כזו אני נוטה תמיד לומר - do your best, ואז תגלי אם זה הספיק.. לגבי TOEFL הסף כמעט תמיד כתוב באתר של תוכניות, ולרוב הוא נע בין 80-100, כאשר מנסיוני (המוגבל) 100 הוא השכיח ביותר.
&nbsp
3. ומדוע המנחה המליץ על קורס? הוא נתן לכך סיבה כלשהי? שני דברים - קודם כל לבתי הספר בארץ יש שם די גרוע, ואני מכיר כמה וכמה אנשים שהתאכזבו. לעומת זאת אני מכיר כמה וכמה אנשים שמאד התרשמו מהקורסים של Magoosh וקורסים אחרים online. שנית, ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת זה שתעשי מה שמתאים לך! זה מה שיעזור לך להצליח. לתת המלצה גורפת על קורס פרונטלי, קורס אונליין או ספר זה הרי טיפשי, כי כל אחת וההעדפות שלה.
&nbsp
4. לא, זה לא ממש משנה אם מנסים להתקבל מהארץ או ארה"ב, פרט לזה שיהיה לך יותר קל להגיע לראיונות או ביקורים בקמפוס אם כבר תהיי בארה"ב. רק ודאי שאת לא חורגת מתנאי הויזה שלך במהלך השהייה המקדימה אם את לא אזרחית ארה"ב או מחזיקת GC.
&nbsp
אני באילינוי, ונמצא בשיקגו הרבה. מאד אוהב את העיר הזו - יופי של מקום ללמוד בו!
 

corrigenda

New member
קורס הוא די בזבוז זמן

הייתי ממליץ עליו רק אם אין לך משמעת עצמית לארגן לו"ז לימודים ולהושיב את עצמך ללמוד. ובעיקרון המבחנים הסטנדרטיים הם משניים ב - application לכל השאר (אבל אולי גם זה תלוי תחום, מי יודע).

נ.ב. הידד, מכירים את ברקלי!
רוב הישראלים מכירים אותנו בעיקר בהקשר לסרטון של דגל דאע"ש
 

ellasheinfeld

New member
אז ככה...

קיבלתי את הרושם ששומרים על עמימות מסוימת בפירוט של הדרישות, אולי לייצר יוקרה או שזה סתם קטע של אמריקאים... לא יודעת, סתם לתחושתי.
אני פחות מעדיפה קורס פרונטלי, וגם אני שמעתי שהרמה בארץ די נמוכה. נראה לי שהמנחה שלי פשוט לא מודע לאופצייה האון-ליינית - עבר קצת זמן מאז שהוא עשה את ה-GRE

תודה על ההמלצה על magoosh! נראה לי שיתאים לי יותר מאשר ללמוד לגמרי עצמאית... אני מאוד ממושמעת (יש לי תעודות הצטיינות שמוכיחות את זה חח), אבל נראה לי שזה ייתן לי יותר ביטחון.
שיקגו מקסימה! אבל לא פשוט להתקבל לשם בכלל...

corrigenda איך זה ללמוד בברקלי? אפשר לשאול מה אתה לומד?
 

corrigenda

New member
ובכן

אני ב - computer sciencec. קשה לענות באופן כללי על איך זה ללמוד כאן, אבל את יכולה לשאול מה שבא לך. דבר אחד שבולט כאן והוא כנראה רלוונטי בכל פקולטה שבה תלמדי - העזרה לסטודנט (מבחינת האדמיניסטרציה ומערכות התמיכה של האוניברסיטה) הפתיעה אותי מאוד לטובה. ובגלל שתפוז מנגן לי בצד קטעים מ - inside out, אני נזכר שהם תפסו די במדוייק את ההרגשה של לעבור לגור באזור סן פרנסיסקו ("מי שמע על פיצריה שמגישים בה רק סוג פיצה אחד?!")
 

ellasheinfeld

New member
מגניב!

אני בעיקר שמעתי שזה מקום לא הכי טוב לישראלים. לא מאנשים שלמדו שם, אלא סיירו שם או מכירים באופן כללי.
נראה שאתה נהנה
אז אולי אלה סתם הגזמות...
 

WhiskyPriest

New member
אף מקום לא טוב לישראלים

או לקזחים שמזכירים להם כל הזמן את בוראט (תכלס, הכי מסכנים), או ליוונים ״עצלנים״, או כל ״זרים״ שלוקחים את זמנם בחיבור משפט לא מושלם.
זו סתם מחשבה רעה שתשפיע על הדרך בה תתפשי את המקום החדש ותגשים את עצמה. תגיעי לאוניברסיטה בתור חוקרת, לא בתור דיפלומטית, אל תדאגי לגבי ״עוינות״ לישראלים.
 

corrigenda

New member
יש את המימד הציבורי ויש את המימד האישי

ברקלי היא מעוז השמאל האמריקאי עוד מימי מלחמת ויאטנם וכיום השמאל בעולם לא אוהב אותנו במיוחד: יש כאן הפגנות נגד ישראל בצורה די סדירה, ושכיח להתקל כאן בפעילים שמחלקים פלאיירים וכאלה למען ה - BDS.

מצד שני יש הרבה ישראלים מסביב ולא נדיר בכלל לשמוע עברית בקמפוס, וזה לא שישראלים חוששים להפגין את הזהות שלהם. אין גם אפליה מוחשית חוץ מהמקרים שאני רץ לאוטובוס והנהג לא מחכה לי ונוסע, ואז זה ברור שזה כי הוא אנטישמי ימח שמו.
 
למעלה