ניסיון התאבדות -

Sharon_1

New member
ניסיון התאבדות -

מה עושים שמישהו קרוב לי ניסה להתאבד (כדורים ואלכוהול), אושפז בבי"ח למספר ימים, קיבל מספר שיחות עם פסיכולוג ואח"כ פסיכיאטר, עם הכוון להמשך טיפול אצל פסיכיאטר. הוא לא מוכן ללכת לטיפול, אלא כדי לקבל כדורים. לא חושב שמשהו לא בסדר אצלו, בקיצור - מסובב את כולם על האצבע הקטנה (בעיקר את הוריו). (כשהיה בשיחה אצל הפסיכיאטר פשוט ישב ושיקר לו). הבחור בשנות העשרים המוקדמות לחייו, לא סיים תיכון, לא עשה צבא, בורח מארץ לארץ, כרגע הוא בארץ. איך אפשר לעזור לו? תודה!

גרא.

New member
אי אפשר להכריח אף אחד לקבל טפול

כזה או אחר,אלא אם כן הוא מסוכן לעצמו ו/או לסביבה.במקרה הספציפי שאת מתארת,כנראה שהפסיכיאטר אצלו ביקר הבחור,לא היה משוכנע שהוא מסוכן לעצמו, דהיינו שהיום בהתאבדות הוא ריאלי.ולכן החליט רק על טיפול תרופתי,יחד עם טיפול שיחתי.נכון הוא שאפשר לספר כל מה שמתחשק לפסיכיאטר,ולפעמים גם לשקר באופן מגמתי.אבל,לאורך זמן,פסיכיאטר מנוסה,מרגיש ומודע לכך שהמטופל אינו אומר אמת,בלשון המעטה.והוא מנסה דרך הטיפול להבין מה המניעים לכך.כך שאין צורך להתרגש מהעובדה שהבחור משקר.לצערי לפי שעה,את לא יכולה לעשות מאומה, אלא אם כן את יכולה להוכיח לספיכיאטר המחוזי,שרק הוא רשאי לאשפז אנשים בבי"ח לחולי נפש,שלבחור רציני בכוונותיו לפגוע בעצמו.אבל ובעיקר,אם יש לו עבר אובדני.כלומר,רקע חוזר ונשנה של נסיונות לפגוע בעצמו.

Sharon_1

New member
גרא שלום,

קודם כל תודה על התגובה המהירה. ולעניינו - הפסיכאטר אומר שמצבו קשה, אבל אין סיכוי לאשפוז - אין לו איזה בעיה ספציפית (סכיזופרניה וכד´). לשיחות הוא לא מוכן ללכת, אלא רק לקבל תרופות. האם שמעת על כפר הסרוטים? אם כן, מה דעתך? תודה!

גרא.

New member
לא ידוע לי עח כפר בשם הזה.אולי השם

קצת שונה? או אחר?..אולי תפרטי יותר מה הייחוד במקום הזה.זה עשוי לעזור לי לאתרו,אם בכלל הוא קיים.

Sharon_1

New member
כפר הסרוטים -

בעיקרון מטפל באנשים שחזרו "סרוטים" מגואה. כלומר - אנשים שהיו במצב נורמלי קודם לכן ואחרי ששהו בגואה, ואחרי כמה פטריות.. חזרו לארץ "מעופפים". מישהי העלתה את הרעיון שהבחור ילך לשם, אני לא חושבת שזה מתאים, אני גם לא חושבת שהוא יסכים, הוא בעצמו אומר שאין לו סריטה, אלא חריטה...

זהבה נ

New member
שלום לפסיכולוג מידע על "כפר איזון"

כך נקראת המסגרת היא למיטב ידיעתי נמצאת באיזור קיבוץ "שדות ים". מטופלים בה הרבה חבר´ה צעירים ששבו מהטיולים במיזרח ואשר איבדו קשר למציאות בעקבות שימוש בסמים מזוהים ולא מזוהים במזרח במסיבות שהשתתפו. המידע שברשותי הוא מתוכנית ששודרה "ביומן" באחד מימי שישי. חלקם נמצאו במזרח לאחר חיפושים של השגריריות כי לא יצרו קשר עם המשפחה והמשפחות פנו למשרד החוץ לעזרה בחיפושים אחריהם, חלקם הגיעו לאחר ששבו לארץ וההורים הרגישו שקרה לילדים שינויי באישיות (שנגרם מנטילת סמים). זה המידע שיש ברשותי בנושא. זהבה פורם "זכויות הורים" בתפוז

למעלה