נינגיטסו

WhiteBear

New member
יש פרטים באתר שמופיע בקישורים...

אנשים, מה קורה עם ה FAQ של זאב???

קרחון

New member
כן אבל...

כל הרעיון בפורום כמו זה הוא שאנשים יביעו את הדיעות ויספרו על נסיונם בשיטה המדוברת אז אם מישהו מתאמן כבר זמן ממושך ויכול לחשוף פרטים מנקודת מבטו על הנינגיטסו קדימה...

tengu

New member
פרטים על נינג´יטסו

אילו פרטים בדיוק? נינג´יטסו היא אחת מאומנויות הלחימה העתיקות יותר הנלמדות כיום בעולם ואפשר לספר עליה אנציקלופדיה.

budoka

New member
קצת פרטים

נינג´יצו היא שיטה מאד-מאד רחבה, ומנסיוני כדאי יותר לענות חלק-חלק. בוא נתחיל בשרשור הזה התכתבות של שאלה ותשובה, רק שהשאלות יהיו קצת יותר מפורטות. כעוגן לשאלות הראשונות, זו אמנות לחימה, שמכסה את כל האספקטים שיש בתחום: מכות, בעיטות, הטלות, בריחים, חניקות, עבודה עם נשק, עבודה נגד נשק, תרגול בתנאי שטח מגוונים, טקטיקה ועוד ועוד. בבוג´ין קאן (הארגון העולמי) ישנן תשע שיטות עתיקות, מהן שש נלמדות בארץ. חלק מהשיטות הן נינג´יצו פרופר והשאר הן שיטות סמוראיות למיניהן. עקרונות התנועה של השיטות התמזגו עם השנים כך שניתן ללמוד את כל השיטות בלי להתבלבל, בעוד הטכניקות בכל שיטה הינן בעלות מאפיינים יחודיים. אענה בשמחה לשאלות בנושא.

tengu

New member
נין ג´יטסו בעולם ובארץ, היסטוריה

בעולם מסתעפים כל בתי הספר הרציניים (שיטות) ממורה אחד שמת בתחילת שנות השמונים, שמו טקמצו. טקמצו הסמיך ארבעה תלמידים עיקריים באוסף של שיטות הלחימה שהוא היה מוסמך בהן. העיקרי שבתלמידים הוא מסאקי הצומי - ראש בית הספר בוג´ין קאן. ממנו, בגלל חיכוכים, הסתעף גנבוקן- בי"ס של שוטו טנמורה. בסוף שנות התשעים פתח גם מנקה סנסאיי את ג´ינן קאן. כל בתי הספר האלו מלמדים את אוסף שיטות הלחימה העתיקות שנקרא פעם נין ג´יטסו. בארץ זכה הנין ג´יטסו למדריך שהיה המערבי הראשון שקיבל תואר שיהאן ביפן: דורון נבון. דורון החל ללמד כאן בארץ הרבה לפני שפרץ הנין ג´יטסו בעולם בתחילת שנות ה70. דורון כבר לא מלמד או מתאמן כלל. ממנו יצאו מדריכים טובים ומקצועיים רבים, כל אחד עם הפרוש האישי שלו לאותה שיטה: מהם לקחו אחריות וכיוון פרשני שלושה - מוטי נתיב שמנהל את בוג´ין קאן ישראל, יעקב חזן שמנהל את בוג´ין קאן צפון ויוסי שריף שמנהל את ארגון קבוצות בודו נין ג´יטסו.

aradori

New member
נסיון אישי

אני מתאמן שנה. בעבר (הרחוק) "טעמתי" מגוון די רחב של אומנויות לחימה: השרדות, קראטה, ג´ודו, קרב-מגע ונינג´יצו. הייתי צעיר ולא רציני ובאף אחת מהן לא התמדתי. לפני שנה התחלתי שוב נינג´יצו... מבלי להגיד דברים רעים על השיטות האחרות - נינג´יצו זה באמת משהו מיוחד. מצד אחד הגיוון - כמו שאמרו, יש שם הכל - מכות, הטלות, בריחים, ריתוקים, קרבות פול-קונטקט, קטות מסורתיות, כלי-נשק, אקרובטיקה... הכל!... שעור אחד סטנדרטי על מזרונים, אחר על חוף הים ובתוך המים ושלישי ביערות הכרמל... הגיוון הוא מדהים, והחומר שמועבר - מרתק. מצד שני - כל דרך החשיבה של הנינג´יצו, ה"נשמה" של אומנות הלחימה, שמועברת ע"י המורים ושיטת הלימוד של הנינג´יצו - באמת הופכים את השעורים לחוויה. מומלץ בחום (כמו שבטח הבנת...)

felixL

New member
נינגיטסו=חוויה

היי אני מתאמן בנינגיטסו מזה שנה והאמת דיי חששתי בהתחלה להתחיל להתאמן בגיל יחסית מבוגר (30) אבל אני יוכל לומר שאני נהנה מכל אימון ואימון. קטונתי בלהצהיר הצהרות לגבי יעיל או לא יעיל רוחני או לא כי אני מרגיש זרע שעוד אילו לא התחיל לנבוט. מה שאני יכול לומר הוא שכל אימון הוא חוויה בפני עצמה, הגיוון באימונים הוא עצום, עבודת ידיים, בעיטות, בריחים , קרקע, נשק ועוד ועוד . אם אזור ירושלים מתאים לך , אני מתאמן אצל יורם שהוא תלמיד של יוסי שריף. קבוצה לא גדולה עם אווירה מעולה ויופי של אימונים. ביי פליקס

למעלה