נימוסי שולחן

נימוסי שולחן

מה מוגדר אצלכם כנימוסי שולחן

האם אתם מקפידים על נימוסי שולחן יותר כשמתארחים או גם בבית

ומה לגבי אכילה במסעדות בחוץ- האם נימוסי השולחן שם שונים לעומת אצלכם בבית

אצלי למשל- זה לא להתחיל לאכול לפני שכולם יושבים, לא להשתמש בסכו"ם שלי כדי להוציא אוכל מתוך קערה/צלחת אלא להשתמש בכלי הגשה של האוכל, לפנות תמיד את הכלים אחריי.
במסעדות- אני תמיד מחכה למנה של אחרים אם מקבלת את המנה הראשונה ולא מתחילה לאכול לפני.

ady18

Well-known member
אז ככה

מסעדה זה תלוי עם מי
לפעמים חברים לא תמיד אחכה
אם הולכים הרבה המנות לא תמיד מגיעות לכול אחד בזמן.....
משפחה יותר מחכים....
וגם מתחלקים....
בבית לא תמיד אנחנו מקפידים לכול ממרח כמו חומוס לוקחים בסכין שיש אורחים אז כן....
סלטים תמיד לכול אחד כף משלו....
ובבית לא תמיד גם מקפידים ביחד
יום שישי יותר ...
ושבת...
ומתארחים כמובן מכבדים...

אוצה

New member
מאוד מקפידה וגם ילדי חונכו כך

אצלנו מחכים שכולם יקבלו מנה, לא אוכלים מהכלי המרכזי, יש סידור של הכלים+ סכום+ כוסות "לפי הכללים", מודים למי שטרח, אומרים תודה על האוכל כשמגישים לך וכו'.
זה נכון אצלנו בבית ובמסעדה. כן אני אומרת תודה גם למלצר....
בארוחות רשמיות (שבת, מסעדות) יושבים עם מפית על הברכים. הילדים לא קמים מהשולחן בארוחת ערב או שישי מבלי לבקש רשות. צהרים/ בוקר אני מרשה להם לחפף. עדיין , לא משאירים אצלנו מישהו לאכול לבד ללא חברה...

שירהק1

New member
אני חייבת לציין שלא להגיד תודה למלצר

זו חוצפה. הוא לא משרת.... זה משהו שצריך להיות נורמלי לחלוטין ולא יוצא דופן.

אוצה

New member
כבר ישבתי עם אנשים שגם תודה למלצר לא אמרו

טריוואלי בעיניך. גם בעיני.
לא כולם נוהגים כך.
תרבות המגיע לי- מכירה?!

שירהק1

New member
בואי נגיד שמי שמתנהג ככה

התודה למלצר היא הקטנה בבעיות ההתנהגות שלו והנימוס הבסיסיים....

שירהק1

New member
נימוסי שולחן

טוב אנחנו לא באנו מבית המלוכה האנגלי אבל בהחלט יש דברים בסיסיים והם יותר מושתתים על כבוד (לא רק בנושא השולחן).
כולם עורכים יחד כמו שכולם מפנים יחד. אין מישהו שיושב ולא עושה כלום כי אף אחד לא משרת של אף אחד. זה בא מבית ההורים שלי וגם בבית שלי. גם כשאני מתארחת אצל חמותי או משפחה קרובה אחרת זה כך.
במקומות שהם פחות יומיומיים אני מציעה עזרה ועוזרת לפחות לפנות אלא אם מבקשים שלא אעשה את זה.

מתחילים לאכול יחד אחרי שהכל מוגש לשולחן. אני משתדלת ללמד לא לאכול בפה פתוח (אישית אותי זה מחרפן) ולא לשחק עם האוכל.

במסעדות - אין הרבה שונה.
אני שונאת שאוכלים מהמזלג/כף אישית מתוך משהו מרכזי. אני תמיד מעירה ומבקשת להפסיק. היו מקרים אצל חמותי שלא נגעתי בסלט ולא הרשיתי לבת שלי לקחת אם מישהו אכל מהמרכזי (מגעיל אותי) ולאחרונה התחלתי גם לבקש מאחרים לא לעשות את זה ושייקחו לעצמם לצלחת (אחיינים של בעלי למשל).
אני מודה שבעלי (שלא חונך מההתחלה אצלי) כן נוהג לאכול עם המזלג שלו מהמרכזי אבל אני כל הזמן מעירה ומציקה והוא מנסה לזכור לא לעשות את זה. במסגרת המשפחתית המצומצמת אני משתדלת לא ריב על זה אבל אם יש עוד אנשים אני לא מאפשרת את זה בכלל

ויקי65

New member
נימוסי שולחן

אולי קצת יותר מהרגיל/מקובל.
קודם כל אוכלת לאט. לא לועסת עם מזלג בתוך הצלחת כשמעמיסה עליון חותכת לא משנה מה...בדרך לביס הבא. לוקחת ביס מניחה את המזלג ולועסת כמובן בפה סגור. יש לי נטיה לצקצק במקרים שנורא טעים לי
. לא אוהבת שמתנהגים בחזירות בשולחן האוכל.
שולחן אוי אלוהים שולחן: חייב להיות מסודר! מפה, מפיות, סכום, כוסות... הכל לפי הספר! ולא משנה ארוחת יום חול שבת או חג.
כל דבר בכלי המתאים כל שתיה בכוס הנכונה לאותו סוג.
נימוס חשוב לי ולא רק בשולחן.

יעל 545

New member
אפרופו נימוסי שולחן

ראשית מאוד אהבתי את השאלה והשירשור.
אני מחשת כבר המון זמן סכו"ם בסגנון וינטאג' כזה עם עיטורים של פרחים עלים .. מישהו יודע איפה ניתן לקנות? (חדש כמובן)
שנית, מאוד מסקרן אותי שרשמת שהשולחן מסודר- תוכלי להעלות תמונה? של השולחן שלך ערוך? והאת במפיות את מתכוונת מפיות בד?

תודה

למעלה