ניסיון אחרון..

republik

New member
אני- ראיית חשבון

הלכתי מראש על משרות graduate מאחר ואני עוד בגיל שאני יכול להתחיל את הקריירה ואני אהיה במצב טוב (מה גם שהשכר במשרדים אפילו בשלב הכניסה הוא טוב, בוודאי לאזור בו אנו נרצה לגור), ובעוד ההכשרה המקצועית הישראלית לא נחשבת שם (שזה לא נורא, כי תכננו את המעבר הזה כמה שנים מראש ולכן לא השלמתי את ההכשרה בארץ ובכך חסכתי כסף וצברתי נסיון), הנסיון שצברתי כן היווה יתרון בשבילי במשרות האלה (כי מן הסתם זה משהו שלרוב המועמדים שם אין). אני לא יודע איך הראיונות עובדים במשרות שהן לא-graduate, אבל הראיונות במשרות כאלה הם מה שנקרא competency-based, ואלה ראיונות שברגע שאתה יודע מול אתה עומד זה ממש קל לעבור אותם.
אשתי סטודנטית, וכשהיינו שם בנובמבר היא ניגשה לאוניברסיטה בה היא רוצה ללמוד ודיברה שם עם מזכירת המחלקה בה היא רוצה ללמוד וקיבלה הסבר מפורט בדיוק מה היא צריכה לעשות כדי להשלים את התואר שלה בבריטניה ואיך בדיוק להירשם.

dotandvir

New member
קשה להמליץ לך שמדובר בכל כך הרבה מדינות יעד

אני מניח שאת מבינה שתצטרכי לחזור על חלק מהתואר שלך או לבצע הליך כלשהו על מנת לקבל אישור לעסוק במקצוע. אם את מתעניינת בלימודים אני מניח שתעדיפי ללמוד באנגלית.

בתור התחלה, יהיה הרבה יותר פשוט אם תתמקדי בשתיים או שלוש מדינות ותחקרי לגביהן לעומק. על מנת ללמוד בשפה מקומית תצטרכי לעבור קורסים ברמה B2+ ורוב האנשים מתקשים לסיים את כולם בשנה. בשוודיה, למשל, תוכלי ללמוד בחינם כאזרחית שוודית ובמקביל ללמוד שוודית (שוב בחינם) ורוב תוכניות התואר השני הן באנגלית. אני לא בטוח אם עבודה סוציאלית היא מקצוע נדרש בשוודיה פשוט כי אין פה מדיניות של הגירה כמו בקנדה ואוסטרליה.

דותן

למעלה